Αν και εμπορικά τα γρανάζια είναι είτε μεταλλικά είτε πλαστικά, κάποιες φορές μπορεί να συναντήσετε τα ξύλινα. Το καλό με τα ξύλινα γρανάζια είναι ότι μπορούν να γίνουν με διάφορους τρόπους, ακόμα και με το χέρι, αν έχετε αρκετή υπομονή. Έναν από τους πιο απλούς τρόπους για να το κάνετε αυτό, δείχνει ο νεαρός δημιουργός από το κανάλι του youtube toolify. H δική του προσέγγιση, σε αντίθεση με τις περισσότερες άλλες, απαιτεί μόνο ένα ρούτερ χειρός με ένα απλό bit.

Αν και το τελικό γρανάζι δεν είναι το ίδιο όμορφο (κυρίως λόγω της καμπυλότητας του κάθε δοντιού) με τα γρανάζια από άλλες μεθόδους (όπως πχ αυτή του Matthias Wandel με την πριονοκορδέλα), είναι πολύ απλή και γρήγορη διαδικασία.

DIY ξύλινα γρανάζιαΌπως και σε όλες τις άλλες μεθόδους, και εδώ ο πιο δύσκολο κομμάτι είναι η σχεδίαση του γραναζιού σε cad ή αντίστοιχο πρόγραμμα. Εκτός φυσικά και αν είστε τυχερός και βρείτε κάποιο πρότυπο έτοιμο.

DIY ξύλινα γρανάζιαΗ υπόλοιπη διαδικασία είναι σχετικά απλή, αφού αυτό που κάνει είναι να δημιουργήσει μία κωνική «ράγα» με πλαϊνούς οδηγούς από ξύλα, η οποία σταματάει ακριβώς στο σημείο που είναι το τέλος του κάθε δοντιού στο γρανάζι. Επίσης το γρανάζι περιστρέφεται γύρω από μία ξύλινη βάση με ένα δείκτη.

Έτσι κάθε φορά απλώς περιστρέφει τη βάση κατά ένα δόντι και σπρώχνει τη βάση προς τα εμπρός, μέχρι να σταματήσει από τους πλαϊνούς οδηγούς.

Δείτε αναλυτικά την διαδικασία στο βίντεο από το κανάλι του στο youtube.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜοναδικός συνδυασμός φωτισμού και φυτών
Επόμενο άρθροΡεαλιστικά λουλούδια από πηλό
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια