Στο εμπόριο υπάρχουν αρκετοί τύποι γρύλου για αυτοκίνητα. Από τον κλασσικό μηχανικό γρύλο που υπάρχει στο πορτ παγκάζ κάθε ΙΧ μέχρι μεγάλοι υδραυλικοί, ικανοί να σηκώσουν ακόμα και φορτηγά. Κάθε ένας έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και συνήθως προορίζεται για συγκεκριμένη χρήση. Γιαυτό και αν υπήρχε κάποιος που να ενσωμάτωνε περισσότερες από μία λειτουργίες, θα ήταν πολύ χρηστικός. Αυτό σκέφθηκε και ένας διάσημος youtuber, που αποφάσισε να κατασκευάσει από το μηδέν ένα πολυμορφικό γρύλο αγροτικού που θα έχει ενσωματωμένη μέγγενη. Ο γρύλος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα αυτοκίνητα, απλώς η μέγγενη και μία μορφή του γρύλου μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο στην τετράγωνη υποδοχή που υπάρχει στα αγροτικά για κοτσαδούρα.

Το βίντεο της κατασκευής από το κανάλι Fireball Tool

Μπορεί η κατασκευή να είναι λίγο δύσκολη και ο δημιουργός να είχε στη διάθεσή του πανάκριβα εργαλεία (πχ υδροκοπή) που δεν υπάρχουν ούτε στη διάθεση του καθενός, όμως όλη η ιδέα είναι αρκετά αξιόλογη και σίγουρα μπορεί κάποιος να αντιγράψει έστω και κάποια μέρη της. Ειδικά ο μηχανικός γρύλος για τη κοτσαδούρα που γίνεται και μέγγενη μπορεί να γίνει σχετικά εύκολα και είναι κάτι που δεν υπάρχει στο εμπόριο (υπάρχει γρύλος για κοτσαδούρα και υπάρχει βάση μέγγενης για κοτσαδούρα, όμως δεν υπάρχει κάποιο προϊόν που να τα συνδυάζει).

Ένα από τα θετικά της όλης κατασκευής είναι ότι δεν χρειάζεται κανένα εργαλείο για να αλλάξει μορφή ο γρύλος. Απλώς αφαιρεί τους πίρους και αλλάζει θέση σε μερικά μέρη του γρύλου. Φυσικά έχει και μειονεκτήματα, όπως το μεγάλο βάρος (ζυγίζει 35 κιλά), αλλά και το κόστος, αφού όλο είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι μεγάλου πάχους.

Τα αναλυτικά σχέδια της κατασκευής υπάρχουν σε pdf και dxf στην ιστοσελίδα του δημιουργού με κόστος 10 δολάρια για το pdf και 25 δολάρια για pdf+dxf.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροDIY χαράκτης αέρος από ένα απλό μπουλόνι
Επόμενο άρθροReview: Αλυσοπρίονο PARKSIDE PBKS 53 A1
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια