Το τσιμέντο, είναι ένα πολύ οικονομικό υλικό με εξαιρετικές αντοχές, που τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει και χρησιμοποιείται όλο και πιο συχνά σε μη δομικές κατασκευές. Κυριολεκτικά, μπορεί κάποιος να φτιάξει τα πάντα από τσιμέντο, με μόνο πρόβλημα την δημιουργία του καλουπιού. 

κόψιμο φελιζόλ με κορδέλα

Μία αρκετά ταλαντούχα νεαρή youtuber που βρίσκεται πίσω από το κανάλι Get Hands Dirty, δείχνει πως μπορεί κάποιος να φτιάξει μια φωτιζόμενη τσιμεντένια επιγραφή, χρησιμοποιώντας ένα απλό καλούπι από μονωτικό φελιζόλ. Η μέθοδος της δείχνει πολύ εύκολη και το τελικό αποτέλεσμα εντυπωσιακό.

φωτεινή τσιμεντένια επιγραφή

Ίσως το πιο δύσκολο κομμάτι στην όλη κατασκευή, είναι να κοπεί σωστά το φελιζόλ, ειδικά όταν το σχέδιο έχει αρκετές καμπύλες όπως το συγκεκριμένο. Η δημιουργός το έκανε με μία κορδέλα ξύλου, αλλά σίγουρα μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους (όπως πχ με έναν οικονομικό κόφτη φελιζόλ)

Το μείγμα κονιάματος δεν περιείχε άμμο ή χαλίκι, αλλά απλώς λευκό και γκρι τσιμέντο αναμειγμένο με πριονίδι. Το πριονίδι η ίδια η δημιουργός το πρόσθεσε για αισθητικούς λόγους, αν και δεν φάνηκε και τόσο στο τελικό αποτέλεσμα. Βέβαια ταυτόχρονα έκανε την κατασκευή αρκετά ελαφριά (από ότι θα ήταν αν χρησιμοποιούσε αμμοχάλικο).

Τέλος, για τρύπες για τα ντουί από τα φώτα, χρησιμοποίησε κομμάτια από μικρό σωλήνα PVC, τα οποία άλειψε με βαζελίνη, ώστε να βγουν εύκολα όταν στεγνώσει το τσιμέντο, ενώ χρησιμοποίησε ένα ξύλινο τελάρο για να συγκρατήσει την τσιμεντένια επιγραφή και έτσι να μπορέσει να την κρεμάσει στον τοίχο.

Δείτε αναλυτικά την κατασκευή στο παρακάτω βίντεο από το κανάλι της.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤι πρέπει να κάνετε πριν πουλήσετε το κινητό σας
Επόμενο άρθροReview: Ελεγκτής πρίζας Peakmeter PM6860PR
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια