16 αισθητήρες για arduino και Raspberry με 11 ευρώ

0
Sensors για arduino και raspberry

Αν είστε λάτρεις του Arduino, του Raspberry και γενικά όλων των ανάλογων board, τότε σίγουρα θα έχετε έστω και μερικά led strips τα οποία θα έχετε συνδέσει σε αυτά. Υπάρχουν εκατοντάδες εξαρτήματα για αυτά τα boards, επίσημα ή μη. Το κόστος για τα περισσότερα από αυτά είναι εξαιρετικά μικρό, γιαυτό αν δεν έχετε κάποιο πολύ καλό κατάστημα κοντά σας που να τα έχει διαθέσιμα, και επιλέξετε να τα αγοράσετε από e-shop, καλό είναι να αγοράσετε μερικά κιτς έτσι για να βρίσκονται.

Sensors για arduino και raspberryTo συγκεκριμένο κιτ, αποτελείται από 16 διαφορετικούς ανιχνευτές και το κόστος του ήταν λίγο πάνω από 11 ευρώ. Δηλαδή λιγότερο από 1 ευρώ το κάθε κομμάτι. 


Αναλυτικά τι περιέχει η συσκευασία

Sensors για arduino και raspberry

 • 1 x DHT11 ανιχνευτής θερμοκρασίας και υγρασίας
 • 1 x HC – SR501 ανιχνευτής υπερύρθων για ανθρώπους
 • 1 x DS1302 Real Time Clock Module
 • 1 x ανιχνευτής βροχής ( with 2 Accessories )
 • 1 x ηχητικός ανιχνευτής
 • 1 x HC – SR04 ανιχνευτής υπέρυχων
 • 1 x ανιχνευτής φλόγας
 • 1 x KY – 008 ανιχνευτής λέιζερ
 • 1 x ανιχνευτής φωτός
 • 1 x One Channel TCRT5000 Tracing Module
 • 1 x ανιχνευτής εμποδίων
 • 1 x ανιχνευτής δονήσεων
 • 1 x MQ – 2 ανιχνευτής αερίου Module
 • 1 x Tilt Sensor Module
 • 1 x YL – 69 ανιχνευτής υγρασίας εδάφους ( with 2 Accessories )
 • 1 x 315M Wireless Transceiver Module ( Transmitting Module + Receiving Module )

Εντυπώσεις

Τώρα, φυσικά δεν μπορούμε – τουλάχιστον όχι ακόμα- να κρίνουμε τις επιδόσεις του κάθε κομματιού ξεχωριστά, αλλά θα πούμε λίγα λόγια για την ποιότητα και την κατάσταση που τα βρήκαμε στη συσκευασία.

Οι μικροί αυτοί sensors κατά πάσα πιθανότητα, δεν είναι όλοι φτιαγμένοι από το ίδιο εργοστάσιο. Υπάρχει μία ποιοτική διαφορά ανάμεσα στα κομμάτια. Κάποια δείχνουν αρκετά ποιοτικά, άλλα όχι και τόσο. Ευτυχώς τα περισσότερα ανήκουν την πρώτη κατηγορία, αλλά υπάρχουν και 3-4 που δεν δείχνουν τρομερής ποιότητας.

Αλλά με ένα γρήγορο τεστ, όλα δουλεύουν μία χαρά, ακόμα και τα 3-4 που δεν φαίνονται και τόσο καλοσχεδιασμένα. Περισσότερα για αυτό, θα πούμε σε λίγο καιρό, όταν θα τα έχουμε χρησιμοποιήσει όλα σε διάφορα project.

αισθητήρας για arduino
Το μοναδικό που είχε πρόβλημα. Ο κάτω αριστερά πυκνωτής είχε στραβώσει αρκετά.

Τώρα, για την κατάσταση που τα βρήκαμε, μετά από το πολυήμερο ταξίδι τους από την μακρινή Κίνα. Προς εκπλήξεως μας, εκτός από 1 στο οποίο είχε στραβώσει ο ένας πυκνωτής, όλα τα άλλα δεν είχαν κανένα πρόβλημα, παρότι δεν υπήρχε πλαστική θήκη να τα προφυλάσσει. Βέβαια τα περισσότερα από αυτά, ακόμα και να τα πατήσετε, δεν θα πάθουν κάτι, αλλά μερικά ήταν σίγουρα πιο ευαίσθητα.


Που μπορείτε να το βρείτε και πόσο κοστίζει

Το συγκεκριμένο κιτ μπορείτε να το βρείτε σε αρκετά καταστήματα που έχουν εξοπλισμό για arduino και raspberry. Εμείς το πήραμε από το Gearbest με κόστος λίγο παραπάνω από 11 ευρώ

Τα περισσότερα από αυτά τα κομμάτια, μπορείτε και ξεχωριστά, αλλά σίγουρα η τιμή είναι πολύ καλύτερη αν αγοράσετε όλο το κιτ. Ακόμα και αν δεν χρειάζεστε μερικά από αυτά, πιθανώς να σας βγει και πάλι φτηνότερο να τα πάρετε όλα μαζί, παρά ένα ένα ξεχωριστά.


Συνοψίζοντας

Το συγκεκριμένο κιτ με τους 16 αισθητήρες, είναι ένα πολύ οικονομικό κιτ, το οποίο θα σας επιτρέψει να φτιάξετε διάφορα χρήσιμα ή μη, πρότζεκτ με το arduino, το raspberry pi ή όποιο άλλο board έχετε στην διάθεσή σας. 

Σίγουρα δεν είναι το πιο ολοκληρωμένο κιτ της αγοράς, ούτε όλοι οι αισθητήρες είναι κορυφαίας ποιότητας, αλλά με κόστος μόνο 11 ευρώ, σίγουρα είναι καλό να υπάρχει σε κάθε συρτάρι DIYα.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑυθεντική θήκη Raspberry Pi VS Κινέζικη
Επόμενο άρθροΈνα πραγματικό μικρό Laptop που χωράει άνετα και σε μία τσέπη

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός (αν και απαιτείται email, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το πραγματικό σας email για να δημοσιευθεί το σχόλιο).
Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά ή spam σχόλια δεν δημοσιεύονται!

Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια