Πως αλλάζουμε πληκτρολόγιο σε HP 15-g001sv

0
Laptop HP 15-g001sv_032

H αλλαγή του πληκτρολογίου είναι μία σχετικά απλή επισκευή στα laptop που το πληκτρολόγιο δεν είναι ενσωματωμένο στο πλαίσιο. To HP 15-g001sv είναι ένα από αυτά, δηλαδή ένα από τα laptop όπου η αντικατάσταση του πληκτρολογίου δεν είναι πολύ δύσκολη.

Επίπεδο δυσκολίαςΕύκολο
Μπορεί να το κάνει ένας εντελώς αρχάριοςΝαι
βίδες πληκτρολογίου
Οι βίδες του πληκτρολογίου είναι η 8 και η 9 όπως φαίνονται στην παραπάνω φωτογραφία

Στο συγκεκριμένο laptop το πληκτρολόγιο είναι στερεωμένο με βίδες. Σε αντίθεση με τα περισσότερα που έχουν μόνο μία βίδα, το συγκεκριμένο έχει 2 βίδες που το συγκρατούν στο πλαίσιο. Και οι δύο βρίσκονται στο πίσω μέρος, η μία στο κέντρο και η άλλη πάνω αριστερά. Και οι δύο έχουν το σηματάκι από το πληκτρολόγιο δίπλα και θα τις ξεχωρίσετε.

hp 15-g001sv

Αφού τις ξεβιδώσετε θα πρέπει να ξεκουμπώσετε το πληκτρολόγιο από το πλαίσιο. Το πληκτρολόγιο είναι κουμπωτό, δηλαδή ασφαλίζει με κάποια κλιπς που βρίσκονται στο πάνω μέρος. Θα πρέπει με κάτι λεπτό να πιέσετε τις ασφάλειες μία μία ώσπου να ξεκουμπώσει όλο.

καλωδιοταινία πληκτρολογίου HP

Αφού το ξεκουμπώσετε το μόνο που μένει είναι να βγάλετε την καλωδιοταινία. Για να το κάνετε, σηκώνετε προς τα πάνω την μαύρη ασφάλεια που φαίνεται στην φωτογραφία (ανάμεσα στο μπλε και το λευκό) και απλώς τραβάτε προς τα έξω την καλωδιοταινία.

πληκτρολόγιο για hp 15-g001sv

To νέο πληκτρολόγιο το παραγγέλνετε με τους κωδικούς που έχει πάνω στην καλωδιοταινία ή πίσω από το πληκτρολόγιο. Όπως φαίνεται από την παραπάνω φωτογραφία οι κωδικοί είναι για SUNREX V140502A1 GK και για COMPAL PK1314D2A02Το GK σημαίνει ότι Ελληνική γραμματοσειρά πάνω από την Αγγλική. Αν το αγοράσετε από το εξωτερικό, λογικά θα είναι μόνο Αγγλικά.

Για να βάλετε το νέο, ακολουθηθείτε την ακριβώς αντίθετη διαδικασία. Πρώτα συνδέετε την καλωδιοταινία, κατεβάζετε την ασφάλεια, κουμπώνετε το πληκτρολόγιο στο πλαίσιο και βιδώνετε τις 2 βίδες στο κάτω μέρος.

Άλλες επισκευές για το HP 15-g001sv

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑλλαγή dvd drive σε HP 15-g001sv
Επόμενο άρθροΑντικατάσταση φρένου σε αλυσοπρίονο Husqvarna e-series
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια