Κάντε πολύχρωμα “νερά” στο ξύλο με μια παραδοσιακή Γιαπωνέζικη τεχνική

0
νερά σε ξύλο με μία Γιαπωνέζικη τεχνική
Η Ιαπωνία θεωρείται από αρκετούς η χώρα με την σπουδαιότερη ξυλουργική παράδοση. Ένας από τους κυριότερους λόγους, είναι κάποιες μοναδικές τεχνικές που χρησιμοποιούσαν, τις οποίες δεν θα τις συναντήσετε σε κάποιο άλλο μέρος του κόσμου, εκτός της Ιαπωνίας.
 
Πριν λίγο καιρό είχαμε δει το Yaki-Sugi, την τεχνική του καρβουνιασμένου ξύλου. Αυτή τη φορά θα δούμε την τεχνική του Udukuri. To Udukuri, είναι μια παραδοσιακή Γιαπωνέζικη τεχνική, που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες, με την οποία μπορείτε να δημιουργήσετε πολύχρωμα νερά ξύλου.
05_SB_402328129
 
Ίσως κάποιος να νομίζει, ότι είναι μια τεχνική με την οποία κάποιος ζωγραφίζει ή δημιουργεί ψεύτικα χρωματιστά νερά ξύλου, αλλά θα κάνει λάθος. Με την τεχνική αυτή, χρωματίζονται τα πραγματικά νερά του ξύλου.
Η τεχνική του Udukuri, σε ένα απλό σκίτσο
Πως γίνεται αυτό? Απλά με μια συρματόβουρτσα και χρώμα (παραδοσιακά χρησιμοποιείται λάκα). Με την συρματόβουρτσα, τρίβετε το ξύλο και σιγά σιγά “τρώτε” τις μαλακές ίνες, αφήνοντας σχεδόν ανέπαφα τα νερά του ξύλου, και δημιουργώντας έτσι μια ανάγλυφη επιφάνεια.
07_SB_4025
 
Τώρα αν βάψετε την επιφάνεια με μερικές διαφορετικές στρώσεις λάκας, και στην συνέχεια την τρίψετε, θα δημιουργήσετε ένα μοναδικό αποτέλεσμα, στο οποίο τα νερά θα έχουν διαφορετική απόχρωση από το υπόλοιπο μέρος. 
294d1abc51c1a600a417eab0df435b07
 
Όλες τα έργα στις φωτογραφίες είναι δημιουργίες του Ιάπωνα δημιουργού, Jo Nakasaga. Μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες από αυτή την τεχνική (καθώς φυσικά και κάποια άλλα πολύ ενδιαφέροντα έργα του) στην σελίδα της εταιρίας του εδώ.

Αν θέλετε να συμμετέχετε στις συζητήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε λογαριασμό του disqus ή κοινωνικών δικτύων, μπορείτε να επιλέξετε να σχολιάσετε ανώνυμα ως επισκέπτης. Απλώς συμπληρώστε ένα οποιοδήποτε όνομα και ένα αληθοφανές email (πχ kanenas@gmail.com) και επιλέξτε το κουτάκι «I'd rather post as a guest».
Τα ανώνυμα σχόλια και όσα περιέρχουν links, απαιτούν επαλήθευση από κάποιον διαχειριστή πριν δημοσιευθούν. Για περισσότερα σχετικά με την πολιτική σχολιασμού της ιστοσελίδας, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.