Review: Διπλή βεντούζα για οθόνες κινητών και tablet JAKEMY-OP10

  0
  βεντούζα για οθόνες κινητών

  Οι οθόνες αφής των κινητών και των tablet έχουν αποτελούνται από δύο διαφορετικά μέρη. Το γυαλί, το οποίο ονομάζεται και digitizer, και την οθόνη LCD. Στα περισσότερα κινητά το γυαλί είναι κολλημένο με κόλλα πάνω στο πλαίσιο του κινητού και ίσως και στην οθόνη. Για να το βγάλουμε, ζεσταίνουμε την επιφάνεια, ώστε να μαλακώσει αρκετά η κόλλα και τραβάμε το γυαλί προς τα έξω.Αυτό μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους, αλλά συνήθως τα καλύτερα αποτελέσματα έχουν οι βεντούζες.

  Μία τέτοια είναι και η διπλή βεντούζα της Jakemy. H διπλή βεντούζα έχει το πλεονέκτημα ότι κάνει την διαδικασία πολύ πιο απλή, αφού δεν χρειάζεται να κρατάτε το κινητό με το άλλο χέρι.

  Εντυπώσεις από διπλή βεντούζα Jakemy


  jakemy jk-p010

  Δεν υπάρχουν πολλά να πει κανείς για τις προδιαγραφές, αφού δεν υπάρχουν πληροφορίες. Το μόνα στοιχεία που μπορούμε να πούμε είναι ότι οι βεντούζες έχουν διάμετρο 55 χιλιοστά και το μέγιστο άνοιγμα είναι περίπου 20 χιλιοστά.

  Σε αυτό το review απλώς θα πούμε τις εντυπώσεις και αν όντως κάνει δουλειά ή είναι τσάμπα τα λεφτά. Καταρχάς θα πρέπει να πούμε ότι είναι όλη από σκληρό πλαστικό, μάλλον ABS. Οι βεντούζες είναι περιστρεφόμενες, έτσι μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε και τις ταυτόχρονα στην οθόνη.

  Το μέγεθος τους δεν τους επιτρέπει να πιάσουν κινητό με οθόνη κάτω από 4.5-4.7 ίντσες, αλλά αυτό δεν είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα, καθώς πλέον όλα τα κινητά είναι άνω των 5 ιντσών.

  Οι βεντούζες πιάνουν αρκετά καλά πάνω στο γυαλί και πραγματικά είναι πολύ χρηστικό όταν το χρησιμοποιείτε και με τις δύο βεντούζες πάνω στο γυαλί. Με τη μία βεντούζα στο γυαλί και τη μία στη πλάτη έχει μερικά προβλήματα. Όχι τόσο επειδή έχει κάποιο πρόβλημα κατασκευαστικά, αλλά επειδή πολλές φορές οι πλάτες των κινητών/τάμπλετ δεν είναι τόσο λείες ή επίπεδες. Για να πιάσει καλά θα πρέπει να είναι τελείως λεία και επίπεδη επιφάνεια, το οποίο δεν συμβαίνει πάντα.

  Πάντως, είναι αρκετά χρήσιμο εργαλείο σε όσους κάνουν επισκευές σε κινητά, ακόμα και ερασιτεχνικά. Για τα 5-6 ευρώ που κοστίζει, ακόμα και για μία μόνο χρήση, είναι απαραίτητο.

  Το συγκεκριμένο αγοράστηκε από το Gearbest περίπου 5 ευρώ, αλλά από ότι φαίνεται ήταν ανάμεσα στα τελευταία μοντέλα, καθώς αφαιρέθηκε από τον κατάλογό τους. Πλέον υπάρχει μόνο η νεότερη και λίγο καλύτερη έκδοση Jakemy JM-OP05, που έχει διάφανες βεντούζες, λίγο μεγαλύτερο άνοιγμα και ειδικό στήριγμα για να κρατάει το πλαίσιο του κινητού. Και αυτό έχει περίπου την ίδια τιμή. Σίγουρα είναι καλύτερη επιλογή, καθώς τα 20 χιλιοστά άνοιγμα δεν είναι και πάρα πολύ, ενώ θεωρητικά το στήριγμα θα κρατάει πιο σταθερό το κινητό.

  Υπάρχει όμως και στο Bangood, όπου έχει και την έκδοση JM-OP14, που έχει τη εξελιγμένη διπλή βεντούζα αλλά και ένα ειδικό εργαλείο για να ανοίγετε την οθόνη (και ένα προστατευτικό γυαλί για iphone 5s). Το κόστος είναι περίπου 7 ευρώ με δωρεάν μεταφορικά.

  Αν βαριέστε να περιμένετε να έρθει από Κίνα, μπορείτε να το πάρετε και από το e-shop, το οποίο έχει αρκετά προϊόντα Jakemy. Αν και αυτή τη στιγμή δεν είναι άμεσα διαθέσιμο (4-6 μέρες αναφέρει), λογικά θα έρθει λίγο πιο γρήγορα από ότι από Κινέζικα e-shop. Το κόστος του στο e-shop είναι περίπου 8 ευρώ.

  Στο μέλλον ίσως γίνει ένα τεστ για το πόση έλξη μπορεί να ασκήσουν οι βεντούζες και ίσως και ένα βίντεο από το πως δουλεύει στην πράξη.

  Θετικά

  • Επαρκής έλξη
  • Χαμηλή τιμή
  • Σχετικά καλή κατασκευή

  Αρνητικά

  • Οι βεντούζες δεν είναι διαφανείς
  • Κάνει για οθόνες άνω των 5″
  • Το άνοιγμα δεν είναι πολύ μεγάλο (μόλις 20 χιλιοστά)

  Design 85%
  Λειτουργικότητα 75%
  Ποιότητα κατασκευής 80%
  Τιμή 100%
  Διαφήμιση
  Προηγούμενο άρθροReview: Αναδιπλούμενος πάγκος εργασίας Powerfix
  Επόμενο άρθροReview: Κινέζικο hood για Canon DC(II) 58mm με 3 ευρώ
  Εγγραφείτε
  Ειδοποίηση από
  guest

  Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

  Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
  0 Σχόλια
  Inline Feedbacks
  Δείτε όλα τα σχόλια