Φοβερό ξύλινο automaton μόνο με ένα δοκάρι 5 χ 10

0
800px-CIMA_mg_8332

Το automaton προέρχεται (όπως είναι εμφανές) από την Ελληνική λέξη “Αυτόματο”, και χρησιμοποιείται για να περιγράψει κούκλες με μηχανικά (ή ακόμα και υδραυλικά ή πνευματικά) μέρη, οι οποίες πραγματοποιούν μια σειρά από κινήσεις. Ο τρόπος εκκίνησης των automaton είναι συνήθως το κούρδισμα. 

Αν και υπάρχουν ενδείξεις για automaton ακόμα και από τα αρχαία χρόνια, άκμασαν κυρίως τον 16ο με 19ο αιώνα, όπου κατασκευάστηκαν κάποιες εκπληκτικές και αρκετά πολύπλοκες δημιουργίες που σώζονται ακόμα και σήμερα. Ένας απλό είδος automaton που μπορεί να έχετε συναντήσει είναι τα παλιά κλασσικά ρολόγια με “κούκο”.
 
μεταλλικό automaton
To μεταλλικό Automaton από την κινηματογραφική ταινία «Hugo»
Τη σημερινή εποχή δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερη απήχηση λόγω της ανάπτυξης των ηλεκτρονικών συσκευών και αν δεν ήταν μερικές ταινίες (πχ Hugo, The Best Offer…) και παιχνίδια (πχ Syberia) που τα είχαν σαν θέμα, αρκετοί δεν θα ήξεραν καν την ύπαρξη τους.
 selection_735
Ο χρήστης Ben Brandt ανέβασε στο youtube ένα βίντεο με τον τρόπο που κατάφερε να κατασκευάσει ένα εντυπωσιακό ξύλινο automaton, για ένα διαγωνισμό που ήθελε να συμμετάσχει. Το automaton είχε θέμα ένα ανθρωποειδές που καρφώνει ένα καρφί, χρησιμοποιώντας μόνο ένα (μάλλον δίμετρο) δοκάρι 5χ10 εκατοστά και μια πρόκα.  
 
Η κατασκευή φυσικά δεν είναι απλή. Χρησιμοποιήθηκαν μερικά μηχανήματα που δεν υπάρχουν στις περισσότερες αποθήκες (παγκοπρίονο και κορδέλα ξυλουργική) αλλά παρόλα αυτά, αξίζει να την δει ο καθένας μόνο και μόνο για να εμπνευστεί. 

 
Μπορείτε να παρακολουθήσετε αναλυτικά όλη την διαδικασία κατασκευής στο ξύλινο automaton στο βίντεο που ανέβασε στο λογαριασμό του στο Youtube. 
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΦτιάξτε DIY Industrial φωτιστικό γραφείου
Επόμενο άρθροDIY σύνθεση κάδρων από χαλκοσωλήνα
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια