Η industrial διακόσμηση έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Καθημερινά συναντάς industrial τραπέζια, γραφεία, βιβλιοθήκες, σκαμπό και φωτιστικά. Τώρα ίσως ήρθε η ώρα και για industrial καρέκλα γραφείου.

Η ιδέα προέρχεται από τον Youtuber Scott Turner, και εκτός από πολύ όμορφο αποτέλεσμα, μοιάζει να είναι και πολύ πιο ανθεκτική από τις περισσότερες καρέκλες γραφείου του εμπορίου.

DIY Industrial Καρέκλα γραφείουΌλη η καρέκλα είναι αυτοσχέδια, με μόνη εξαίρεση, τον υδραυλικό μηχανισμό με την μπουκάλα, ο οποίος είναι κοινός του εμπορίου. Και στην Ελλάδα υπάρχουν ειδικά καταστήματα που τους πωλούν ξεχωριστά, και κοστίζουν 30-80 ευρώ όλο το σύστημα. O ίδιος τον δικό του μηχανισμό, τον απαλλοτρίωσε από μία παλιά καρέκλα γραφείου.

DIY Industrial Καρέκλα γραφείουΤα πόδια είναι φτιαγμένα από ατσάλι, σε όμορφο καμπυλωτό σχέδιο, το οποίο κόπηκε με κορδέλα. Οι τρύπες έγιναν με ποτηροτρύπανο μετάλλου σε κάθετο δράπανο. Το ίδιο ακριβώς έγινε και για τον μηχανισμό που συγκρατεί την πλάτη.

DIY Industrial Καρέκλα γραφείουΤο κάθισμα, το οποίο και αυτό έχει ένα πολύ όμορφο κυρτό σχήμα, έγινε από κόντρα πλακέ και ένα μασίφ κομμάτι καρυδιάς για αντίθεση. Και εδώ οι κοπές έγιναν με πριονοκορδέλα.

Ίσως να μην είναι και η πιο αναπαυτική καρέκλα γραφείου του κόσμου, αλλά σίγουρα είναι πολύ όμορφη. Δείτε αναλυτικά την κατασκευή, στο παρακάτω βίντεο από το κανάλι του Scott Turner.

Αν θέλετε να συμμετέχετε στις συζητήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε λογαριασμό του disqus ή κοινωνικών δικτύων, μπορείτε να επιλέξετε να σχολιάσετε ανώνυμα ως επισκέπτης. Απλώς συμπληρώστε ένα οποιοδήποτε όνομα και ένα αληθοφανές email (πχ denexo@mail.gr) και επιλέξτε το κουτάκι «Θα προτιμούσα να σχολιάσω ως επισκέπτης».
Τα ανώνυμα σχόλια και όσα περιέχουν links, απαιτούν επαλήθευση από κάποιον διαχειριστή πριν δημοσιευθούν. Για περισσότερα σχετικά με την πολιτική σχολιασμού της ιστοσελίδας, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.