Φτιάχνω διακοσμητικά μπουκάλια

0

Χτες αργά το βράδυ μου ήρθε μια ιδέα.Να διακοσμήσω λόγω των ήμερων κάποια μπουκάλια.
Νομίζω ότι κάπου το είχα δει παλιά αλλά δε θυμάμαι να πω την αλήθεια αν ήταν σε κάποια σελίδα η σε κάποιο μαγαζί.
Αυτό που είχα στο μυαλό μου ήταν να φτιάξω διακοσμητικά κηροπήγια από μπουκάλια άλλα δυστυχώς δε είχα μεσαίου μεγέθους μπουκάλια σπίτι,μόνο τα κλασικά των 0,75 Lt.
Έτσι τα έφτιαξα για διακοσμητικά στη κουζίνα.

Η διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή και σχετικά γρήγορη.Έμενα το πρώτο μου πήρε 15 λεπτά μαζί με το βερνίκωμα και το δεύτερο που είχα αρχίσει να γίνομαι πιο γρήγορος λιγότερο από 10 λεπτά.

Τα υλικά που χρησιμοποίησα είναι


ένα μπουκάλι των 0,75Lt που κοστίζει περίπου 35-40 λεπτά
γιορτινό σπάγκο που κοστίζει 3 ευρώ τα 25 μέτρα νομίζω
σπρέι κόλλας και βερνίκι.

Ψεκάζουμε με το σπρέι κόλλας το μπουκάλι(μπορείτε αν δεν έχετε σπρέι κόλλας να χρησιμοποιήσετε και απλές υγρές κόλλες,ατλακολ,ίσως και αλευρόκολλα απλώς με το σπρέι είναι λίγο πιο εύκολο)
Και ξεκινάμε να τυλίγουμε τον σπάγκο γύρω από το μπουκάλι.Ξεκινάμε από το στόμιο και πηγαίνουμε προς τον πατώ,πότε το αντίθετο.
Αν δε μας νοιάζει τόσο να υπάρχουν μικροκενα μπορούμε να το κάνουμε γρήγορα,αν θέλουμε να μην υπάρχουν καθόλου κενά το κάνουμε με λίγο προσοχή.
Κάθε 10-15 γυρισιες αν θέλουμε τραβάμε και ισιώνουμε τις περιστροφές ώστε να είναι ομοιόμορφες και να μην υπάρχουν κενά.
Θέλει λίγο προσοχή το σημείο που αρχίζει να ανοίγει μετά το στόμιο το μπουκάλι.Έτσι κάντε το αργά και βάλτε αρκετή κόλλα για να μη σας γυρίσει.
Όταν έχετε φτάσει στο πάτο αφήστε το 2-3 λεπτά να πιάσει καλά η κόλλα και ξεκινήστε να το βερνικώνετε.
Μπορείτε να μην βάλετε καθόλου βερνίκι και να το έχετε πιο φυσικό απλώς εγώ το έκανα επειδή ο γιουτινος σπάγκος αφήνει πάρα πολύ χνούδι.Αν θέλετε να το έχετε διακοσμητικό μόνο σε ένα ράφι μόνο,δε είναι αναγκαίο να το βερνικώσετε.Αν θέλετε όμως να το χρησιμοποιησετε σαν μπουκάλι βάζοντας μέσα διάφορα ίσως καλό είναι να το κάνετε για να μη ξεκολλήσει αργότερα ο σπάγκος.

Πολιτική σχολιασμού

Αν θέλετε να συμμετέχετε στις συζητήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε λογαριασμό του disqus ή κοινωνικών δικτύων, μπορείτε να επιλέξετε να σχολιάσετε ανώνυμα ως επισκέπτης.
Απλώς συμπληρώστε ένα οποιοδήποτε όνομα και ένα αληθοφανές email (πχ kanenas@gmail.com) και επιλέξτε το κουτάκι « I'd rather post as a guest».
Τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθευση από κάποιον διαχειριστή πριν δημοσιευθούν.
Για περισσότερα σχετικά με την πολιτική σχολιασμού της ιστοσελίδας, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.