Για όποιον δεν έχει ειδικό μηχάνημα, η σιδηρογωνιά είναι ένα από τα πιο δύσκολα υλικά στο κουρμπάρισμα. Ακόμα και πολλά μηχανήματα για κουρμπάρισμα δεν μπορούν να κουρμπάρουν σιδηρογωνιά. Το πρόβλημα με την σιδηρογωνιά είναι ότι αν τη λυγίσετε λίγο παραπάνω από ότι πρέπει θα τσακίσει και τότε είναι άχρηστη. Γιαυτό και αυτή η πολύ απλή πατέντα μπορεί να κάνει το κουρμπάρισμα μίας σιδηρογωνιάς λίγο πιο εύκολη υπόθεση. Όχι ότι δεν θέλει αρκετό κόπο, όμως γλιτώνετε τον κίνδυνο να τσακίσει.

Η λογική είναι απλή. Απλώς βάζετε την σιδηρογωνία ανάμεσα σε δύο σίδερα με σχισμή -που κρατάει την μία πλευρά- και χτυπάτε στο κέντρο δυνατά με μία βαριοπούλα. Αυτό κάνει την σιδηρογωνιά να λυγίζει ελαφρά κάθε φορά που χτυπάτε με το σφυρί. Χτυπώντας την αρκετές φορές μπορείτε να πετύχετε το κουρμπάρισμα που επιθυμείτε.

Προφανώς, όσο πιο χοντρή είναι η σιδηρογωνιά, τόσο πιο δύσκολο είναι το κουρμπάρισμα, όμως η κατασκευή είναι τόσο εύκολη που μπορεί να την κάνει ο καθένας και όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, το κουρμπάρισμα της σιδηγορωνιάς είναι δύσκολο ακόμα και με εμπορικούς κουρμπαδόρους (θέλει κουρμπάρισμα με ράουλα με ειδικό προφίλ).

Δείτε αναλυτικά πόσο εύκολα μπορείτε να φτιάξετε την πατέντα στο παραπάνω βίντεο.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροReview: Ελαιοραβδιστική βέργα YAMASTIK X14 (νιφάδα)
Επόμενο άρθροDIY σχιστικό ξύλων
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια