Πόσο ανθεκτικές είναι οι ενώσεις με κρυφές βίδες (pocket screws)

0

Οι κρυφές βίδες είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να ενώσετε δύο ξύλα, είτε κάθετα είτε οριζόντια. Γίνονται εύκολα με την χρήση ενός ειδικού εξαρτήματος, το οποίο θα το βρείτε από αρκετές εταιρίες (Wolfcraft,Kreg…).

Αν και γίνονται πολύ εύκολα, αρκετοί δεν τις προτιμούν, κυρίως επειδή πιστεύουν ότι δεν είναι τόσο ανθεκτική η ένωση. Όμως ένα μικρό πείραμα στο youtube έρχεται να δείξει ότι ίσως δεν είναι έτσι. Στο κανάλι King’s Fine Woodworking, o δημιουργός κατασκευάζει μία ξύλινη ράμπα για αυτοκίνητα, ενωμένη αποκλειστικά με κρυφές βίδες.

Όλα τα κομμάτια είναι ενωμένα χωρίς κανένα να πατάει πάνω στο άλλο, οπότε το μόνο που θα συγκρατεί το βάρος είναι η ένωση με τις κρυφές βίδες. Στο βίντεο κατάφερε να ανεβάσει τη μία μπροστινή ρόδα από ένα μεγάλο SUV (Ford Escalade), το οποίο συνολικά ζυγίζει σχεδόν 5 τόνους. 

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, οι ενώσεις κρατάνε αρκετά καλά και αν και ίσως να μην είναι η πιο ανθεκτική ένωση, σίγουρα αντέχει αρκετά.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔωρεάν αεροπορικά εισιτήρια, δωροεπιταγές σούπερ-μάρκετ και άλλες παρόμοιες απάτες
Επόμενο άρθροΠρακτική ιδέα για να μην μπερδεύονται τα καλώδια φόρτισης
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια