Προσθήκη έξτρα SSD δίσκου σε HP Pavilion DV6

0
προσθήκη msata δίσκου σε hp pavillion

Μερικά από τα Laptop HP της σειράς Pavillion DV6 έχουν ένα πλεονέκτημα, το οποίο δεν υπάρχει ακόμα και σε laptop της σημερινή εποχής. Την έξτρα θύρα mini PCI-Express που υπάρχει κάπου στην μητρική. Και όταν λέμε έξτρα θύρα δεν εννοούμε την κοινή θύρα που έχει πάνω το wifi, αλλά μία έξτρα που στα περισσότερα DV6 ήταν κενή. H θύρα mini PCI-Express είναι μία θύρα, στην οποία μπορούν να προστεθούν διάφορες έξτρα συσκευές. Τα περισσότερα από αυτά σχεδιάστηκαν για προσθήκη κάρτας tv-tuner και intel memory card, όμως σε κάποια από τα νεότερα η θύρα ήταν για SSD.

To λάπτοπ έχει ήδη έναν κλασσικό σκληρό δίσκο (HDD) με SATA 2 σύνδεση, αλλά αντί να αντικαταστήσετε αυτόν με έναν SSD, μπορείτε να προσθέσετε τον SSD ως έξτρα. Έτσι θα έχετε το λειτουργικό σύστημα στον SSD (για μεγαλύτερη ταχύτητα) και στον HDD θα έχετε τα δεδομένα, όπως ταινίες, μουσική, φωτογραφίες…

Σε θύρα  mini PCI-Express δεν μπορείτε να βάλετε έναν κλασσικό 2.5″ SSD δίσκο. Αυτοί έχουν SATA σύνδεση και είναι μεγαλύτεροι σε μέγεθος. Πρέπει να βάλετε έναν δίσκο SSD με mSATA σύνδεση. Οι δίσκοι αυτοί είναι αρκετά μικρότεροι (περίπου όσο μία μνήμη) και συνήθως χρησιμοποιούνται σε mini-pc και μικρά laptop.

Η προσθήκη είναι πολύ απλή. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να λύσετε το καπάκι, το οποίο σας δίνει πρόσβαση στις μνήμες, στην μπαταρία και στην θύρα PCI-Express. To πως θα είναι το καπάκι εξαρτάται από το ποιο μοντέλο DV6 έχετε (η θέση που μπορεί να βρίσκεται η θύρα διαφέρει, οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές), όμως στα περισσότερα είναι το κεντρικό και πιο μεγάλο καπάκι.

Για να το λύσετε θα πρέπει να ξεβιδώσετε 3 βίδες, την 1, 2 και 4 στην φωτογραφία. Η βίδα με τον αριθμό 3 είναι για το DVD-ROM.

Εφόσον τις ξεβιδώσετε, τραβάτε από κάτω και προσπαθείτε να το ξεκουμπώσετε. Θα συγκρατείτε ελαφρά στα πλάγια, αλλά με λίγη δύναμη θα ξεκουμπώσει και θα βγει. Προσοχή μην χάσετε τις βίδες, όταν βγάλετε το καπάκι.

pci express σε hp pavillion
Αριστερά η τρύπα στην οποία βιδώνετε την βίδα ασφαλείας

Τώρα κάτω αριστερά θα δείτε την ελεύθερη θύρα mini PCI-Express.

Η θύρα δεν είναι συμμετρική, αλλά έχει μία μικρή προεξοχή προς τα αριστερά όπως την κοιτάτε, ενώ στο πάνω μέρος θα δείτε δύο μικρές μεταλλικές προεκτάσεις. Στην αριστερή θα υπάρχει τρύπα με σπείρωμα, για να βιδώσετε την βίδα ασφαλείας, ενώ η δεξιά είναι συνήθως για να πατάει απλώς.

 

Στο συγκεκριμένο βάλαμε τον 120αρι  mSATA της Kingston. Το κόστος του ήταν περίπου 60 ευρώ.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠως αλλάζουμε DVD σε λάπτοπ HP Pavilion DV6
Επόμενο άρθροΠως αλλάζουμε πληκτρολόγιο σε netbook ASUS EEE PC
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια