Όταν κάποιος θέλει να κάνει βιντεοσκόπηση εν κινήσει, τότε η βάση ώμου ή θώρακα είναι απαραίτητη. Οι καλές επαγγελματικές βάσεις με stabilizer σίγουρα κοστίζουν αρκετά, αλλά μπορείτε να βρείτε και . 

Το κακό με τις περισσότερες από αυτές τις οικονομικές βάσεις είναι ότι δεν έχουν αυτόματο μηχανισμό για εστίαση του φακού. Αυτό το πρόβλημα προσπάθησε να λύσει ο Suso Caamanho, ο δημιουργός πίσω από το κανάλι Paoson Woodworking, φτιάχνοντας ένα δικό του rig ώμου με μηχανισμό ρυθμιζόμενης εστίασης.

diy βάση ώμου για DSLR

Η κατασκευή είναι αρκετά απλή, αφού όλη η κατασκευή είναι από κόντρα πλακέ. Το σύστημα ρυθμιζόμενης εστίασης που εμπνεύστηκε, αποτελείται από ένα συρματόσχοινο (στην περίπτωσή του καλώδιο από φρένα ποδηλάτου), το οποίο κινείται ελαφρά με ένα μοχλό, ο οποίος βρίσκεται στο κάτω μέρος, ακριβώς δίπλα από τις λαβές. Το συρματόσχοινο αυτό εφάπτεται -με ένα προστατευτικό περίβλημα- με τον φακό της κάμερας. Έτσι, απλώς περιστρέφοντας ελαφρά το μοχλό, αλλάζει η εστίαση της κάμερας.

Η βάση είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να λύνεται πολύ εύκολα. Έτσι ξεβιδώνοντας μερικά παξιμάδια (πεταλούδα) μπορεί να μεταμορφωθεί μέσα σε δευτερόλεπτα από βάση ώμου σε βάση χειρός. 

diy shourlder rig

Σίγουρα όχι και το πιο high-tech rig για DLSR, αλλά παρά την απλότητά του, φαίνεται ότι δουλεύει. Δείτε στο παρακάτω βίντεο αναλυτικά όλα τα στάδια της κατασκευής, ενώ για τα αναλυτικά σχέδια θα πρέπει να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροDIY ταινιολειαντήρας πάγκου από κόντρα πλακέ
Επόμενο άρθροReview: Cubot MAX, ένα πολύ οικονομικό phablet
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια