Τα Powerbanks είναι μικρές συσκευές, οι οποίες έχουν ενσωματωμένες μερικές μπαταρίες λιθίου και ένα κύκλωμα, που τις επιτρέπει να φορτίζει από αυτές ηλεκτρονικές συσκευές. Το Esperanza EMP105W είναι ένα από τα πιο οικονομικά powerbank στην Ελληνική αγορά, με κόστος 6-9 ευρώ (αγοράστηκε με 6 και κάτι  ευρώ σε προσφορά από το e-shop.gr).

Ποια είναι η εταιρία Esperanza

H εταιρία Esperanza αν και έχει παρουσία στη χώρα μας εδώ και μερικά χρόνια δεν είναι και τόσο γνωστή διεθνώς. Από τα στοιχεία που βρήκαμε πρόκειται για μία μικρή εταιρία η οποία εδρεύει στην Πολωνία και ειδικεύεται σε παρελκόμενα, powerbanks, περιφερειακά και μικρές ηλεκτρονικές συσκευές.

Στην ιστοσελίδα τους αναφέρεται “Well selected factories from different parts of the World guarantee…”, το οποίο σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει, ότι κατά 99% φτιάχνονται όλα στην Κίνα.

Τεχνικά χαρακτηριστικά Esperanza EMP105W Hadron


ΜοντέλοEMP105W Hadron
ΕίδοςPowerbank
Μέγιστη χωρητικότητα4400 mAh
Τάση εξόδου5V
Ρεύμα φόρτισης έξοδος (μέγιστο)
Ρεύμα φόρτισης είσοδος (μέγιστο)0.5Α
Μέσος χρόνος φόρτισης Powerbank 9-10 ώρες
Τεχνολογία μπαταριώνLiIon
Τύπος μπαταριών18650 χ 2

Εντυπώσεις από Powerbank Esperanza EMP105W


Όταν πληρώνεις για μία ηλεκτρονική συσκευή λιγότερα από όσο κάνει ένας καφές και ένα τοστ δεν μπορείς να έχεις και πολλές απαιτήσεις. Το Esperanza EMA105W είναι ένα πολύ απλό powerbank, με μικρή χωρητικότητα και σχετικά μικρές δυνατότητες.

Ένα από τα λίγα θετικά που έχει είναι το μικρό μέγεθος και το σχήμα, το οποίο επιτρέπει μεταφορές ακόμα και τσέπη τζιν, χωρίς τον φόβο να σπάσει μέσα στην τσέπη.

Με μόλις 4400mAh χωρητικότητα με το ζόρι φτάνει για να φορτίσει πλήρως μία φορά ένα σύγχρονο smartphone και έχοντας μόνο μία έξοδο, μπορεί να φορτίσει μόνο μία ηλεκτρονική συσκευή τη φορά. Μέτρια powerbanks, που κοστίζουν 10-20 ευρώ έχουν διπλάσια χωρητικότητα και συνήθως 2 ή και περισσότερες θύρες usb για φόρτιση.

Με 2-3 τεστ που έγιναν φαίνεται ότι ο αριθμός αυτός είναι λίγο μικρότερος από ότι αναφέρεται, τουλάχιστον αυτό που έχει πρακτική χρήση. Δηλαδή και με τον μετρητή σε USB και με μετρητή κατανάλωσης φαίνεται ότι το powerbank όταν είναι τελείως άδειο γεμίζει με 3800-4000 mAh.

Η στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε. Με μέγιστο 1Α του powerbank ο μετρητής δείχνει 1.27Α.

Το ονομαστικό ρεύμα εξόδου είναι μόλις 1Α, αν και με ένα ηλεκτρονικό μετρητή φάνηκε ότι μάλλον είναι λίγο παραπάνω (1.2-1.3 έδειξε σε peak ο μετρητής, κάποια στιγμή θα μετρηθεί και με καλή αμπεροτσιμπίδα ή πολύμετρο για πιο σίγουρα αποτελέσματα). Σίγουρα πάντως ακόμα και το 1.3 είναι λίγο για τα σημερινά δεδομένα.

Αυτό που είναι ακόμα χειρότερο είναι τα (ονομαστικά) 0.5 Α φόρτισης, του ίδιου του Powerbank. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν είναι τελείως άδειο, χρειάζεται 9-10 ώρες για να φορτίσει πλήρως. Σίγουρα το χειρότερο -με διαφορά- χαρακτηριστικό αυτού του powerbank.

Βέβαια στο ίδιο ο φυλλάδιο αναφέρεται ότι ο χρόνος φόρτισης είναι 5-6 ώρες. Τώρα πως μπορούν να φορτίσουν 4400mAh με 0.5 Αμπέρ σε μόνο 5-6 ώρες, πρέπει να είναι υπολογισμός με νέου τύπου μαθηματικά.

Και εδώ η μέτρηση έδειξε λίγο διαφορετικά νούμερα από την ονομαστική τιμή. Φαίνεται να κινείται στα 0.50-0.60 Αμπέρ η πραγματική τιμή φόρτισης.

Η συσκευή φορτίζει από μία micro-usb θύρα από φορτιστή ή από υπολογιστή. Όταν φορτίζεται αναβοσβήνει ειδική κόκκινη λυχνία, ενώ όταν φορτίζει παραμένει σταθερά αναμμένη.

Τώρα ανοίγοντας το βλέπουμε πόσο απλή συνδεσμολογία έχει. Μία μικρή πλακέτα με το κύκλωμα φόρτισης, ενωμένη με 2 μπαταρίες ιόντων λιθίου τύπου 18650, ενωμένες σε σειρά.

Oi δύο μπαταρίες 18650 που έχει μέσα το Powerbank

Τώρα το κακό είναι ότι δεν υπάρχουν περισσότερα στοιχεία για αυτές τις μπαταρίες. Δηλαδή δεν αναφέρεται πουθενά η κατασκευάστρια εταιρία και ο κωδικός. Σίγουρα η Esperanza δεν κατασκευάζει δικές της μπαταρίες λιθίου, οπότε μάλλον δεν είναι κάποια πολύ επώνυμη.

Ακόμα και η ετικέτα είναι λάθος! Και όχι μόνο ένα άλλα δύο!  500 Αμπέρ δεν είναι powerbank, είναι εκκινητής μπαταρίας αυτοκινήτου. Τα σωστά είναι input είναι 5V- 500mA και το output 5V – 1A.

Το ίδιο το Powerbank, όπως μας πληροφορεί και η ετικέτα έχει κατασκευαστεί στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας (P.R.C)

Σύνοψη: Για 6-7 ευρώ δεν είναι και άσχημο, αλλά τίποτα παραπάνω

Τo Esperanza EMP105W δεν είναι ένα powerbank επιδόσεων, ούτε ένα powerbank που θα σας μαγνητίσει με το όμορφο design. Είναι ένα απλό και φθηνό powerbank που απλώς υπόσχεται να φορτίζει την ηλεκτρονική σας συσκευή.

Αν θέλετε ένα powerbank έτσι για να υπάρχει, σίγουρα είναι μία καλή επιλογή για τα 6-7 ευρώ που κοστίζει. Για οτιδήποτε παραπάνω, υπάρχουν πολύ καλύτερες λύσεις (ακόμα και από την ίδια την Esperanza).

Θετικά
Αρνητικά
  • Μικρή χωρητικότητα
  • Μία έξοδος φόρτισης
  • Λίγο ρεύμα εξόδου
  • Αργή φόρτιση powerbank
Content
Διαφήμιση
ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
ΤΙΜΗ
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ
ΡΕΥΜΑ ΦΟΡΤΙΣΗΣ
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ
Προηγούμενο άρθροReview: Μίνι-PC Voyo V1 VMAC MINI (Win10) με 120 ευρώ
Επόμενο άρθροReview: Μίνι δισκοπρίονο Parkside PTS 500 B2
review-powerbank-esperanza-emp105w-4400mahΑρκετά οικονομικό powerbank, με σχετικά φτωχά χαρακτηριστικά.
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια