Κάποιες φορές ακόμα και το πιο δύσκολο πρόβλημα, μπορεί να έχει μία πολύ απλή λύση. Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο πολύ ευφάνταστος τρόπος, που βρήκε ένας καλλιτέχνης για να κολλάει φύλλα καπλαμά σε καμπύλες επιφάνειες.
Ο «κανονικός» τρόπος για να κολλάμε φύλλα καπλαμά σε τέτοιες επιφάνειες είναι είτε με αρκετούς σφιγκτήρες ή με καλούπι. Οι σφιγκτήρες είναι σαφώς πιο εύκολος τρόπος, αλλά χρειάζονται αρκετοί, ίσως και δεκάδες, για να πιάσουν καλά όλα τα σημεία.
Ο τρόπος του Martin Raysford είναι σαφώς πιο απλός και πιο οικονομικός, αφού το μόνο που κάνει είναι να εκμεταλλεύεται την αρνητική πίεση που δημιουργεί ένας σακουλοποιός. Ο σακουλοποιός ή θερμοσυγκολλητικό κενού αέρος -για όσους δεν γνωρίζουν- είναι ένα ηλεκτρικό εξάρτημα για την κουζίνα, που αφαιρεί τον αέρα από σακούλες και στην συνέχεια τις συσκευάζει αυτόματα. Αν και οι επαγγελματικοί είναι πολύ ακριβοί, μπορείτε να βρείτε Κινέζικους ή ΟΕΜ με λιγότερο από 20 ευρώ.
Με την μέθοδο του κύριου Raysford, η διαδικασία γίνεται πολύ πιο απλή και από ένα μικρό τεστ που έκανε και ο γραφών, φαίνεται να είναι όντως αποτελεσματική. Το μόνο πρόβλημα είναι το μέγεθος, αφού οι περισσότεροι οικιακοί σακουλοποιοί έχουν μέγιστο πλάτος συγκόλλησης 20-30 εκατοστά, ενώ και οι σακούλες που χρησιμοποιούν είναι ειδικές και δύσκολα θα βρείτε κάποια που ξεπερνά τους 30 πόντους σε πλάτος. Στο μήκος δεν υπάρχει πρόβλημα, καθώς πωλούνται σε 3-μέτρα ρολά.