Αν βλέπετε βίντεο με DIY κατασκευές στο Youtube τότε το κανάλι MAKE IT EXTREME δεν χρειάζεται συστάσεις. Για τους λίγους που δεν το γνωρίζουν, πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή κανάλια στο χώρο του DIY, με μερικές πολύ πρωτότυπες και εντυπωσιακές κατασκευές. Οι δημιουργοί του είναι Κύπριοι και έχουν εκατομμύρια ακόλουθους. Σε ένα από τα τελευταία βίντεο, ανέβασαν μία πολύ χρήσιμη κατασκευή, έναν DIY κλαδοτεμαχιστής βαρέως τύπου.

Για την ακρίβεια, δεν πρόκειται για κλαδοτεμαχιστή αλλά για θρυμματιστή αλλά τον αναφέρουμε ως κλαδοτεμαχιστή καθώς αυτή είναι η ονομασία που γνωρίζουν οι περισσότεροι. Η διαφορά ανάμεσα σε έναν κλαδοτεμαχιστή και έναν θρυμματιστή είναι ότι ο κλαδοτεμαχιστής κόβει τα ξύλα σε μικρά κομμάτια (λίγων πόντων), ενώ ο θρυμματιστής τα μετατρέπει σε πριονίδι. Είναι σημαντική διαφορά και το πιο ενδιαφέρον είναι ότι ενώ στο διαδίκτυο θα βρείτε δεκάδες οδηγούς για κλαδοτεμαχιστή, για θρυμματιστή δεν είναι και τόσο πολλοί.

μαχαίρια από DIY κλαδοτεμαχιστή
Τα μαχαίρια είναι αποσπώμενα για ακόνισμα ή αλλαγή

Η κατασκευή δεν είναι και τόσο εύκολη, ειδικά η κατασκευή του δίσκου με τα μαχαίρια, όμως μπορεί να γίνει με την βοήθεια μηχανουργού. O DIY κλαδοτεμαχιστής των MAKE IT EXTREME είναι ηλεκτροκίνητος, αλλά κάλλιστα μπορεί να αντικατασταθεί το ηλεκτρικό μοτέρ με ένα βενζινοκίνητο και να γίνει αυτόνομος.

diy κλαδοτεμαχιστής

Από ότι δείχνει το βίντεο είναι πολύ ισχυρός, θρυμματίζοντας χωρίς δυσκολία μεγάλα κλαδιά ελιάς. Το μοναδικό μειονέκτημα στην όλη κατασκευή είναι ότι δεν υπάρχει σύστημα αυτόματης τροφοδοσίας για τα κλαριά, οπότε πρέπει να τα σπρώχνετε με το χέρι ή με κάποιο βοήθημα. Ίσως τον βελτιώσουν στο μέλλον και το προσθέσουν.

Όπως και να έχει πρόκειται για άλλη μία εξαιρετική κατασκευή, ιδιαίτερα χρήσιμη για το μέσο Έλληνα που ασχολείται με αγροτικές εργασίες. Για μία σύγκριση με το εμπόριο δείχνει πολύ πιο ισχυρός από τους μικρούς ηλεκτροκίνητους κλαδοτεμαχιστές των 200-500 ευρώ και μάλλον πιο ισχυρός από τους φθηνούς βενζινοκίνητους των 800-1200 ευρώ. Οι καλοί βενζινόκινητοι (>=2500 ευρώ) και όσοι συνδέονται με PTO είναι σαφώς καλύτεροι.

Αν θέλετε να δείτε μία παρόμοια κατασκευή με έναν κλαδοτεμαχιστή που ταυτόχρονα είναι και σχιστικό, τότε μπορείτε να πατήσετε εδώ.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροReview: Κεραμικό αερόθερμο δαπέδου PARKSIDE PKH 3000 A1
Επόμενο άρθροΠως φτιάχνουμε παιδικό ξυλόφωνο
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια