Το χιαστί τραπεζάκι είναι ένα είδος τραπεζιού που παίρνει το όνομά του από τα πόδια του, τα οποία είναι σε χιαστί σχήμα. Συνήθως αυτά τα τραπεζάκια είναι σπαστά, αν και μπορείτε να βρείτε και μερικά που είναι σταθερά. Ένα λίγο διαφορετικό τέτοιο τραπεζάκι, παρουσίασε πρόσφατα στο κανάλι του στο Youtube ο Jack Houweling.

To δικό του σχέδιο έχει ρυθμιζόμενο ύψος, το οποίο αλλάζει με την βοήθεια μίας ντίζας. Το πλεονέκτημα αυτής της εκδοχής, είναι ότι το χιαστί αυτό τραπεζάκι μπορεί να μείνει σταθερό σε οποιοδήποτε ύψος. Έτσι σε αντίθεση με τα εμπορικά σπαστά χιαστί τραπεζάκια, που το πολύ είχαν 2-3 διαφορετικές θέσεις, αυτό μπορεί να ρυθμιστεί ακριβώς στο ύψος που επιθυμεί κάποιος.

diy trapezaki xiasti
Η ντίζα με τα χτυπητά παξιμάδια στο κάτω μέρος. Σημαντικός παράγοντας σε αυτή τη κατασκευή είναι το περιστρεφόμενο καδρόνι στη μέση. Αν ήταν σταθερό, δεν θα μπορούσε να ανεβοκατεβαίνει

Η κατασκευή του δεν δείχνει ιδιαίτερα δύσκολη, ούτε απαιτεί κάποιο πολύ ακριβό εργαλείο (αν και ο ίδιος χρησιμοποίησε δισκοπρίονο πάγκου και πριονοκορδέλα), αφού μπορεί να γίνει με ένα δράπανο και ένα πριόνι.

DIY τραπεζάκι χιαστί
Κάτι που θα συναντήσουμε σπάνια στη χώρα μας. Ο Jack Houweling διαφημίζει τον «ανταγωνιστή» youtuber John Heisz.

Ίσως το μόνο αρνητικό σε αυτό το χιαστί τραπεζάκι, είναι ότι όταν βρίσκεται στο μέγιστο ύψος δεν φαίνεται να ισορροπεί και τόσο καλά, αφού και τα δύο πόδια βρίσκονται προς το τη μία πλευρά  του τραπεζιού. Έτσι αν τοποθετηθεί κάτι από την άλλη, λογικά θα αναποδογυρίσει.

Ο ίδιος ρυθμίζει το ύψος με την βοήθεια ενός δραπανοκατσάβιδου, αλλά αντί για αυτού μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μία μαργαρίτα ή μία μανιβέλα.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠως να φτιάξετε ιστοσελίδα ή blog. Μέρος 1ο : Εισαγωγή
Επόμενο άρθροΑυτοσχέδιος ξύλινος ναυπηγικός σφιγκτήρας (Νορβηγικός)
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια