Απλίκα ονομάζεται το επιτοίχιο φωτιστικό, που συνήθως βρίσκεται σε κρεβατοκάμερες αλλά και δημόσιους χώρους. Στην αγορά υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικά σχέδια για απλίκες, που μπορεί να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα. Οι περισσότερες είναι οικονομικές, αλλά φυσικά μπορεί να βρει κάποιος και μία με πολύ ξεχωριστό design που μπορεί να κοστίζει λίγο παραπάνω.  

Στο κανάλι του youtube ZH Fabrications, ανέβηκε πρόσφατα ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται πως μπορεί να κατασκευαστεί μία πολύ όμορφη industrial απλίκα, από σχετικά απλά υλικά. 

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν ήταν ένα κομμάτι ορθογώνιας κοιλοδοκού, μερικές μαύρες λάμες, μάυρες γωνίες και μερικές σανίδες ξυλείας. Για την κατασκευή ήταν απαραίτητη η χρήση ηλεκτροκόλλησης (ο δημιουργός χρησιμοποίησε MIG, αλλά σίγουρα γίνεται και με απλή χαλκού) και ενός γωνιακού τρόχού.

Με τις μεταλλικές γωνίες έφτιαξε ένα ορθογώνιο πλαίσιο, στο οποίο στερέωσε τις σανίδες. Στην σύνεχεια με μία σέγα, έκοψε ορθογώνιες τρύπες στις σανίδες και πέρασε μέσα τις ορθογώνιες κοιλοδοκούς. Στις κοιλοδοκούς είχε ήδη κολλήσει τάπες και ανοίξει τρύπες για να μπουν τα ντουϊ. 

σφυρηλατημένες πρόκες για DIY industrial απλίκα Κάτι που κάνει ιδαίτερα θετική εντύπωση, είναι ότι ο δημιουργός σφυρηλάτησε μόνος του vintage πρόκες, από μία απλή μεταλλική βέργα. Έτσι, ενώ θα μπορούσε να βρει εύκολα έτοιμες διακοσμητικές πρόκες ή να απλώς να βάλει μεγάλους καμπαράδες, προτίμησε να αφιερώσει αρκετό χρόνο για να φτιάξει αρκετές στο αμόνι. 

Η υπόλοιπη διαδικασία δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, με ίσως το μόνο σημείο το οποίο θα πρέπει να αναφερθεί, είναι το κάψιμο με καμινέτο στις σανίδες ώστε να δείχνουν πιο vintage. 

DIY industrial απλίκα

Που θα βρείτε την διακοσμητική λάμπα για την industrial απλίκα

Τώρα το πιο δύσκολο και το πιο ακριβό κομμάτι σε αυτή την κατασκευή, είναι αυτή η πολύ όμορφη vintage λάμπα. Η συγκεκριμένη vintage λάμπα είναι πυρακτώσεως με ιδιαίτερη πλέξη στο νήμα και είναι σχετικά ακριβή.  Όμως εκτός από την τιμή της, υπάρχει και ένα άλλο αρνητικό. Είναι αρκετά εύθραστη και έχει αρκετά ευαίσθητο νήμα. Έτσι θέλει ιδαίτερη προσοχή στη μεταφορά αλλά και στην επαφή (μπορεί να καεί με ένα απλό κούνημα).

Αν θέλετε να την αγοράσετε ονομάζεται “βιδωτή (Ε27) διακοσμητική σωληνωτή λάμπα τύπου Τ9“. To Ε27, είναι η ονομασία της σύνδεσης (το μεγάλο το βιδωτό) ενώ το Τ9 αναφέρεται στο μέγεθος και το είδος της λάμπας (Tubular=σωληνωτή). Υπάρχει σε διάφορα σχήματα και μεγέθη, οπότε μπορείτε να βρείτε αρκετές παραλλαγές. Οι συγκεκριμένες ντιμάρονται, οπότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και dimmer. 

Με λίγο ψάξιμο θα την βρείτε και σε μερικά επιλεγμένα καταστήματα στην Ελλάδα. Φυσικά υπάρχει και στο Αγγλικό amazon (σε πιο ακριβό αλλά και πιο φτηνό σχέδιο) αν βαρίεστε να ψάχνετε ή αν δεν υπάρχει σε κατάστημα της περιοχής σας.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚαι όμως αυτά τα σουρεαλιστικά τραπέζια δεν είναι photoshop!
Επόμενο άρθροΈνα minimal ρολόι χειρός για τους λάτρεις της αστρονομίας
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια