Review: Αφυγραντήρας Finether 12L/D

0
finether αφυγραντήρας

O αφυγραντήρας Finether 12L/D είναι ένας μικρός, οικονομικός αφυγραντήρας από την σχετικά άγνωστη -τουλάχιστον στο Ελληνικό κοινό- εταιρία Finether. Έχει μέγιστη δυνατότητα αφύγρανσης 12 λίτρα την ημέρα και έτσι είναι ιδανικός μόνο για μικρούς χώρους.

Ο συγκεκριμένος -όσο και να φαίνεται απίστευτο- αγοράστηκε μόλις 45 ευρώ στις Black Friday προσφορές του Gearbest από την Αγγλική αποθήκη.

Επισήμανση!
To συγκεκριμένο review γίνεται μετά από 1 εβδομάδα συνεχούς λειτουργίας και δοκιμών. Αν υπάρξει κάποια αλλαγή ή παρουσιαστεί κάποιο ελάττωμα στο μέλλον, θα γίνει ανανέωση.

Τεχνικά χαρακτηριστικά Finether 12L/D


ΓενικάΜοντέλοFinether OL12-010-3S
ΤύποςΑφυγραντήρας
Ισχύς235 Watt
Χώρα κατασκευήςΚίνα
Βάρος10.5 κιλά
Διαστάσεις25.3 χ 24.5 χ 52 εκατοστά
ΔυνατότητεςΜέγιστη δυνατότητα αφύγρανσης12 λίτρα ανά ημέρα
Χωρητικότητα δοχείου2 λίτρα
Στόμιο απορροήςΝαι
Θόρυβος<= 45 dB
ΛειτουργίαΡυθμιζόμενο επίπεδο υγρασίας40-80%
Σκάλες2
Χρονοδιακόπτης1-24 ώρες

Εντυπώσεις από αφυγραντήρα Finether 12L/D


H αλήθεια είναι ότι όταν αγοράζεις ένα αφυγραντήρα με λιγότερο από 50 ευρώ δεν περιμένεις και πάρα πολλά. H πρώτη εντύπωση είναι ότι πρόκειται για ένα φθηνιάρικο Κινέζικο που θα χαλάσει μέσα στις πρώτες μέρες. Όμως η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική. Όχι ότι πρόκειται για κάποιο κορυφαίο αφυγραντήρα, αλλά σίγουρα δεν φαίνεται να έχει και τεράστια διαφορά από αρκετούς επώνυμους.

12 λίτρα ανά ημέρα

Καταρχάς ας τα πάρουμε από την αρχή. Η ονομαστική απόδοση που έχει είναι 12 λίτρα ανά ημέρα. Δυστυχώς είναι λίγο δύσκολο να εξακριβωθεί αν ισχύει αυτό, αλλά φαινομενικά φαίνεται να είναι περίπου σωστό.

Δοχείο 2 λίτρων με στόμιο απορροής

Το δοχείο που έχει είναι 2 λίτρων. Σίγουρα όχι και πάρα πολύ μεγάλο, αλλά αν θέλετε να μην το αδειάζεται συνεχώς μπορείτε να το συνδέσετε στο στόμιο απορροής (συμπαραδίδεται και σωληνάριο), το οποίο θα οδηγεί σε κάποιο μεγαλύτερο ή σε σιφόνι. Το δοχείο δεν είναι διάφανο, οπότε δεν έχετε οπτική ένδειξη της στάθμης. Όταν γεμίζει, ο αφυγραντήρας σταματάει αυτόματα και υπάρχει μία κόκκινη ένδειξη με την λέξη Full.

Φωτεινή οθόνη LED και πλήκτρα αφής

H κάθε φωτεινή ένδειξη είναι στην ουσία και ένα πλήκτρο αφής. Ένα από τα μειονεκτήματα είναι ότι η οθόνη και η επιφάνεια των πλήκτρων θαμπώνουν πολύ εύκολα.

Η λειτουργία του αφυγραντήρα γίνεται μέσω πλήκτρων αφής, τα οποία βρίσκονται στο πάνω μέρος. Κάθε πλήκτρο έχει και μία φωτεινή ένδειξη. Η οθόνη είναι αρκετά ευκρινής και φωτεινή, κάτι το οποίο ίσως είναι και λίγο ενοχλητικό το βράδυ.

Μικρό μέγεθος

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του Finether είναι το μικρό μέγεθος. Οι διαστάσεις του είναι μόλις 25 χ 25 εκατοστά, με το ύψος να είναι περίπου μισό μέτρο. Φυσικά έχει ροδάκια για εύκολη μεταφορά σε όλο το σπίτι. Αν δεν θέλετε να τον μεταφέρετε, μπορείτε να τον αφήσετε με τα μαλακά πόδια.

2 σκάλες λειτουργίας

Σε αντίθεση με κάποιους μεγαλύτερους αφυγραντήρες, ο Finether έχει μόνο 2 σκάλες λειτουργίας. Σιγανό και δυνατό. Οι σκάλες ενεργοποιούνται με το κουμπί Speed, με την χαμηλή σκάλα να έχει μπλε ένδειξη και την δυνατή κόκκινη.

Συνεχής ή αυτόματη λειτουργία

Ο Finether έχει δύο είδους λειτουργίες. Συνεχής, όπου ο αφυγραντήρας δουλεύει συνεχόμενα και αυτόματη, όπου ο αφυγραντήρας σταματάει αυτόματα όταν πιάσει το επιθυμητό επίπεδο υγρασίας. Και οι δύο λειτουργίες δουλεύουν κανονικά, με το μόνο αρνητικό να είναι ότι το επιθυμητό επίπεδο υγρασίας ρυθμίζεται ανά 5% και όχι ανά 1%.

Χρονοδιακόπτης

Όπως σχεδόν όλοι οι αφυγραντήρες έτσι και αυτός έχει χρονοδιακόπτη με δυνατότητα ρύθμισης από 1 έως 24 ώρες. Έτσι μπορείτε να τον χρησιμοποιείτε άφοβα και το βράδυ αλλά και όταν πρόκειται να λείψετε.

Θόρυβος

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό των αφυγραντήρων είναι και ο θόρυβος που κάνουν κατά την λειτουργία τους. Ο Finether δεν είναι αθόρυβος. Ειδικά στην τούρμπο λειτουργία θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είναι και λίγο ενοχλητικός. Στην απλή αν και ακούγεται, ο ήχος είναι πιο απαλός και μπορείτε να τον έχετε ακόμα και στο δωμάτιο. Πάντως υπάρχει σημαντική διαφορά ανάμεσα στον Finether και τους πολύ ακριβούς αφυγραντήρες, που πραγματικά στην χαμηλή σκάλα είναι σχεδόν αθόρυβοι.

Εκτός από το θόρυβο του ανεμιστήρα και του κομπρέσορα υπάρχει και ένας μικρός θόρυβος από το νερό που τρέχει. Αυτό δεν συμβαίνει πάντα και δεν είναι πολύ δυνατός, αλλά σε άλλα μοντέλα υπάρχει ένα λίγο πιο έξυπνο σύστημα ώστε να μην ακούγεται καθόλου το στάξιμο, οπότε καλό είναι να αναφερθεί.

Αγγλική πρίζα

Αγγλικό φις
Αγγλικό φις

Κάτι που θέλει λίγο προσοχή είναι ότι η Finether είναι μία μάρκα που απευθύνεται στην Αγγλική αγορά. Έτσι ο αφυγραντήρας έχει Αγγλική πρίζα. Η τάση λειτουργία είναι ίδια, οπότε απλώς χρειάζεται ένα μετατροπέα από αγγλική πρίζα σε σούκο, που κάνει 1-2 ευρώ ή αλλιώς κόβεται το φις και βάζετε ένα αρσενικό φις για σούκο. Περισσότερα για αυτό μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Προβλήματα / Ελαττώματα

Ίσως το πιο χτυπητό μειονέκτημα αυτού του αφυγραντήρα είναι η επιφάνεια της οθόνης. Παρότι και η οθόνη αλλά και τα πλήκτρα αφής είναι πολύ χρηστικά, η επιφάνεια μετά από λίγες μόνο ώρες φαίνεται σαν γρατζουνισμένη και θαμπή. Το πρόβλημα δεν είναι λειτουργικό, αλλά μόνο αισθητικό. Παρόλα αυτά ίσως ενοχλήσει κάποιους.

Πόσο κάνει και που μπορείτε να τον βρείτε


Για του λόγου το αληθές. Η παραγγελία από την Αγγλική αποθήκη του Gearbest με τιμή 44.47 ευρώ.

Ο Finether 12L/D αγοράστηκε από την Ευρωπαϊκή αποθήκη του Gearbest σε προσφορά στα 45 περίπου ευρώ. Δυστυχώς ήταν Black Friday προσφορά γιαυτό και η εξαιρετικά χαμηλή τιμή. Η κανονική τιμή που είχε ήταν κοντά στα 90 ευρώ.

Δυστυχώς αυτή τη στιγμή έχει εξαντληθεί. Το link σε περίπτωση που ξαναεπανέλθει είναι αυτό, ενώ γενικότερα οι προσφορές από τις . Μαζί με αυτόν είχε και ένα λίγο μικρότερο μοντέλο, περίπου στα ίδια λεφτά.

Σύνοψη: Μικρός και φθηνός


Σίγουρα δεν πρόκειται για κάποιο κορυφαίο αφυγραντήρα. Δεν μπορεί να συγκριθεί με τους κορυφαίες εταιρίες, αλλά δεν φαίνεται να έχει και τεράστια διαφορές από τους οικονομικούς που έρχονται φασόν από Κίνα και του βάζουν μία δική μας επωνυμία και οι οποίοι έχουν διπλή τιμή στην Ελληνική αγορά.

Αν τον ξαναπετύχετε με 50 ευρώ πάρτε τον με κλειστά μάτια. Με πάνω από 100 μάλλον βρίσκετε καλύτερους.

Πιθανόν να τον πετύχετε και με κάποια άλλη επωνυμία στο προσεχές μέλλον, από κάποια Ελληνική εισαγωγική. Οπότε παρότι μπορεί να έχει διαφορετικό brand, αν μοιάζει αρκετά, λογικά θα είναι ο ίδιος.

Θετικά
  • Χαμηλή τιμή
  • Κουμπιά αφής
  • Μικρό μέγεθος
  • Απλή λειτουργία
  • Στόμιο απορροής
Θετικά
  • Θόρυβος
  • Μικρό δοχείο
  • Μόνο 2 σκάλες
  • Θαμπώνει εύκολα η επιφάνεια της οθόνης
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροReview: Ελαιοραβδιστική βέργα Yamastik Νιφάδα X12
Επόμενο άρθροDIY τραπεζάκι καφέ από κορμό δέντρου
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια