Φορητό τερματικό τσέπης από Raspberry Zero

Ένα φορητό τερματικό τσέπης που βασίζεται πάνω στο Raspberry Zero και έχει οθόνη + πληκτρολόγιο και δεν ξεπερνάει σε μέγεθος ένα κινητό τηλέφωνο

0

To Raspberry Zero είναι το μικρότερο αδελφάκι του Raspberry Pi, το οποίο εκτός από πολύ μικρότερο μέγεθος, είναι και πολύ πιο οικονομικό. Έτσι είναι ιδανική επιλογή για project και αυτοματισμούς, όπου το μικρότερο μέγεθος είναι πιο σημαντικό από την μνήμη ή την CPU. Ένα τέτοιο παράδειγμα, είναι και το τερματικό τσέπης το οποίο δημιούργησε ο NODE, ένας youtuber που ασχολείται κυρίως με ηλεκτρονικά hacks.

Τερματικό τσέπης φτιαγμένο από Raspberry Zero

Το δικό του τερματικό τσέπης, είναι ένα πλήρες αυτόνομο τερματικό, το οποίο διαθέτει οθόνη, μπαταρία λιθίου και πληκτρολόγιο (QWERTY με πλήκτρα) και όπως αναφέρει και ο τίτλος είναι βασισμένο πάνω στο Raspberry Zero.

Το μέγεθος της συσκευής δεν ξεπερνάει αυτό ενός κινητού, ενώ στο πάχος θυμίζει περισσότερο εξωτερικό δίσκο. Παρότι χρειάστηκε ένα 3D εκτυπωμένο πλαίσιο για την θήκη, όλα τα άλλα μέρη είναι κοινά και μπορεί να τα βρει κάποιος εύκολα και στο εμπόριο.

τερματικό τσέπης από Raspberry Zero

Το πιο «έξυπνο» στην όλη κατασκευή, είναι ότι αντί να φτιάξει ένα πληκτρολόγιο μόνος του ή να στριμώξει κάποιο μεγαλύτερο, χρησιμοποίησε ένα έτοιμο slide πληκτρολόγιο για κινητά τηλέφωνα. Αυτό έκανε την γενικότερη κατασκευή, πολύ πιο εύκολη.

Πιθανώς είναι λίγο ταλαιπωρία για κάτι που -θεωρητικά- μπορείς να κάνεις από οποιοδήποτε smartphone, αλλά σίγουρα είναι ένα πολύ καλό project για όσους αρέσκονται σε ανάλoγα hacks. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το project και τα υλικά, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚουτάκια αναψυκτικών μετατρέπονται σε όμορφα παιχνίδια ρομπότ
Επόμενο άρθροΈνα CNC που ζωγραφίζει ειδοποιήσεις και μυνήματα στον τοίχο σας
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια