Εντυπωσιακά ξύλινα γλυπτά που θυμίζουν pixel

0

H pixel art, είναι μια αρκετά διαδεδομένη μοντέρνα μορφή τέχνης. Τα έργα στις pixel art δημιουργίες θυμίζουν τα χοντροκομμένα γραφικά των πρώιμων υπολογιστών και αν και τις περισσότερες φορές πρόκειται για ψηφιακές δημιουργίες, κάποια είναι και χειροτεχνίες. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και αυτά τα εντυπωσιακά ξύλινα pixel γλυπτά, από τον Κινέζο καλλιτέχνη Hsu Tung Han.

Ξύλινα pixel γλυπτάΜέχρι στιγμής έχει δημιουργήσει δεκάδες τέτοια pixel έργα και αυτό που είναι αξιοσημείωτο, είναι ότι εκτός από διαφορετικό θέμα κάθε φορά, ακολουθεί και διαφορετική τεχνική κατασκευής.

Ξύλινα pixel γλυπτάΈτσι κάποια είναι φτιαγμένα από κολλημένα δοκάρια, άλλα από κολλημένες πλάκες, ενώ άλλα είναι τελείως λαξευτά.

Για να έχει μια πιο καλή εικόνα της εκάστοτε δημιουργίας, εκτός από τα αρχικά δισδιάστατα σχέδια σε χαρτί χρησιμοποιεί και πηλό για να τρισδιάστατη απεικόνιση και πειραματισμό.

Όλη τη συλλογή από τα έργα του, μπορείτε να την δείτε στον λογαριασμό του στο flickr και σε μία σελίδα που είναι κάτι σαν social media για Κινέζους καλλιτέχνες.

Αν θέλετε να συμμετέχετε στις συζητήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε λογαριασμό του disqus ή κοινωνικών δικτύων, μπορείτε να επιλέξετε να σχολιάσετε ανώνυμα ως επισκέπτης. Απλώς συμπληρώστε ένα οποιοδήποτε όνομα και ένα αληθοφανές email (πχ denexo@mail.gr) και επιλέξτε το κουτάκι «Θα προτιμούσα να σχολιάσω ως επισκέπτης».
Τα ανώνυμα σχόλια και όσα περιέχουν links, απαιτούν επαλήθευση από κάποιον διαχειριστή πριν δημοσιευθούν. Για περισσότερα σχετικά με την πολιτική σχολιασμού της ιστοσελίδας, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.