Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι σχεδιαστές αρχίζουν να χρησιμοποιούν εντελώς «ασυνήθιστα» υλικά για την δημιουργία φωτιστικών. Μερικά απλά παραδείγματα είναι τα φωτιστικά από τσιμέντο, από κλωστές και από σωλήνα PVC. Ένα ακόμα πιο ασυνήθιστο υλικό, χρησιμοποίησε και ο Ισραηλινός σχεδιαστής Yuval Tzur, ο οποίος έφτιαξε μία πολύ όμορφη σειρά από πολύχρωμα φωτιστικά, τα οποία όσο και να φαίνεται απίστευτο είναι φτιαγμένα από σοβά.

Πολύχρωμα φωτιστικά από σοβά

Η για την ακρίβεια και από σοβά, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο έχει χρησιμοποιηθεί ως επικάλυψη πάνω σε μία αλουμινένια βάση, για να δώσει αυτήν την ξεχωριστή ανάγλυφη σαγρέ υφή. Σίγουρα υπάρχουν αμφιβολίες για το πόσο ανθεκτικό θα είναι, αλλά από αισθητικής άποψης, το αποτέλεσμα είναι πραγματικά μοναδικό.

Τώρα μία μικρή επισήμανση. Σύμφωνα με τον δημιουργό, το υλικό που χρησιμοποίησε είναι ακρυλικός στόκος με πρόσμικτα και όχι αυτό που εμείς γνωρίζουμε ως παραδοσιακό σοβά (δηλαδή τσιμέντο+ασβέστης+άμμος). Βέβαια η σαγρέ υφή που φαίνεται από τις φωτογραφίες, θυμίζει πεταχτό τελευταίο χέρι σε σοβά, και όχι ακρυλικό στόκο. Εξ’ ου και ο τίτλος.

Πολύχρωμα φωτιστικά από σοβά

Αυτό που κάνει αυτή τη σειρά να ξεχωρίζει ακόμα πιο πολύ, είναι και το πόσο πιο φυσικό δείχνει το χρώμα πάνω στο σοβά, σε αντίθεση με ένα απλό μεταλλικό χρώμα.

φωτιστικά από σοβά

H πολύ όμορφη αυτή σειρά με τα πολύχρωμα φωτιστικά από σοβά, ονομάζεται Spritz, το οποίο είναι η αγγλική ονομασία του σοβά. Περισσότερες φωτογραφίες αλλά και πληροφορίες για τον δημιουργό, μπορείτε να δείτε στην προσωπική του ιστοσελίδα, πατώντας εδώ.

Διαφήμιση
ΠΗΓΗYuval Tzur
Προηγούμενο άρθροΠως να απαλλαγούμε από τα χόρτα και τα ζιζάνια. 11 διαφορετικοί τρόποι.
Επόμενο άρθροΠως μπορείτε να κάνετε ταμπλάδες για πόρτες και ντουλάπια με δισκοπρίονο πάγκου
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
1 Σχόλιο
νεότερο
παλαιότερο πιο δημοφιλές
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια