Review: Τηλεσκοπικό κονταροπρίονο ARS-EXP-5.5

  0

  H Ars είναι μία από τις κορυφαίες εταιρίες στο κόσμο στον τομέα των χειροπρίονων. Είναι Ιαπωνική εταιρία και μέχρι τη στιγμή που γράφεται το άρθρο όλα τα πριόνια της φτιάχνονται Ιαπωνία (ιδρύθηκε το μακρινό 1876). Αν και έχει και μερικά πιο φθηνά μοντέλα, θεωρούνται εργαλεία για επαγγελματική χρήση ή τουλάχιστον πιο σοβαρή ερασιτεχνική. Ανάμεσα στα διάφορα μοντέλα που έχει, διαθέτει και μία πολύ καλή σειρά από κονταροπρίονα χειρός. Το ARS-EXP-5.5 είναι το πιο μεγάλο και πιο ακριβό από αυτή τη σειρά. Όμως δεν είναι το πιο μεγάλο που έχει η ARS, αλλά γενικά το πιο μεγάλο που κυκλοφορεί στην Ελληνική αγορά (ας με διορθώσει κάποιος που έχει βρει κάποιο πιο μεγάλο, αλλά δεν νομίζω να κάνω λάθος).

  Συγκεκριμένα, αν το ανοίξετε πλήρως φθάνει λίγο πάνω από 5.5 μέτρα. Και δεν εννοούμε με το ύψος του χειριστή (που αρκετά το προσμετρουν), αλλά καθαρό ύψος του κονταροπρίονου. Αν μάλιστα βάλετε και τη 50αρα λάμα, πάτε κοντά στα 6 μέτρα κονταροπρίονο, δηλαδή μπορείτε να κόψετε κλαδιά στα 7-8 μέτρα ύψος. 

  ars μηχανισμόςΗ ποιότητα κατασκευής είναι πολύ καλή, όποιος έχει αγοράσει ARS ξέρει. Τίποτα δεν είναι φθηνιάρικο και είναι αρκετά καλοσχεδιασμένο. Είναι όλο από πολύ καλό αλουμίνιο και έχει 2 τηλεσκοπικούς μηχανισμούς προέκτασης που λειτουργούν ανεξάρτητα. Ο μεγάλος είναι οδοντωτός για να μπορεί να ασφαλίζει καλύτερα σε όποιο σημείο θέλετε, ενώ ο μικρός ασφαλίζει σταθερά σε 2 σημεία με τη βοήθεια των ασφαλειών που έχει. 

  ars-exp-5.5Όλο το κοντάρι έχει σχήμα οβάλ για να μη μπορεί να λυγίσει εύκολα και σίγουρα αν δεν κάνετε κάποιο σοβαρό λάθος θα κρατήσει αρκετά χρόνια χωρίς πρόβλημα. To βάρος του χωρίς πριόνι είναι 2100 γραμμάρια που δεν το λες και λίγο.

  Στο κάτω μέρος υπάρχει πλαστική προστασία για πιο σταθερή λαβή. Αυτό το πλαστικό προσφέρει και μία μικρή προστασία έναντι του ηλεκτρισμού, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να το δουλεύετε κοντά σε καλώδια ΔΕΗ. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ή έγκριση για ηλεκτρολογική προστασία.

  Ένα ακόμα θετικό είναι ότι υπάρχουν επιμέρους ανταλλακτικά (δείτε λίστα εδώ) για οτιδήποτε χαλάσει με το καιρό. Έτσι αν χαλάσει πχ ο μηχανισμός που ασφαλίζει το κοντάρι, δεν το πετάτε αλλά με ένα λογικό κόστος το φτιάχνετε.

  Τώρα πάμε στα πριόνια. Σαν προϊόν έρχεται χωρίς κανένα πριόνι αλλά μπορεί να πάρει αρκετά. Βασικά μπορεί να πάρει όλα τα πριόνια για κονταροπρίονο της ARS και με πατέντα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλες λάμες αν πάρετε τη λαβή της ARS. 

  ασφάλεια arsΤα πριόνια ασφαλίζουν χωρίς βίδες, απλώς με μία κουμπωτή ασφάλεια. Αυτό κάνει την αλλαγή πανεύκολη (ιδανικό πχ για όποιον θέλει να το βγάζει για να το μεταφέρει με το αυτοκίνητο), αλλά το πριόνι έχει λίγο τζόγο. Δεν είναι κάτι τρομερό, αλλά όσο πιο πολύ το ανοίγετε τόσο πιο πολύ θα είναι αισθητό το παίξιμο που κάνει. 

  ars uv471Το πιο καλό και μεγάλο πριόνι που έχει η ARS είναι το UV47 που έχει μήκος 67 εκατοστά (καθαρή κοπή 47 εκατοστά) και μαχαίρι αλλά και άγκιστρο για τράβηγμα κλαδιών. Επίσης έχει και καλύτερη κατασκευή αφού δεν είναι επιχρωμιωμένο. το κόστος του είναι 55-65 ευρώ.

  Τώρα πάμε στο μοναδικό μειονέκτημα που έχει το ARS-EXP-5.5, που είναι η τιμή του. Στην Ελληνική αγορά θα το βρείτε στα 105-125 ευρώ χωρίς πριόνι που δε τα λες και λίγα. Αν συνυπολογίσετε και το πρίονι τότε πάτε στα 150-180, δηλαδή περισσότερα από όσα κάνει ένα Κινέζικο βενζινοκίνητο κονταροπρίονο. Όμως είπαμε αυτό είναι το μοναδικό κονταροπρίονο που μπορεί να κόψει κλαδιά τόσο ψηλά, επομένως απευθύνεται σε όσους κλαδεύουν πολύ ψηλά δέντρα.

  Σε γενικές γραμμές προτείνεται ανεπιφύλακτα αν το αντέχει η τσέπη σας και το έχετε πραγματικά ανάγκη. Για όσους θέλουν ένα κονταροπρίονο για καλλιέργειες καλύτερα να προτιμήσει τα πιο μικρά μοντέλα που πάνε στα 3.3 μέτρα.

   

  Διαφήμιση
  Προηγούμενο άρθροReview: Ξεπουπουλιάστρα Bormann BDA1500
  Εγγραφείτε
  Ειδοποίηση από
  guest

  Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

  Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
  0 Σχόλια
  Inline Feedbacks
  Δείτε όλα τα σχόλια