Το τσιμέντο, είναι ένα πολύ οικονομικό υλικό με εξαιρετικές αντοχές, που τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει και χρησιμοποιείται όλο και πιο συχνά σε μη δομικές κατασκευές. Κυριολεκτικά, μπορεί κάποιος να φτιάξει τα πάντα από τσιμέντο, με μόνο πρόβλημα την δημιουργία του καλουπιού. 

κόψιμο φελιζόλ με κορδέλα

Μία αρκετά ταλαντούχα νεαρή youtuber που βρίσκεται πίσω από το κανάλι Get Hands Dirty, δείχνει πως μπορεί κάποιος να φτιάξει μια φωτιζόμενη τσιμεντένια επιγραφή, χρησιμοποιώντας ένα απλό καλούπι από μονωτικό φελιζόλ. Η μέθοδος της δείχνει πολύ εύκολη και το τελικό αποτέλεσμα εντυπωσιακό.

φωτεινή τσιμεντένια επιγραφή

Ίσως το πιο δύσκολο κομμάτι στην όλη κατασκευή, είναι να κοπεί σωστά το φελιζόλ, ειδικά όταν το σχέδιο έχει αρκετές καμπύλες όπως το συγκεκριμένο. Η δημιουργός το έκανε με μία κορδέλα ξύλου, αλλά σίγουρα μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους (όπως πχ με έναν οικονομικό κόφτη φελιζόλ)

Το μείγμα κονιάματος δεν περιείχε άμμο ή χαλίκι, αλλά απλώς λευκό και γκρι τσιμέντο αναμειγμένο με πριονίδι. Το πριονίδι η ίδια η δημιουργός το πρόσθεσε για αισθητικούς λόγους, αν και δεν φάνηκε και τόσο στο τελικό αποτέλεσμα. Βέβαια ταυτόχρονα έκανε την κατασκευή αρκετά ελαφριά (από ότι θα ήταν αν χρησιμοποιούσε αμμοχάλικο).

Τέλος, για τρύπες για τα ντουί από τα φώτα, χρησιμοποίησε κομμάτια από μικρό σωλήνα PVC, τα οποία άλειψε με βαζελίνη, ώστε να βγουν εύκολα όταν στεγνώσει το τσιμέντο, ενώ χρησιμοποίησε ένα ξύλινο τελάρο για να συγκρατήσει την τσιμεντένια επιγραφή και έτσι να μπορέσει να την κρεμάσει στον τοίχο.

Δείτε αναλυτικά την κατασκευή στο παρακάτω βίντεο από το κανάλι της.

 

Αν θέλετε να συμμετέχετε στις συζητήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε λογαριασμό του disqus ή κοινωνικών δικτύων, μπορείτε να επιλέξετε να σχολιάσετε ανώνυμα ως επισκέπτης. Απλώς συμπληρώστε ένα οποιοδήποτε όνομα και ένα αληθοφανές email (πχ kanenas@gmail.com) και επιλέξτε το κουτάκι «I'd rather post as a guest».
Τα ανώνυμα σχόλια και όσα περιέρχουν links, απαιτούν επαλήθευση από κάποιον διαχειριστή πριν δημοσιευθούν. Για περισσότερα σχετικά με την πολιτική σχολιασμού της ιστοσελίδας, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.