Το τραπεζάκι laptop είναι ένα μικρό σπαστό τραπεζάκι το οποίο χρησιμοποιούμε όταν καθόμαστε στον καναπέ για να ακουμπάμε το laptop. Αν και μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο κάποιο με λιγότερο από 15 ευρώ, η αλήθεια είναι ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο να φτιάξετε ένα απλό τραπεζάκι μόνοι σας. Βέβαια αν είστε μερακλήδες, τότε ίσως μπορείτε να το πάτε ένα βήμα παραπέρα κατασκευάζοντας αυτό το πανέμορφο ξύλινο τραπεζάκι από μασίφ ξύλο. 

Το ότι είναι από μασίφ ξύλο δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, όμως το ότι είναι 100% ξύλινο χωρίς να περιέχει απολύτως κανένα μεταλλικό ή πλαστικό εξάρτημα, σίγουρα είναι. Ο δημιουργός ονομάζεται Mitch Peacock και είναι ένας Βρετανός αυτοδίδακτος ξυλουργός με μερικές πολύ πρωτότυπες ξυλοκατασκευές.

ξύλινοι μεντεσέδες

Τα σημεία που κάνουν αυτή την κατασκευή αρκετά ιδιαίτερη είναι οι ξύλινοι μεντεσέδες και το κρυφό κυλινδρικό συρτάρι. Οι ξύλινοι μεντεσέδες είναι μία τεχνική που είχαμε ξαναδεί σε αυτό το άρθρο από τον ίδιο δημιουργό. Σίγουρα απαιτεί πολύ χρόνο, όμως το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι σχεδιάστηκαν έτσι ώστε να ανοίγουν στις 180 μοίρες και να κλείνουν στις 90, οπότε από τραπεζάκι μπορεί να γίνει μία επίπεδη επιφάνεια ενώ δεν χρειάζεται κάποιο επιπλέον στήριγμα ή στοπ για να μένουν σταθερά στις 90 μοίρες.

κυλινδρικό συρτάρι

Το κρυφό κυλινδρικό συρτάρι χρησιμοποιείται για την αποθήκευση στυλό και μολυβιών και παρότι δεν είναι και πολύ απαραίτητο προσθέτει μία όμορφη πινελιά στην όλη κατασκευή. 

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλη την κατασκευή στο παρακάτω βίντεο.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο8 λύσεις για να μην σκεβρώνουν οι κατασκευές με 3D εκτυπωτή
Επόμενο άρθροReview: Inverter ρεύματος XUYUAN H2000 (12VDC=>220VAC 2000 WATT )
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια