Πως να πάρετε μερική screenshot από το κινητό σας με μία δωρεάν εφαρμογή

0
μία εφαρμογή που σας επιτρέπει να τραβήξετε μερική screenshot από το κινητό

Όλα τα μοντέρνα κινητά, έχουν την δυνατότητα να πάρει κάποιος εύκολα ένα screenshot της οθόνης, πατώντας κάποιο συνδυασμό από τα πλαϊνά κουμπιά (συνήθως power + vol). Όμως τι γίνεται αν κάποιος θέλει να πάρει μία μερική screenshot, δηλαδή να καταγράψει μόνο ένα συγκεκριμένο μέρος της οθόνης, και όχι ολόκληρη.

Για αυτό το πρόβλημα υπάρχουν διάφορες λύσεις, αλλά ίσως η πιο απλή είναι μέσω ειδικής εφαρμογής. Στο google playstore του Android, υπάρχουν αρκετές εφαρμογές για αυτό το λόγο. Η καλύτερη όλων, είναι η Screenshot Crop And Share, μία εντελώς δωρεάν εφαρμογή με αρκετά καλές κριτικές και δεκάδες χιλιάδες λήψεις μέχρι τώρα.

Γιατί μπορεί να είναι χρήσιμη μία τέτοια λειτουργία

Σίγουρα η μερική καταγραφή οθόνης, δεν είναι κάτι το οποίο είναι απολύτως απαραίτητο στους περισσότερους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι χρήσιμη λειτουργία.

Σε αρκετές περιπτώσεις, μπορεί να προστατέψει κάποια ευαίσθητα δεδομένα ή να αποκρύψει απλώς κάτι που δεν θέλετε να φανεί. Έτσι για παράδειγμα αν θέλετε για κάποιο λόγο να στείλετε κάπου, ένα μικρό κομμάτι μίας συνομιλίας σε ένα τσατ, αποκρύπτοντας ονόματα ή άλλα κομμάτια της ίδια της συνομιλίας, με μια τέτοια εφαρμογή είναι παιχνιδάκι.

Γιατί ειδική εφαρμογή και όχι crop μέσα από την επεξεργασία εικόνων του ίδιου του κινητού;

Τα περισσότερα Android κινητά, έχουν την δυνατότητα crop των φωτογραφιών, μέσα από το πρόγραμμα επεξεργασίας των εικόνων. Γιατί λοιπόν κάποιος να κατεβάσει μία επιπλέον εφαρμογή για κάτι που μπορεί να κάνει ήδη και χωρίς αυτή την εφαρμογή;

Η απάντηση είναι γιατί η εφαρμογή μπορεί να το κάνει αρκετά καλύτερα και ευκολότερα. Ειδικά η δυνατότητα για απευθείας crop πάνω στην επιφάνεια εργασίας, αλλά και η δυνατότητα share είναι κάτι που δεν έχουν συνήθως οι builtin εφαρμογές του android.


Πως λειτουργεί

Η λειτουργία του Screenshot Crop And Share, είναι αρκετά απλή.

Μία εφαρμογή για Android που κάνει απευθείας crop στη επιφάνεια
μερικό screenshot απευθείας σε παλαιότερο άρθρο της σελίδας

Υπάρχουν δύο διαφορετικές λειτουργίες. Η πρώτη είναι η επεξεργασία σε ήδη τραβηγμένο screenshot. Έτσι μπορείτε σε screenshot που έχετε ήδη πάρει με το κλασσικό screenshot του κινητού σας, να κάνετε μία εύκολη επεξεργασία crop και να σώσετε μόνο το κομμάτι που επιθυμείτε.

Οι επιλογές που έχετε, πατώντας το εικονίδιο. Οι τρεις τελευταίες κάνουν αυτόματο crop αφαιρώντας τις μπάρες από το τελικό screenshot.

Η δεύτερη που είναι λίγο πιο χρήσιμη και απλή, είναι να κάνετε μερική καταγραφή απευθείας. Αυτό γίνεται χρησιμοποιώντας ένα εικονίδιο που βρίσκεται μόνιμα στην οθόνη (φυσικά αν το ενεργοποιήσετε από το μενού της εφαρμογής). Πατώντας αυτό το εικονίδιο, μπορείτε να κάνετε μερική καταγραφή σε όποιο κομμάτι της οθόνης επιθυμείτε ή να κάνετε αυτόματη αποκοπή συγκεκριμένου κομματιού (πχ να πάρετε screenshot χωρίς να φαίνεται η πάνω μπάρα ή οι floating μπάρες.

Share and delete

Screenshot_crop_share_efarmogi_10
Μερικές μόνο από τις υπηρεσίες που μπορείτε να κάνετε απευθείας share

Μία σημαντική λειτουργία που έχει το Screenshot Crop And Share, είναι και η δυνατότητα εύκολου share του αποκομμένου screenshot, σχεδόν, σε όποια υπηρεσία θέλετε. Έτσι μπορείτε να την κάνετε share σε μήνυμα, σε άλλα κινητά μέσω bluetooth, στις υπηρεσίες της google, στο facebook και γενικά όπου αλλού θέλετε. 

Αν το επιλέξετε από το μενού της εφαρμογής, μπορεί να γίνεται αυτόματη διαγραφή του screenshot αφού το έχετε κάνει share, ώστε να μην γεμίζετε το κινητό με screenshot που ξεχνάτε να διαγράφετε.

Επεξεργασία, blur και αναγνώριση κειμένου

εφαρμογή για screenshot σε κινητάΤo Screenshot Crop And Share, προσφέρει και επεξεργασία του screenshot. Ακόμα και σε screenshot που έχει ήδη κάνει crop, μπορείτε να το κάνετε ξανά crop, με αυτόματα πρότυπα ή να κάνετε και ζουμ όσο επιθυμείτε.

Εκτός από αυτό, υπάρχουν και μερικές απλές δυνατότητες επεξεργασίας με ζωγραφική, που φυσικά μπορείτε να κάνετε αρκετά καλύτερα με άλλες εφαρμογές ή και με το ίδιο το πρόγραμμα επεξεργασίας του android σας.

εφαρμογή screenshot για το κινητόΑυτές είναι οι δωρεάν δυνατότητες που έχει αυτή η εφαρμογή, καθώς εκτός από αυτές έχει και 2 πολύ χρήσιμες premium δυνατότητες. Το Blur, το οποίο το θόλωμα συγκεκριμένων σημείων από ένα screenshot (πχ κωδικούς) και το OCR, το οποίο είναι η δυνατότητα αναγνώρισης κειμένου από μία φωτογραφία. 

Και οι δύο αυτές όπως είπαμε είναι Premium και πρέπει να τις αγοράσετε από το Play Store, με κόστος περίπου 1,20 και 2,09 ευρώ αντίστοιχα η καθεμία.

Εγκατάσταση

Μία εφαρμογή για Android που κάνει απευθείας crop στη επιφάνειαΤο Screenshot Crop And Share, είναι διαθέσιμο για δωρεάν εγκατάσταση μέσω του Google Play Store, σε όλες τις συσκευές Android (ή κλώνων του Adroid) με έκδοση μεγαλύτερη της 4.1.

Δημιουργός του είναι ο Daniel Huber, και το μέγεθος της εγκατάστασης είναι περίπου 21MBs.

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή από εδώ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜία οικονομική έξυπνη σκούπα που καθαρίζει αυτόματα το σπίτι σας
Επόμενο άρθροReview : Xiaomi Wowstick 1fs, ένα ποιοτικό κατσαβίδι ηλεκτρονικού
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια