Κάντε πολύχρωμα “νερά” στο ξύλο με μια παραδοσιακή Γιαπωνέζικη τεχνική

0
Πολύχρωμα νερά ξύλου με παραδοσιακή Γιαπωνέζικη τεχνική
 
Η Ιαπωνία θεωρείται από αρκετούς ως η χώρα με την σπουδαιότερη ξυλουργική παράδοση. Ένας από τους κυριότερους λόγους, είναι κάποιες μοναδικές τεχνικές που χρησιμοποιούσαν, τις οποίες δεν θα τις συναντήσετε σε κάποιο άλλο μέρος του κόσμου, εκτός της Ιαπωνίας.
 
Πριν λίγο καιρό είχαμε δει το Yaki-Sugi, την τεχνική του καρβουνιασμένου ξύλου. Αυτή τη φορά θα δούμε την τεχνική του Udukuri. To Udukuri, είναι μια παραδοσιακή Γιαπωνέζικη τεχνική, που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες, με την οποία μπορείτε να δημιουργήσετε πολύχρωμα νερά ξύλου.
https://www.supereverything.gr : Πολύχρωμα νερά σε ξύλο
 
Ίσως κάποιος να νομίζει ότι είναι μια τεχνική με την οποία κάποιος ζωγραφίζει ή δημιουργεί ψεύτικα χρωματιστά νερά ξύλου, αλλά θα κάνει λάθος. Με την τεχνική αυτή, χρωματίζονται τα πραγματικά νερά του ξύλου.
Δείτε εδώ πως κάνουμε νερά στο ξύλο
Η τεχνική του Udukuri, σε ένα απλό σκίτσο
Πως γίνεται αυτό; Απλά με μια συρματόβουρτσα και χρώμα (αν και παραδοσιακά χρησιμοποιείται λάκα). Με την συρματόβουρτσα, τρίβετε το ξύλο και σιγά σιγά “τρώτε” τις μαλακές ίνες, αφήνοντας σχεδόν ανέπαφα τα νερά του ξύλου, και δημιουργώντας έτσι μια ανάγλυφη επιφάνεια.
SuperEverything.gr : πολύχρωμα νερά σε ξύλο
 
Τώρα αν βάψετε την επιφάνεια με μερικές διαφορετικές στρώσεις λάκας, και στην συνέχεια την τρίψετε, θα δημιουργήσετε ένα μοναδικό αποτέλεσμα, στο οποίο τα νερά θα έχουν διαφορετική απόχρωση από το υπόλοιπο μέρος. 
SuperEverything.gr : πολύχρωμα νερά σε ξύλο
 
Όλες τα έργα στις φωτογραφίες είναι δημιουργίες του Ιάπωνα δημιουργού, Jo Nakasaga. Μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες από αυτή την τεχνική (καθώς φυσικά και κάποια άλλα πολύ ενδιαφέροντα έργα του) στην σελίδα της εταιρίας του εδώ.
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροKiwix ένας offline reader για τη Wikipedia
Επόμενο άρθροLuminoodle, μια ταινία LED RGB με μπαταρία και τηλεχειρισμό
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια