Πως αλλάζουμε πληκτρολόγιο σε laptop HP Pavilion G6

0
Hp Pavilion G6 αλλαγή dvd drive

H αλλαγή του πληκτρολογίου σε HP Pavilion G6 είναι αρκετά εύκολη υπόθεση και μπορεί να την κάνει ο καθένας, αν ακολουθήσει με προσοχή τα παρακάτω βήματα.

Διαδικασία

1. Βίδα πληκτρολογίου

Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε έιναι ότι στο συγκεκριμένο laptop υπάρχει βίδα που συγκρατεί το πληκτρολόγιο, οπότε για να απελευθερωθεί πρώτα θα πρέπει να ξεβιδώστε αυτή την βίδα.

Oi δύο phillips βίδες που πρέπει να ξεβιδώστε για να βγάλετε το καπάκι (αφού πρώτα αφαιρέσετε την μπαταρία)

Για να το κάνετε αυτό θα πρέπει να αφαιρέσετε πρώτα το κάτω καπάκι για δίσκο,μνήμη και WiFi. Για να το βγάλετε, πρώτα βγάζετε την μπαταρία και στην συνέχεια ξεβιδώσετε τις 2 βίδες που φαίνονται στην παραπάνω φωτογραφία. Προσοχή, οι βίδες δεν βγαίνουν τελείως από το καπάκι, απλώς τις ξεβιδώσετε τόσο ώστε να ξεβιδώσουν από το laptop.

H βίδα του πληκτρολογίου

Τώρα η βίδα του πληκτρολογίου βρίσκεται στο πάνω μέρος προς την μπαταρία, ακριβώς κάτω από το WiFi. Θα την καταλάβετε από το σηματάκι για πληκτρολόγιο που έχει ακριβώς από κάτω.

2. Ξεκούμπωμα πληκτρολογίου

Τώρα το επόμενο στάδιο είναι να ξεκουμπώσετε το πληκτρολόγιο από το laptop. To πληκτρολόγιο συγκρατείται από μερικά κλιπς, 5 πάνω και 4 στο πλάι. Για να τα ξεκουμπώσετε πρέπει να ξεκινήσετε από κάποιο γωνιακό (πάνω αριστερά ή δεξιά) και με ένα λεπτό κατσαβίδι ή και με το νύχι τραβήξτε προς τα έξω τη αντίστοιχη γωνία του πληκτρολογίου για να μπορέσετε να την πιάσετε. Στην συνέχεια, απλώς σηκώνετε ελαφρά προς τα επάνω, πιέζοντας ταυτόχρονα ένα ένα τα πάνω κλιπ για να ξεκουμπώσουν. Αν ξεκουμπώσουν όλα τα πάνω, απλώς το τραβάτε λίγο προς τα πάνω και βγαίνει (τα κάτω είναι συρταρωτά).

3. Αφαίρεση καλωδιοταινίας

Τώρα το μοναδικό πράγμα που συγκρατεί το πληκτρολόγιο με το laptop είναι η λεπτή καλωδιοταινία που υπάρχει στη μέση. Η καλωδιοταινία συνδέεται στην μητρική συρταρωτά, οπότε για να την αφαιρέσετε θα πρέπει να τραβήξετε προς τα πάνω την μαύρη ασφάλεια που υπάρχει στην θύρα και απλά να τραβήξετε προς τα έξω την καλωδιοταινία.

Πλέον το πληκτρολόγιο είναι ελεύθερο και για να το αντικαταστήσετε με νέο απλώς ακολουθείτε την αντίστροφη διαδικασία.

Πως θα βρείτε νέο πληκτρολόγιο

Υπάρχουν αρκετά καταστήματα στην Ελλάδα που πωλούν πληκτρολόγια από laptop, αλλά αν δεν βρείτε υπάρχει και η λύση του amazon/ebay. To μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι να παραγγείλετε το σωστό. Για να το κάνετε αυτό θα πρέπει να ψάξετε όχι με το μοντέλο αλλά με τους κωδικούς που υπάρχουν σε αυτοκόλλητα πίσω από το υπάρχον πληκτρολόγιο. Αυτό πρέπει να το κάνετε γιατί το ίδιο keyboard μπορεί να κουμπώνει σε δεκάδες διαφορετικά μοντέλα, ακόμα και από διαφορετικές εταιρίες.

Εδώ ο πρώτος κωδικός αφορά συγκεκριμένο κατασκευαστή ενώ ο 2ος είναι ο γενικός της HP. O 3oς αφορά το Service.

Λογικά θα υπάρχουν πάνω από ένας κωδικοί. Σίγουρα θα υπάρχει ένας γενικός κωδικός, που αναφέρεται στον τύπο του πληκτρολογίου με το οποίο είναι συμβατό το laptop, όμως ίσως υπάρχουν και άλλοι που αφορούν συγκεκριμένους κατασκευαστές και ακριβώς το μοντέλο που έχετε (υπάρχουν διαφορές όσον αναφορά την γραμματοσειρά αλλά και τον αριθμό των πλήκτρων). Έτσι αν θέλετε Ελληνικό πληκτρολόγιο (ίσως είναι λίγο δύσκολο να το βρείτε εκτός Ελλάδας) θα πρέπει να ψάξετε με το πρόθεμα GK ή GR πίσω από τον κωδικό.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠως αλλάζουμε πληκτρολόγιο σε laptop
Επόμενο άρθροΑλλαγή γράσου σε γωνιακό τροχό DeWalt D28139
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια