Φτιάχνω διακοσμητικά μπουκάλια

0
 

Χτες αργά το βράδυ μου ήρθε μια ιδέα. Να διακοσμήσω λόγω των ήμερων κάποια μπουκάλια. Νομίζω ότι κάπου το είχα δει παλαιότερα, αλλά δεν θυμάμαι να πω την αλήθεια αν ήταν σε κάποια σελίδα ή σε κάποιο μαγαζί.

Αυτό που είχα στο μυαλό μου ήταν να φτιάξω διακοσμητικά κηροπήγια από μπουκάλια, άλλα δυστυχώς δεν είχα μεσαίου μεγέθους μπουκάλια σπίτι, μόνο τα κλασικά (του κρασιού) των 0,75 Lt.
Έτσι τα έφτιαξα για διακοσμητικά στη κουζίνα.

Η διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή και σχετικά γρήγορη. Έμενα το πρώτο μου πήρε 15 λεπτά μαζί με το βερνίκωμα και το δεύτερο που είχα αρχίσει να γίνομαι πιο γρήγορος, λιγότερο από 10 λεπτά. 

Απαραίτητα υλικά

  • ένα μπουκάλι των 0,75Lt που κοστίζει περίπου 35-40 λεπτά
  • γιορτινό σπάγκο που κοστίζει 3 ευρώ τα 25 μέτρα νομίζω
  • σπρέι κόλλας και βερνίκι.

Ψεκάζουμε με το σπρέι κόλλας το μπουκάλι (μπορείτε αν δεν έχετε σπρέι κόλλας να χρησιμοποιήσετε και απλές υγρές κόλλες, ατλακόλ, ίσως και αλευρόκολλα απλώς με το σπρέι είναι λίγο πιο εύκολο)

Αφού περιμένουμε λίγα λεπτά να ενεργοποιηθεί η κόλλα, ξεκινάμε να τυλίγουμε τον σπάγκο γύρω από το μπουκάλι. Ξεκινάμε από το στόμιο και πηγαίνουμε προς τον πατώ,πότε το αντίθετο.
Αν δε μας νοιάζει τόσο να υπάρχουν μικρά κενά μπορούμε να το κάνουμε γρήγορα,αν θέλουμε να μην υπάρχουν καθόλου κενά το κάνουμε με λίγο προσοχή.

Κάθε 10-15 γυρισές, αν θέλουμε τραβάμε και ισιώνουμε τις περιστροφές ώστε να είναι ομοιόμορφες και να μην υπάρχουν κενά.

Θέλει λίγο προσοχή το σημείο που αρχίζει να ανοίγει μετά το στόμιο το μπουκάλι. Έτσι κάντε το αργά και βάλτε αρκετή κόλλα για να μη σας γυρίσει.
Όταν έχετε φτάσει στο πάτο αφήστε το 2-3 λεπτά να πιάσει καλά η κόλλα και ξεκινήστε να το βερνικώνετε.

Μπορείτε να μην βάλετε καθόλου βερνίκι και να το έχετε πιο φυσικό απλώς εγώ το έκανα επειδή ο γιούτινος σπάγκος αφήνει πάρα πολύ χνούδι. Αν θέλετε να το έχετε διακοσμητικό μόνο σε ένα ράφι μόνο,δε είναι αναγκαίο να το βερνικώσετε. Αν θέλετε όμως να το χρησιμοποιήσετε σαν μπουκάλι βάζοντας μέσα διάφορα ίσως καλό είναι να το κάνετε για να μη ξεκολλήσει αργότερα ο σπάγκος.

 
 
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕναλλακτική DIY Παπουτσοθήκη
Επόμενο άρθροDIY συσκευασία για δώρα για ποτά
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια