Προσθήκη έξτρα SSD δίσκου σε HP Pavilion DV6

0
προσθήκη msata δίσκου σε hp pavillion

To Laptop HP Pavillion DV6 έχει ένα πλεονέκτημα, το οποίο δεν υπάρχει σε πάρα πολλά laptop την σημερινή εποχή. Την έξτρα θύρα PCI-Express. H θύρα PCI-Express είναι μία θύρα, στην οποία μπορούν να προστεθούν διάφορες έξτρα συσκευές. Η πιο απλή – και ίσως ή πιο αναγκαία- προσθήκη είναι αυτή ενός SSD δίσκου.

To λάπτοπ έχει ήδη έναν κλασσικό σκληρό δίσκο (HDD) με SATA σύνδεση, αλλά αντί να αντικαταστήσετε αυτόν με έναν SSD, μπορείτε να προσθέσετε τον SSD ως έξτρα. Έτσι θα έχετε το λειτουργικό σύστημα στον SSD (για μεγαλύτερη ταχύτητα) και στον HDD θα έχετε τα δεδομένα, όπως ταινίες, μουσική, φωτογραφίες…

Σε θύρα PCI-Express δεν μπορείτε να βάλετε έναν κλασσικό 2.5″ SSD δίσκο. Αυτοί έχουν SATA σύνδεση και είναι μεγαλύτεροι σε μέγεθος. Πρέπει να βάλετε έναν δίσκο SSD με MSATA σύνδεση. Οι δίσκοι αυτοί είναι αρκετά μικρότεροι (περίπου όσο μία μνήμη) και συνήθως χρησιμοποιούνται σε mini-pc και μικρά laptop.

Η προσθήκη είναι πολύ απλή. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να λύσετε το καπάκι, το οποίο σας δίνει πρόσβαση στις μνήμες, στην μπαταρία και στην θύρα PCI-Express. Είναι το κεντρικό και πιο μεγάλο καπάκι. Για να το λύσετε θα πρέπει να ξεβιδώσετε 3 βίδες, την 1, 2 και 4 στην φωτογραφία. Η βίδα με τον αριθμό 3 είναι για το DVD-ROM.  

Εφόσον τις ξεβιδώσετε, τραβάτε από κάτω και προσπαθείτε να το ξεκουμπώσετε. Θα συγκρατείτε ελαφρά στα πλάγια, αλλά με λίγη δύναμη θα ξεκουμπώσει και θα βγει. Προσοχή μην χάσετε τις βίδες, όταν βγάλετε το καπάκι.

pci express σε hp pavillion
Αριστερά η τρύπα στην οποία βιδώνετε την βίδα ασφαλείας

Τώρα κάτω αριστερά θα δείτε την ελεύθερη θύρα PCI-Express.

Η θύρα δεν είναι συμμετρική, αλλά έχει μία μικρή προεξοχή προς τα αριστερά όπως την κοιτάτε, ενώ στο πάνω μέρος θα δείτε δύο μικρές μεταλλικές προεκτάσεις. Στην αριστερή θα υπάρχει τρύπα με σπείρωμα, για να βιδώσετε την βίδα ασφαλείας, ενώ η δεξιά είναι συνήθως για να πατάει απλώς.

 

Στο συγκεκριμένο βάλαμε τον 120αρι  mSATA της Kingston. Το κόστος του ήταν περίπου 60 ευρώ.

 

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός (αν και απαιτείται email, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το πραγματικό σας email για να δημοσιευθεί το σχόλιο).
Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά ή spam σχόλια δεν δημοσιεύονται!

Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments