Review: Ανιχνευτής μετάλλου και καλωδίων PARKSIDE PMSHM 2 A1

  0
  ανιχνευτής καλωδίων parkside

  Οι ανιχνευτές καλωδίων, μετάλλων και ξύλινων δοκών είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για όποιον ασχολείται με τα μαστοριλίκια. Απαραίτητο αξεσουάρ στους επαγγελματίες, αλλά το ίδιο χρήσιμο και στους ερασιτέχνες. Το PARKSIDE PMSHM 2 A1  είναι ένα τα πολλά που θα βρείτε στο εμπόριο ακι το φέρνουν κατά καιρούς τα  LIDL. Είναι αρκετά οικονομικό και φυσικά δεν απευθύνεται σε επαγγελματίες αλλά είναι καθαρά για ερασιτεχνική χρήση.

  4 σε 1, αλλά όχι ταυτόχρονα

  ανιχνευτής τοίχουΤο πρώτο που θα πρέπει να πούμε για το PARKSIDE PMSHM 2 A1 είναι ότι είναι ένας πολυανιχνευτής με 4 διαφορετικές λειτουργίες. Αναζήτηση ξύλινης δοκού, αναζήτηση μετάλλου, αναζήτηση κενού και αναζήτηση καλωδίων. Η αναζήτηση κενού είναι κάτι έξτρα που δεν υπάρχει σε όλα τα αντίστοιχα μοντέλα (τα άλλα είναι στάνταρντ και τα έχουν όλα τα μοντέλα). 

  ανίχνευση επιλογήΕδώ θα πρέπει να πούμε ότι υπάρχει διαφορετική επιλογή ανίχνευσης για το καθένα. Έτσι, αν θέλετε να δείτε για μέταλλο, θα πρέπει να επιλέξετε την ανίχνευση μετάλλου, αλλιώς δεν θα έχετε ένδειξη. Άλλα καλύτερα μοντέλα κάνουν αυτόματη αναζήτηση σε όλα ταυτόχρονα και υπάρχει ένδειξη στην οθόνη για το τι είναι το καθένα. Σε αυτό αν πχ θέλετε να ψάξετε και για ξύλο και για μέταλλο και για κενό και για ρεύμα, θα πρέπει να κάνετε 4 διαφορετικές αναζητήσεις. Σίγουρα όχι και το καλύτερο, ειδικά για κάποιον που το κάνει επαγγελματικά και ο χρόνος είναι χρήμα. 

  Τώρα οι δυνατότητες σύμφωνα με τον κατασκευαστή είναι αναζήτηση σε μέγιστο βάθος 19 χιλιοστών για ξύλο, 30 χιλιοστών για μέταλλο, 38 χιλιοστών για κενό και 50 χιλιοστών για ρεύμα (προσοχή, ανιχνεύει μόνο AC ενεργό).

  Ψηφιακή οθόνη με ένδειξη βαθμίδων 

  ανιχνευτής καλωδίωνΟ ανιχνευτής της PARKSIDE έχει ψηφιακή οθόνη με ενδείξεις για το είδος της ανίχνευσης, το στάτους της μπαταρίας αλλά και τα αποτελέσματα της ανίχνευσης. Σε αυτό το κομμάτι οι ενδείξεις γίνονται με βαθμίδες που σας επιτρέπουν να καταλάβετε σε ποιο ακριβώς σημείο είναι αυτό που ψάχνετε (οι βαθμίδες μειώνονται όσο απομακρύνεται ο ανιχνευτής). 

  Πρώτα βαθμονόμηση και μετά έλεγχος

  Κάτι που θα πρέπει να προσέξετε αρκετά είναι ο τρόπος λειτουργίας του PARKSIDE PMSHM 2 A1. Δεν το ανοίγετε, και αμέσως πατάτε το κουμπί της αναζήτησης. Δεν θα δουλέψει σωστά! Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι 

  1. Ενεργοποίηση 
  2. Επιλογή τύπου αναζήτησης
  3. Πάτημα του κουμπιού αναζήτησης μακρυά από το σημείο μέτρησης μέχρι να δείξει την επιλογή οκ (βαθμονόμηση)
  4. Με πατημένο το πλήκτρο πλησιάζετε το εργαλείο στο σημείο μέτρησης μέχρι να γίνει ο έλεγχος και να σας δείξει τα αποτελέσματα

  Σε όλα εκτός από το ρεύμα και το κενό θα πρέπει να πλησιάζει με το μπροστινό μέρος που έχει εγκοπή.

  Πόσο καλό είναι

  Μετά από αρκετές μέρες δοκιμών, τα αποτελέσματα είναι σχετικά καλά για ένα οικονομικό μοντέλο. Δηλαδή, αν το βαθμονομήσετε σωστά τότε μπορεί να κάνει ότι λέει. Δηλαδή να βρει μέταλλο, ξύλινο δοκάρι ή κενό στα βάθη που αναφέρουν τα χαρακτηριστικά. Προφανώς δεν έχει καμία σχέση με επαγγελματικά μοντέλα όπου οι ανιχνευτές είναι και πιο γρήγοροι και έχουν ταυτόχρονες μετρήσεις και μεγαλύτερο εύρος.  Όμως για απλή χρήση δεν είναι κακό.

  Τώρα πάμε στο ρεύμα. Εκεί υπάρχουν μερικά θέματα. Καταρχάς μπορεί να ανιχνεύσει μόνο εναλλασσόμενο 220V (δεν δοκιμάστηκε σε τριφασικό). Δηλαδή αν στο σπίτι υπάρχει καλωδίωση για συνεχές ρεύμα δεν θα τη βρει. Επίσης ακόμα και στο εναλλασσόμενο έχει θέμα.  Δυσκολεύεται αρκετά στην ανίχνευση καλωδιώσεων σε τοίχους, σίγουρα όχι 5 εκατοστά βάθος που αναφέρει (για παράδειγμα σε καλωδιώσεις για φωτισμό δεν βαράει καθόλου ακόμα και αν είναι πάνω από την πρίζα).

  Σε σύγκριση με άλλα ερασιτεχνικά ή ήμι-επαγγελματικά μοντέλα έχει μεγάλη διαφορά σε αυτό το κομμάτι. 

  Μπαταρία, αυτόματη απενεργοποίηση και κρυφό μολύβι

  Όπως σχεδόν όλα τα αντίστοιχα μοντέλα, δουλεύει με μία πλακέ 9V μπαταρία (6LR61). Στην συσκευασία υπάρχει μία Grundig. H αυτονομία που έχει δεν είναι πολύ μεγάλη, ειδικά με τον τρόπο που λειτουργεί και τις πολλαπλές μετρήσεις. Έτσι μην περιμένετε να βγάλει βδομάδες με συχνή χρήση. σε επαγγελματία ίσως να μην έβγαζε ούτε μέρα. 

  Το καλό είναι ότι έχει αυτόματη απενεργοποίηση. Έτσι αν δεν πατήσετε κάποιο πλήκτρο για 1 λεπτό, κλείνει αυτόματα.

   μικρό μολύβιΜία ευχάριστη έκπληξη είναι το κρυφό μολύβι που έχει στο κάτω μέρος. Είναι το μικρό κυκλικό εξόγκωμα που είναι στο κάτω δεξιό μέρος και βγαίνει τραβηχτό. Είναι πολύ μικρό αλλά είναι στο κλασσικό μέγεθος, οπότε το αλλάζετε με άλλο αν τελειώσει. 

  Σύνοψη: Καλό για ερασιτέχνες, αλλά προσοχή στις μετρήσεις ρεύματος

  Για τα λεφτά του είναι καλό με εξαίρεση τις μετρήσεις για ρεύμα. Ενώ στα άλλα τα πηγαίνει καλά, εκεί έχει ένα θέμα και θέλει πολλές προσπάθειες για να βγάλει σωστές μετρήσεις. Με 25+ ευρώ μπορείτε να βρείτε πολύ καλύτερο όμως στα 12 δεν υπάρχουν πολλές αξιόλογες εναλλακτικές, ειδικά με μέτρηση για κενό. 

  • Πολύ φθηνό
  • 4 διαφορετικές λειτουργίες
  • Θήκη για μολύβι
  • Ένδειξη εγγύτητας
  • Η ανίχνευση AC ρεύματος δεν είναι τόσο καλή
  • Δεν κάνει ταυτόχρονη ανίχνευση αλλά πρέπει να επιλέξετε εσείς τι θα ελέγξει κάθε φορά
  • Φαίνεται να μην έχει μεγάλη αυτονομία με την μπαταρία
  Διαφήμιση
  Προηγούμενο άρθροReview: Επαναφορτιζόμενος φακός LED CRIVIT με POWERBANK
  Επόμενο άρθροReview: Ηλεκτρονική μάσκα ηλεκτροκόλλησης PARKSIDE PSHL 2 D1
  Εγγραφείτε
  Ειδοποίηση από
  guest
  0 Σχόλια
  Inline Feedbacks
  Δείτε όλα τα σχόλια