Review : Αυτόματος αρτοπαρασκευαστής Silvercrest

  7

  O αρτοπαρασκευαστής Silvercrest είναι ένα μηχάνημα, το οποίο σας επιτρέπει να φτιάχνετε ψωμί, ζύμες και μαρμελάδες εύκολα και χωρίς κόπο. Το κόστος του είναι 49.99 ευρώ και αγοράστηκε από τα καταστήματα Lidl, όπου και πωλείται αποκλειστικά.

  Χαρακτηριστικά από αρτοπαρασκευαστή Silvercrest


  ΜοντέλοSilvercress SBB 850 B2
  Ισχύς850 Watt
  Χρώμα Λευκό / Ασημί
  Προγράμματα12
  Μέγιστη χωρητικότητα 1250 γραμμάρια ψωμιού
  Χρονόμετρο15 ώρες
  ΕπίστρωσηΑντικολλητική ILAG

   

  Εντυπώσεις από αρτοπαρασκευαστή Silvercrest SBB 850 


  H αλήθεια είναι ότι δεν είμαι και τόσο σχετικός με τους αρτοπαρασκευαστές. Ο συγκεκριμένος είναι ο πρώτος που χρησιμοποίησα, οπότε σίγουρα δεν μπορώ να γνωρίζω τα μέτρα σύγκρισης και πως τα πάει ο ανταγωνισμός. Αλλά επειδή σε αυτό ακριβώς το κοινό απευθύνεται και αυτός ο αρτοπαρασκευαστής – δηλαδή σε όσους δεν έχουν χρησιμοποιήσει αρτοπαρασκευαστή ή δεν έχουν ζυμωτήριο- σίγουρα μπορώ να πω την γνώμη μου.

  Καταρχάς ποιοτικά δείχνει σχετικά καλός. Τα πλαστικά είναι καλοφτιαγμένα και δεν υπάρχει κάποια εμφανής ατέλεια στο φινίρισμα. Το σκεύος ψησίματος δείχνει αρκετά καλό, με την αντικολλητική επίστρωση να φαίνεται ανθεκτική. Το μέγεθος δεν είναι πολύ μεγάλο και είναι πιο βαθύ από ότι μακρύ. Ίσως αυτό ξενίζει περισσότερο από όλα. Δηλαδή το ψωμί θα βγαίνει ψηλό και σχετικά μικρό σε μήκος και όχι όπως η κλασσική ελληνική φραντζόλα.

  Στην συσκευασία υπάρχει ένας μικρός δοσομετρητής, μία μεζούρα για κουταλιές και ένα άγκιστρο για να βγάζετε τα εργαλεία ζυμώματος.

  Τα προγράμματα που έχει είναι 12, με τα 4 από αυτά να είναι για ψωμί και τα υπόλοιπα για διάφορες ζύμες, μαρμελάδα αλλά και για απλό ψήσιμο. Δεν υπάρχει η κλασσική επιλογή θερμοκρασίας σε βαθμούς, απλώς μία απλή επιλογή για το ψήσιμο (μαλακό, μέτριο, ξεροψημένο). 

  Το ζύμωμα και το ψήσιμο γίνονται απολύτως αυτόματα, χωρίς καμία δική σας παρέμβαση. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βγάλετε τα δύο φτερά που ζυμώνουν, όταν ολοκληρωθεί το ζύμωμα, αλλά δεν είναι και τελείως απαραίτητο. Απλώς αν τα αφήσετε, η βάση του ψωμιού θα δείχνει λίγο πιο άσχημη από τα σημάδια που θα αφήσουν.

  Ένα από τα αρνητικά που έχει είναι η ευκρίνεια της οθόνης. Παρότι είναι σχετικά μεγάλα τα ψηφία, είναι σκοτεινή και δεν υπάρχει φωτισμός. Έτσι για να μην έχετε πρόβλημα θα πρέπει να είναι φωτεινό το δωμάτιο και σίγουρα θα δυσκολέψει άτομα με προβλήματα όρασης.

  Πόσο καλά ψήνει


  Τώρα το πιο καίριο ερώτημα, πόσο καλά ψήνει; Έγιναν περίπου 10 προσπάθειες, κυρίως για απλό και λευκό ψωμί. Τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα όλες τις φορές. Από ότι φαίνεται το κάθε αλεύρι και η κάθε μαγιά έχει λίγο διαφορετικά αποτελέσματα. Έτσι δεν πρέπει να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες από τις συνταγές. Πρέπει εσείς να βρείτε τις σωστές αναλογίες και το σωστό χρόνο ψησίματος. 

  Η πρώτη προσπάθεια. Φούσκωσε λίγο πιο πολύ από ότι έπρεπε, ακούμπησε η κορυφή στο γυάλινο καπάκι και στην συνέχεια έκατσε.

  Έτσι από τις 10 περίπου φορές, τις μισές βγήκε όπως έπρεπε και τις άλλες είτε άψητο είτε καθισμένο. Αν πετύχετε τις αναλογίες, τότε μετά είναι σχετικά εύκολο. 

  Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να αφαιρέσετε τα άγκιστρα ζυμώματος. Όχι ότι είναι δύσκολη σαν διαδικασία, αλλά το χρονικό εύρος είναι σχετικά μικρό και πρέπει να είστε εκεί για να ακούσετε το ηχητικό σήμα. Και με τα άγκιστρα μέσα ψήνεται μία χαρά, απλώς δεν φουσκώνει τόσο πολύ και μετά βγαίνει λίγο πιο δύσκολα από τη φόρμα.

  Στα θετικά του ότι και να θες δεν μπορείς να το κάψεις. Δηλαδή, ακόμα και λάθος να κάνει κάποιος στις δοσολογίες ή στο χρόνο, το ψωμί δεν καίγεται καθώς η θερμοκρασία είναι σχετικά μικρή. Έτσι, ακόμα και αν είναι άψητο την πρώτη φορά, απλώς το βάζετε στο 12ο πρόγραμμα (το πρόγραμμα ψησίματος) και το ψήνετε για όση ώρα χρειάζεται.

  Αριστερά είναι εμφανές το σημάδι από το άγκιστρο

  Η γεύση και η υφή του ψωμιού είναι σαν αγορασμένο φόρμας. Οπότε σίγουρα υποδεέστερο από το κλασσικό ζυμωτό, αλλά και από αυτό από τα ακριβά ζυμωτήρια. 

  Το μέγεθος του ψωμιού είναι συνήθως λίγο πιο μεγάλο από μία κλασσική μισόκιλη φρατζόλα. Οπότε αρκεί μόνο για μία μικρή οικογένεια.

  Σύνοψη : Χρήσιμο αν βαριέστε να ζυμώνετε ή είναι μακρυά ο φούρνος


  Ο αρτοπαρασκευαστής της Silvecrest σίγουρα δεν μπορεί να αντικαταστήσει ένα ακριβό ζυμωτήριο ούτε το κλασσικό ζυμωτό ψωμί. Όμως, αν πετύχετε τις αναλογίες, μπορεί να φτιάξει αυτόματα ένα πολύ νόστιμο ψωμί, χωρίς να χρειαστεί να κάνετε τίποτα. Στην αρχή θέλει σίγουρα λίγο ψάξιμο και πολλές δοκιμές, αλλά αν το πετύχετε και έχετε μία μικρή οικογένεια, μπορείτε να έχετε σπιτικό ψωμί κάθε μέρα.

  Για τα 50 ευρώ που κοστίζει είναι αναμφισβήτητα μία τίμια αγορά, αλλά σίγουρα δεν κάνει για όλους. 

  Θετικά
  • Χαμηλή τιμή
  • Αυτόματο ζύμωμα και ψήσιμο
  • Ποιοτική κατασκευή 
  • Δεν καίει το ψωμί
  • 3 χρόνια εγγύηση
  • Βιβλίο συνταγών
  Αρνητικά
  • Ογκώδες
  • Οθόνη χωρίς φωτισμό
  • Λίγες επιλογές

  Μερικές επισημάνσεις


  • Το συγκεκριμένο άρθρο δεν αποτελεί διαφήμιση ή προώθηση προϊόντος. Αγοράστηκε κανονικά από κατάστημα πώλησης
  • Δεν υπάρχει καμία σχέση της ιστοσελίδας ούτε του αρθρογράφου με την εταιρία κατασκευής ή πώλησης του προϊόντος
  • Είναι ο πρώτος αρτοπαρασκευαστής που δοκιμάζω, οπότε δεν μπορώ να κάνω συγκρίσεις με άλλα αντίστοιχα προϊόντα.
  Διαφήμιση
  Προηγούμενο άρθροReview: Δισκοπρίονο Ryobi EWS 1366
  Επόμενο άρθροΣετ πινέλα με ανάμεικτη τρίχα Powerfix
  Εγγραφείτε
  Ειδοποίηση από
  guest

  Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

  Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
  7 Σχόλια
  νεότερο
  παλαιότερο πιο δημοφιλές
  Inline Feedbacks
  Δείτε όλα τα σχόλια