Review: Ψηφιακός μετρητής γωνίας Floureon

0

Ο μετρητής γωνίας είναι ένα εργαλείο με το οποίο μετράμε την εσωτερική ή εξωτερική γωνία από μία επιφάνεια.  Αν η μέτρηση είναι ψηφιακή, τότε αναφέρεται ως ψηφιακός ενώ αν είναι αναλογική, τότε αναφέρεται ως απλός μετρητής γωνίας. Ο συγκεκριμένος είναι ένας ψηφιακός μετρητής γωνίας με την επωνυμία Floureon. H Floureon είναι μία εταιρία η οποία προωθεί Κινέζικα OEM προϊόντα κυρίως στην Βρετανία.

Τεχνικά χαρακτηριστικά ψηφιακό μετρητή γωνίας Floureon


ΜοντέλοFloureon
ΤύποςΨηφιακός μετρητής γωνίας
Χώρα κατασκευήςΚίνα
Εύρος μέτρησης0-225 μοίρες
Ακρίβεια μέτρησης±0.5 μοίρες
Μήκος16 ίντσες
Υλικό κατασκευήςΑλουμίνιο
ΤροφοδοσίαΜπαταρία 9V
ΟθόνηΦωτιζόμενη

Εντυπώσεις από ψηφιακό μετρητή γωνίας Floureon


Ο ψηφιακός μετρητής Floureon είναι ένα αξιοπρεπές Κινέζικο εργαλείο, το οποίο μπορείτε να βρείτε με δεκάδες επωνυμίες.

Είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, το οποίο δεν έχει τέλειο φινίρισμα καθώς υπάρχουν λίγα γρέζια στις κοπές. Τίποτα σημαντικό, αλλά δείχνει αμέσως ότι δεν πρόκειται για κάτι τρομερά ποιοτικό.

Έρχεται με μία κίτρινη υφασμάτινη θήκη με φερμουάρ, χωρίς κάποιο άλλο πρόσθετο στη συσκευασία.

Το εύρος μέτρησης είναι αρκετά καλό, μετρώντας από 0 έως 225 μοίρες. Η ονομαστική ακρίβεια που δίνει ο κατασκευαστής είναι ±0.5 μοίρες, τιμή που σίγουρα δεν είναι μεγάλη αλλά δεν είναι και πολύ μικρή. Οπότε εξαρτάται τι χρήση θέλετε ν κάνετε. Αν θέλετε κάποιον μετρητή με μεγαλύτερη ακρίβεια θα πρέπει να επιλέξετε έναν επαγγελματικό, με ακρίβεια 0.1-0.3 μοίρες.

Η ακρίβεια μετρήθηκε με διάφορους τρόπους (γωνία, μοιρογνωμόνιο, αναλογικός μετρητής…) και όντως δεν φαίνεται να ξεπερνάει τη μισή μοίρα σε κάθε περίπτωση. Για παράδειγμα σε μέτρηση με γωνιές, η μέτρηση ήταν το πολύ 0.4 της μοίρας διαφορά. Δυστυχώς παρότι η ακρίβεια φαίνεται σωστή, δεν φαίνεται να υπάρχει η δυνατότητα καλιμπραρίσματος.

Η οθόνη είναι αρκετά ευκρινής και ένα από τα θετικά του είναι ότι είναι φωτιζόμενη. Έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε μέρη με χαμηλό φωτισμό. Διαθέτει 3 κουμπιά λειτουργίας. Ένα on/off, ένα για να μένει σταθερή η μέτρηση και ένα για την ενεργοποίηση του φωτισμού.

Ο περιστροφικός διακόπτης που ασφαλίζει την θέση. Δεξιόστροφα σφίγγει, αριστερόστροφα ξεσφίγγει. Δυστυχώς δεν είναι και πάρα πολύ δυνατός.

Αν και διαθέτει και κλείδωμα της γωνίας με ένα περιστροφικό διακόπτη, δυστυχώς δεν είναι τόσο δυνατός, οπότε μπορεί να κουνηθεί αν το πιέσετε.

Η 9V μπαταρία τύπου 6F22 που παρεχόταν μαζί με το ψηφιακό μετρητή. Φυσικά για λόγους αποφόρτισης δεν είναι συνδεδεμένη.

Για να λειτουργήσει απαιτείται μία μπαταρία 9V, η οποία υπήρχε στην συσκευασία.

Πόσο κοστίζει και που μπορείτε να τον βρείτε


Το συγκεκριμένο μοντέλο (με αυτή την επωνυμία δηλαδή) θα το βρείτε κυρίως σε Βρετανικά e-shop. Αυτό είχε αγοραστεί από την Βρετανική αποθήκη του Gearbest σε μία black friday προσφορά στην τιμή των 8 ευρώ. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή έχει εξαντληθεί (εδώ είναι το link σε περίπτωση που επανέλθει). Λίγο πριν εξαντληθεί η κανονική του τιμή ήταν 15-20 ευρώ.

Με αυτή την τιμή μπορείτε να το βρείτε παρόμοιο στο Aliexpress που έρχεται σχεδόν δωρεάν.

 

Σύνοψη: Ένα χρήσιμο εργαλείο για ερασιτεχνική χρήση


Ο ψηφιακός μετρητής γωνίας της Floureon είναι ένα ερασιτεχνικό εργαλείο, το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει να σχεδιάζετε ή να μετράτε γωνίες σε επιφάνειες. Δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο ούτε χρίζει δάφνες ποιότητας, αλλά κοστίζοντας μόλις το 1/4-1/6 των αντίστοιχων επαγγελματικών εργαλείων είναι μία καλή επιλογή για ερασιτέχνες.

Θετικά
  • Χαμηλή τιμή
  • Κατασκευή από αλουμίνιο
  • Φωτιζόμενη οθόνη
  • Πάγωμα μέτρησης
  • Μεγάλο εύρος μέτρησης
Αρνητικά
  • Δεν κάνει για επαγγελματική χρήση
  • Είναι λίγο μεγάλο για εσωτερικές γωνίες
  • Δεν ασφαλίζει πολύ καλά
  • Δεν φαίνεται να υπάρχει τρόπος καλιμπραρίσματος
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜετατροπή χαλασμένου δράπανου σε βοήθημα για κολαούζο (video)
Επόμενο άρθροReview: Vernee Mars Pro, ένα οικονομικό κινητό για απαιτητικούς χρήστες
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια