Τα ραβιόλια είναι ένα είδος ζυμαρικό, το οποίο περιέχει γέμιση στο εσωτερικό του. Αν και μπορούν να φτιαχτούν και με το χέρι, υπάρχουν διάφορα εργαλεία στο εμπόριο, τα οποία κάνουν την διαδικασία πολύ πιο εύκολη. Τα περισσότερα από αυτά είναι κάποιο είδος πλαστικής ή μεταλλικής φόρμας, αν και υπάρχουν και ειδικοί πλάστες-φόρμες, που μπορούν να κάνουν την διαδικασία πολύ πιο εύκολη.

πλάστης για ραβιόλια
O πλάστης Fonde, με λιανική τιμή περίπου 100 δολάρια.

Ένα τέτοιο πλάστη-φόρμα, αποφάσισε να φτιάξει και ο Bob Clagett, o δημιουργός πίσω από το δημοφιλές κανάλι του Youtube I Like to Make Stuff. To σχέδιο του φαίνεται να βασίζεται σε ένα σχέδιο που είχε κυκλοφορήσει μέσω του Kickstarter λίγα χρόνια πριν. Ο πλάστης αυτός ονομάζεται Fonde και δημιουργός του είναι ο Michael Finizio.

Αν και το σχέδιο του Michael Finizzio είναι πολύ πιο πρακτικό, ο πλάστης για ραβιόλια  του Bob Clagett είναι πολύ πιο απλός και εύκολος στην κατασκευή. Ο ίδιος χρησιμοποιεί ένα τόρνο και ένα δισκοπρίονο πάγκου με dado δίσκο, αν και ίσως μπορεί να γίνει και χωρίς αυτά, χρησιμοποιώντας απλώς ένα ποτηροτρύπανο και είτε ρούτερ είτε τρυπάνι και ξύλινες βέργες.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι και αρκετά όμορφο και φαίνεται ότι είναι λίγο πιο πρακτικό από τις κλασσικές φόρμες. Δείτε αρχικά το βίντεο του Bob Clagett και στην συνέχεια το βίντεο του Michael Finizio.Αν θέλετε να συμμετέχετε στις συζητήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε λογαριασμό του disqus ή κοινωνικών δικτύων, μπορείτε να επιλέξετε να σχολιάσετε ανώνυμα ως επισκέπτης. Απλώς συμπληρώστε ένα οποιοδήποτε όνομα και ένα αληθοφανές email (πχ denexo@mail.gr) και επιλέξτε το κουτάκι «Θα προτιμούσα να σχολιάσω ως επισκέπτης».
Τα ανώνυμα σχόλια και όσα περιέχουν links, απαιτούν επαλήθευση από κάποιον διαχειριστή πριν δημοσιευθούν. Για περισσότερα σχετικά με την πολιτική σχολιασμού της ιστοσελίδας, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.