Φτιάξτε DIY Industrial φωτιστικό γραφείου

0
 
Το φωτιστικό γραφείου είναι ένα απαραίτητο αξεσουάρ για κάθε γραφείο, είτε επαγγελματικό είτε σπιτιού. Στο εμπόριο θα βρείτε αρκετά σχέδια ικανά να ικανοποιήσουν την κάθε απαίτηση. Αλλά μπορείτε να φτιάξετε και ένα μόνοι σας.
 

Λίγα λόγια για τα φωτιστικά γραφείου

Τα φωτιστικά γραφείου δεν είναι πολύ δύσκολα στη κατασκευή. Σχεδόν όλα έχουν 3 βασικά μέρη : την βάση, τον τηλεσκοπικό βραχίονα και το τελικό μέρος του φωτισμού. 
 
Η βάση θα πρέπει να είναι μεγάλη και με ικανό βάρος, ώστε να ισορροπήσει σωστά όλο το φωτιστικό. Στις λάμπες εμπορίου μπορεί να δείτε η βάση να έχει κομμάτια μολύβι ή ακόμα και τσιμέντο ώστε να έχει ικανό βάρος. Αν δεν σας απασχολεί η φορητότητα, μπορείτε απλά να τη βιδώσετε ή στερεώσετε κάπου.
 
Ο τηλεσκοπικός βραχίονας επιτρέπει την κίνηση του φωτιστικού σε μεγάλο εύρος. Για να γίνει αυτό, αποτελείται συνήθως από 3 ή και περισσότερα κομμάτια τα οποία έχουν ανεξάρτητη κίνηση μεταξύ τους. Στα εμπορικά φωτιστικά αυτά τα κομμάτια είναι συνήθως από αλουμίνιο ή μαλακό ξύλο, ώστε να έχουν μικρό βάρος. Ταυτόχρονα έχουν τη δυνατότητα να μένουν σταθερά με κάποιο μηχανισμό (συνήθως βίδες ή ντίζες με παξιμάδια πεταλούδας).
 
Τέλος το μέρος του φωτισμού είναι το πιο σημαντικό κομμάτι σε όλη τη κατασκευή αφού αυτό προσφέρει το πολυπόθητο φως. Το μέρος του φωτισμού αποτελείται από 2 κομμάτια, τη λάμπα καθαυτή και την υποδοχή της.
 
Υπάρχουν 2 διαφορετικά είδη λάμπας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Το πρώτο είναι οι κλασσικές λάμπες (αλογόνου ή φθορίου), οι οποίες απαιτούν ρεύμα τάσης 230V, όπως δηλαδή το οικιακό. Αυτές οι λάμπες δεν χρειάζονται κάτι ιδιαίτερο στην τροφοδοσία, απλώς ένα καλώδιο ρεύματος με διακόπτη και φις για να συνδέεται στην πρίζα .
 
Το άλλο είδος λάμπας είναι αυτές που απαιτείται κάποιος μετασχηματιστής για να λειτουργήσουν, καθώς λειτουργούν σε διαφορετική τάση. Τέτοιες είναι οι πλακέ λάμπες φθορίου, που έχουν τα περισσότερα φωτιστικά γραφείου. Ο λόγος που αυτές οι λάμπες είναι οι πιο κοινές στα φωτιστικά γραφείου, είναι γιατί έχουν πολύ καλύτερη απόδοση φωτισμού από τις απλές και είναι αρκετά πιο οικονομικές στη κατανάλωση. 
 
Τώρα η υποδοχή της λάμπας μπορεί να είναι από ένα απλό ντουί, έως κάποια πολύ καλοσχεδιασμένη κοιλότητα, στρωμένη με αντανακλαστικό υλικό. Η κοιλότητα με το αντανακλαστικό υλικό είναι ιδανική καθώς προσφέρει καλύτερο και κατευθυνόμενο φωτισμό. Έτσι φωτίζεται μόνο η επιφάνεια που επιθυμείτε και όχι ολόκληρο το δωμάτιο.
 

Industrial φωτιστικά γραφείου


Τα industrial φωτιστικά γραφείου είναι ίσως τα πιο απλά στην κατασκευή, καθώς έχουν πολύ απλό design και χρησιμοποιούν, σχεδόν πάντα, απλές λάμπες. Έτσι δεν υπάρχει η ανάγκη για αγορά μετασχηματιστή ή κάποια ιδιαίτερη γνώση στα ηλεκτρολογικά.
 10246572_518372514971859_4469195102633244103_n
 
 
Μερικά εντυπωσιακά σχέδια με industrial φωτιστικά γραφείου μπορείτε να δείτε από τον Mario Grandi, έναν Ιταλό σχεδιαστή ο οποίος έχει δημιουργήσει μερικά πανέμορφα κομμάτια χρησιμοποιώντας  καθημερινά αντικείμενα και απλά υλικά. 
 
 
1510600_566738600135250_8514490184961817360_n
 b301338313bd3126816f4bca96c6e69f
Τα έργα του είναι προς πώληση για όποιον το επιθυμεί, αλλά όποιος έχει μεράκι μπορεί να πάρει αρκετές ιδέες για να κατασκευάσει κάποιο, μόνος του. Όπως θα δείτε έχει χρησιμοποιήσει πολύ απλά υλικά (πχ πήλινη γλάστρα) και διακοσμητικούς industrial λαμπτήρες.
 
Οι συγκεκριμένοι είναι σχετικά ακριβοί και λίγο ευαίσθητοι, καθώς καίγονται σχετικά εύκολα. Αλλά τελευταία έχουν κυκλοφορήσει αντίστοιχοι με τεχνολογία LED οποίοι είναι αρκετά πιο ανθεκτικοί.
 
Σε μερικές μέρες θα ακολουθήσουν μερικά πρωτότυπα σχέδια με αναλυτικό οδηγό κατασκευής, για industrial και steampunk φωτιστικά γραφείου.
Διαφήμιση
ΠΗΓΗMario Grandi
Προηγούμενο άρθρο10 τεχνοτροπίες τοίχου που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα μόνοι σας
Επόμενο άρθροΦοβερό ξύλινο automaton μόνο με ένα δοκάρι 5 χ 10
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια