Μία πολύ καλή παρουσίαση στις δυνατότητες που έχουν τα καλά CNC ( ή Ελληνιστή παντογράφοι), γίνεται σε ένα βίντεο που ανέβασε πρόσφατα η εταιρία Carbide3d. H Carbide3D είναι μία νέα καινοτόμα εταιρία από τις ΗΠΑ,  που κατασκευάζει ποιοτικά CNC γραφείου. Σε αυτό το βίντεο παρουσίασης, χρησιμοποιώντας απλώς μερικά απλά κουτάκια αλουμινίου (από γνωστή μάρκα αναψυκτικών),  καταφέρνουν να δημιουργήσουν μερικά πολύ όμορφα τενεκεδένια-ρομπότ.

τενεκεδένια robot από κουτάκια αναψυκτικών

Το κόψιμο του αλουμινίου από το κουτάκι, γίνεται με φρεζάκι καρβιδίου ενώ η συναρμολόγηση απλώς διπλώνοντας τα κομμάτια και χρησιμοποιώντας και μερικές κοινές αντιστάσεις ως συνδετικό υλικό όπου χρειάζεται.

τενεκεδένια robot από κουτάκια αναψυκτικών

Αναμφισβήτητα είναι ένας πολύ έξυπνος τρόπος για να διαφημίσει η εταιρία τα αρκετά καλά CNC που κατασκευάζει, καθώς κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να γίνει τόσο εύκολα από ένα «οικονομικό» CNC.

Αν θέλετε να συμμετέχετε στις συζητήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε λογαριασμό του disqus ή κοινωνικών δικτύων, μπορείτε να επιλέξετε να σχολιάσετε ανώνυμα ως επισκέπτης. Απλώς συμπληρώστε ένα οποιοδήποτε όνομα και ένα αληθοφανές email (πχ denexo@mail.gr) και επιλέξτε το κουτάκι «Θα προτιμούσα να σχολιάσω ως επισκέπτης».
Τα ανώνυμα σχόλια και όσα περιέχουν links, απαιτούν επαλήθευση από κάποιον διαχειριστή πριν δημοσιευθούν. Για περισσότερα σχετικά με την πολιτική σχολιασμού της ιστοσελίδας, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.