Ένας φορητός εκτυπωτής που εκτυπώνει σε οποιαδήποτε επιφάνεια

0
φορητός έγχρωμος εκτυπωτής

Φορητοί εκτυπωτές υπάρχουν εδώ και μερικά χρόνια. Λειτουργούν με μπαταρία αντί για ρεύμα και είναι αρκετά μικρότεροι σε μέγεθος. Όμως δεν υπάρχουν πολλοί εκτυπωτές σαν τον PrintBrush. Για την ακρίβεια δεν υπάρχει κανένας, καθώς είναι ο πρώτος φορητός εκτυπωτής που μπορεί να εκτυπώσει έγχρωμα σε οποιαδήποτε επιφάνεια θέλετε.

Σε αντίθεση με τους κοινούς inkjet/laser εκτυπωτές που απαιτούν τροφοδοσία χαρτιού, ο PrintBrush τυπώνει απευθείας πάνω στην επιφάνεια καθώς περνάει από πάνω της. Η λειτουργία του θυμίζει λίγο βουρτσάκι βαφής, αν και δεν εκτυπώνει τυφλά. Διαθέτει ειδικό λογισμικό και αισθητήρες και έτσι ανεξάρτητα με την κίνηση του χεριού, εκτυπώνει σωστά εκεί που πρέπει.

Χρησιμοποιεί τριπλό μελάνι και μία ειδική κεφαλή ικανή να τυπώνει σε οποιαδήποτε επιφάνεια θέλετε. Και όταν λέμε οποιαδήποτε, εννοούμε οποιαδήποτε. Τυπώνει σε χαρτί, πλαστικό, ξύλο, μέταλλο, ύφασμα, κεραμικά, γυψοσανίδα….. Δυστυχώς -προς το παρόν τουλάχιστον- το μελάνι που χρησιμοποιεί δεν είναι αδιάβροχο, οπότε δεν μπορεί να θεωρηθεί μόνιμο η εκτύπωση.

Ο έλεγχος του Printbrush γίνεται ασύρματα μέσω εφαρμογής για κινητό/τάμπλετ, οπότε δεν χρειάζεται να έχετε πρόσβαση σε υπολογιστή. Από ότι φαίνεται μπορεί να εκτυπώνει με άνεση logo, οποιοδήποτε font, ακόμα και εικόνες. Βέβαια δεν έχει την ανάλυση που έχουν οι μεγάλοι inkjet εκτυπωτές, όμως για τον σκοπό που προορίζεται, η ανάλυση που έχει είναι υπεραρκετή. 

Έχει μεγάλη αυτονομία, με ικανότητα για περίπου 4000 μικρές εκτυπώσεις μόνο με μία φόρτιση. Επίσης το μελάνι από ότι φαίνεται κρατάει αρκετά, περίπου 5000 μονόστηλες εκτυπώσεις.

 

 

Το PrinthBrush εδώ και λίγες μέρες βρίσκεται στο στάδιο της προ-χρηματοδότησης μέσω του Kickstarter, αν και μάλλον αυτό είναι τυπικό, καθώς η ομάδα που βρίσκεται πίσω από το project είναι ήδη έτοιμη για μαζική παραγωγή. Δυστυχώς η τιμή του είναι λίγο τσουχτερή, με την απλή έκδοση να στοιχίζει λίγο πάνω από 200 ευρώ. Βέβαια είναι αρκετά καινοτόμο και κάνει πράγματα που μέχρι χθες φαίνονταν αδύνατα.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔωρεάν online εφαρμογή αφαιρεί αυτόματα το φόντο από φωτογραφίες
Επόμενο άρθροReview: Έκκεντρο τριβείο Bosch PEX 220
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια