Flatpack λυόμενη σκηνή για πρόσφυγες από την ΙΚΕΑ

0

Τα καταστήματα ΙΚΕΑ κατέκτησαν την παγκόσμια αγορά, κυρίως λόγω της φθηνών τιμών στα περισσότερα προϊόντα που προσφέρουν. Ένας από τους βασικότερους λόγους για χαμηλές τιμές των ΙΚΕΑ , ήταν και οι flatpack συσκευασίες, στις οποίες διατίθενται σχεδόν όλα τα τα προϊόντα που πωλούνται σε αυτό. Flatpack σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «επίπεδο πακετάρισμα» και αναφέρεται σε ότι μπορεί να αναδιπλωθεί ή συσκευαστεί ώστε να έχει το μικρότερο δυνατό όγκο. Χρησιμοποιώντας αυτή την τεχνική το ΙΚΕΑ, κατάφερε να μειώσει αισθητά το κόστος μεταφοράς και αποθήκευσης αλλά και να γλυτώσει τα εργατικά της συναρμολόγησης των υλικών.

Χρησιμοποιώντας αυτήν την τεχνική αλλά και τεχνογνωσία, μία μη κερδοσκοπική οργάνωση που συνεργάζεται με το ΙΚΕΑ, κατάφερε να δημιουργήσει μία αρκετά ευρύχωρη σκηνή 18 τετραγωνικών, η οποία μπορεί να συναρμολογηθεί σε λιγότερο από 4 ώρες χωρίς κανένα απολύτως εργαλείο. Η σκηνή αυτή θυμίζει περισσότερο τις μεγάλες οικογενειακές σκηνές του ΟΗΕ, αφού μπορεί να χωρέσει άνετα μία οικογένεια 5 ατόμων.

 

Το πιο σημαντικό όμως είναι, ότι έρχεται σε flatpack συσκευασία, που χωράει άνετα ακόμα και σε ένα οικογενειακό αυτοκίνητο, ενώ ο χρόνος συναρμολόγησης των 4 ωρών, μπορεί να φαντάζει μεγάλος, αλλά τόσο χρειάζεται ένας πρωτάρης για να στήσει μία απλή σκηνή 1χ2. Οπότε ίσως είναι μικρός.

 

flatpack λυόμενη σκηνή IKEAΗ σκηνή αυτή είναι πλήρως λειτουργική και χρηστική, καθώς διαθέτει ακόμα και πόρτα και παράθυρα, ενώ υπάρχει ειδική μέριμνα για ηλιακά πάνελ με δυνατότητα αυτόνομης ηλεκτροδότησης της σκηνής.

Αυτή τη στιγμή, προσφέρεται από την μη κερδοσκοπική οργάνωση, Better Shelter, σε χώρες που την έχουν πραγματικά ανάγκη και δεν φαίνεται να υπάρχει επιθυμία για εμπορική κυκλοφορία στα καταστήματά τους (αν και σίγουρα φαίνεται αρκετά χρήσιμη και για άλλες περιπτώσεις όπως πχ εργοτάξια).

Και αν και σε αρκετούς μπορεί να φαντάζει αχρείαστη για την χώρα μας, θα πρέπει να θυμίσουμε ότι είμαστε μία πολύ σεισμογενής χώρα, που ανά κάποιες δεκαετίες αναγκάζει μερικούς χιλιάδες κατοίκους  της, να κοιμηθούν για μερικές μέρες  σε πάνινες σκηνές 2χ2  ή αυτοκίνητα.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΈνα έξυπνο φωτιστικό με τριπλό φωτισμό
Επόμενο άρθροΠανέξυπνα σκίτσα με αληθινά τρόφιμα (και όχι μόνο)
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια