Ένας DIY έξυπνος καθρέφτης φτιαγμένος με Raspberry

0
DIY έξυπνος καθρέφτης με Raspberry Pi

Αυτός ο DIY έξυπνος καθρέφτης, είναι μία κατασκευή που ανήκει στους δημιουργούς πίσω από το κανάλι Hacker House στο youtube, και αν και φαίνεται αρκετά πολύπλοκο και δύσκολο σαν project, στην πραγματικότητα δεν είναι. Τουλάχιστον όσο αναφορά το κατασκευαστικό κομμάτι.

Το πιο δύσκολο μέρος σε αυτή την κατασκευή είναι να βρείτε τα απαραίτητα υλικά, καθώς απαιτεί εκτός από ένα raspberry, μία σχετικά μεγάλη LCD οθόνη και ένα διπλό καθρέφτη. Φυσικά και η LCD οθόνη και ο διπλός καθρέφτης υπάρχουν στην αγορά, αλλά αν θέλετε να μην εκτοξευθεί το κόστος, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μεταχειρισμένη οθόνη και σχετικά φτηνό διπλό καθρέφτη.

'Εξυπνος καθρέφτης με Raspberry PiΤο κατασκευαστικό κομμάτι είναι σχετικά απλό, αφού το μόνο που χρειάστηκε να κάνουν είναι να φτιάξουν ένα ξύλινο πλαίσιο στο μέγεθος της οθόνης και να προσαρμόσουν κατάλληλα τον διάφανο καθρέφτη.

Τώρα όσο αναφορά το λειτουργικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι θέλετε (ακόμα και android) αλλά οι δημιουργοί του βίντεο, έχουν ανεβάσει στο github ένα ειδικό app το οποίο δείχνει τον καιρό, νέα και μερικές βασικές ειδοποιήσεις.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο από το κανάλι τους αναλυτικά όλη την κατασκευή. Αν θέλετε να το πάτε λίγο παραπέρα, έχουν ανεβάσει ακόμα ένα βίντεο που δίνουν στον έξυπνο καθρέφτη λίγη τεχνητή νοημοσύνη. Αν όλα πάνε καλά θα ανεβάσουμε και εμείς την δική μας προσπάθεια με αντίστοιχο project σε λίγες βδομάδες.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝέο Raspberry Zero W με WiFi και bluetooth μόνο με 10 δολάρια
Επόμενο άρθροTo σύμπαν σε μικρογραφία με την βοήθεια ενός 3D εκτυπωτή
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια