Φτιάξτε ξύλινες πιάστρες για καλώδια

0
 
Στο εμπόριο κυκλοφορούν διάφορες πιάστρες για καλώδια. Από απλές πλαστικές μέχρι ειδικές πατενταρισμένες. Μπορείτε να φτιάξετε όμως μόνος σας, με σχεδόν μηδενικό κόστος όσες θέλετε και  στις διαστάσεις που σας βολεύουν, μέσα σε λιγότερο από 5 λεπτά.
 
 xylines_piastres_1_v1
Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα ξύλινο καδρονάκι ή βέργα και λίγο σπάγκος ή κορδόνι. 
 
 xylines_piastres_2_v1
Η διαδικασία είναι αρκετά απλή. Ουσιαστικά 2 απλές εργασίες έχετε να κάνετε. Πρώτον να κόψετε το καδρονάκι στο μέγεθος που θέλετε. Καλό είναι να το κόψετε όσο περίπου είναι η χούφτα σας.
 
 xylines_piastres_3_v1
Αν θέλετε, μπορείτε να τα λειάνετε ή να τους φάτε τις ακμές, για να είναι πιο ευχάριστα στο πιάσιμο. Επίσης μπορείτε να τα βάψετε για να ξεχωρίζουν.
 
Στη συνέχεια πρέπει να κάνετε μια τρύπα στη μέση περίπου του κομματιού για να περάσει το σκοινί. Υπάρχει και η εναλλακτική να κάνετε όχι μία αλλά δύο τρύπες. Η διαφορά είναι στο ότι αν κάνετε μία τρύπα θα μπορείτε να το κρεμάτε πιο εύκολα, ενώ αν κάνετε 2 τρύπες δεν θα έχετε το φόβο να φύγει το σκοινί από το ξύλο. 
 
Καλό είναι πάντως η κάθε τρύπα να είναι τόση που ίσα ίσα να περνάει το σκοινί 2 φορές αν κάνετε μία τρύπα, και μία φορά αν κάνετε δύο τρύπες. Αν ζορίζεται λίγο το σκοινί από την τρύπα, τότε θα μένει σταθερό το ξύλο, δίνοντας σας έτσι την δυνατότητα να σφίξτε τα καλώδια.
 xylines_piastres_4_v1
 
Τέλος πρέπει να περάσετε το σκοινί / κορδόνι από την τρύπα. Αφού το περάσετε κάνετε ένα απλό κόμπο στο πάνω μέρος. Στην αγορά υπάρχουν και ειδικά κλιπς για σκοινιά και κορδόνια τα οποία χρησιμοποιούνται για στοπ σε παρόμοιες περιπτώσεις. Αν βρείτε μπορείτε να βάλετε αυτά και να αποφύγετε τον κόμπο. 
 
Τώρα αν κάνατε μόνο μία τρύπα, μπορεί το σκοινί να φύγει αν το τραβήξετε από τη πλευρά του κόμπου, καθώς δεν θα έχει κάποιο στοπ για να το συγκρατεί. Πάλι μπορείτε να βάλετε κάποιο μεταλλικό κλιπ ή απλώς να κάνετε έναν μικρό κόμπο στη μέση του σκοινιού.
 
 
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο8 εξαιρετικά ωφέλιμα έντομα για τον κήπο μας
Επόμενο άρθροDIY καλάθι από σκοινί
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια