Home Τεχνολογία

PineTab, ένα οικονομικό tablet που τρέχει LINUX

Αν έχετε βαρεθεί τα android tablet, τότε το PineTab ίσως είναι αυτό που ψάχνετε

0

Πριν αρκετό καιρό είχαμε παρουσιάσει το Pinebook, ένα οικονομικό laptop που κόστιζε λιγότερο από 100 ευρώ. Μετά την επιτυχημένη παρουσία του συγκεκριμένου project στην αγορά, η εταιρία που το κατασκεύασε κυκλοφόρησε και μία πιο εξελιγμένη έκδοση, ενώ τώρα ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει και το PineTab, ένα πολύ οικονομικό tablet που σε αντίθεση με τα υπόλοιπα δεν τρέχει android, αλλά Linux/BSD. 

Πρακτικά το Pinetab είναι ίδιο σε χαρακτηριστικά με την απλή έκδοση του Pinebook, με οθόνη 11.6″, Allwinner A64 επεξεργαστή, 2GB RAM και 16GB eMMC, 5MP/2MP κάμερες. Όπως είπαμε η πιο σημαντική διαφορά είναι ότι δεν τρέχει android λειτουργικό, αλλά διανομές του LINUX. Οπότε δεν απευθύνεται σε όσους θέλουν ένα απλό tablet για να περνάν την ώρα τους, αλλά περισσότερο σε όσους είναι σχετικοί με το αντικείμενο.

Παρότι δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα (αναμένεται να γίνει μέσα στους επόμενους μήνες), η τιμή του αναμένεται να είναι 79 δολάρια (περίπου 70 ευρώ με την σημερινή ισοτιμία), ενώ θα υπάρχει και έκδοση με μαγνητικό πληκτρολόγιο και trackpad που θα κοστίζει 99 δολάρια (87,5 ευρώ). 

κινητό που τρέχει LINUX

Εκτός από το PineTab, κάποια στιγμή στο προσεχές μέλλον, αναμένεται να κυκλοφορήσει και το PinePhone, ένα smartphone που θα τρέχει Linux.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version