Τα έργα τέχνης από χαρτόνι δεν είναι κάτι νέο. Υπάρχουν χιλιάδες δημιουργοί που ασχολούνται αποκλειστικά με αυτή την μορφή τέχνης. Πολλά από αυτά είναι πολύ όμορφα, αλλά εκτός από διακοσμητικό χαρακτήρα, δεν έχουν κάποια άλλη χρησιμότητα συνήθως. Μία Ιταλική εταιρία, θέλει να το αλλάξει αυτό, λανσάροντας μία σειρά από διακοσμητικά έργα από χαρτόνι, τα οποία μπορούν (ή τουλάχιστον έτσι υποστηρίζει η ίδια η εταιρία) την ατμόσφαιρα.

Τα έργα αυτά είναι φτιαγμένα από ένα ειδικά επεξεργασμένο χαρτόνι, το οποίο έχει την δυνατότητα να απορροφάει αρκετές βλαβερές ουσίες που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα ενός σπιτιού (όπως πχ καπνός), ακριβώς όπως κάνουν και τα φυσικά φυτά. Εκτός όμως από τον καθαρισμό από μικροσωματίδια, έχει και αντί-βακτηριακής δράση με διπλό σύστημα (μηχανικό και με επίστρωση μιας φυσικής αντί-βακτηριακής ουσίας που την βρίσκουμε στα όστρακα)

Για να το πετύχει αυτό, εκτός από την ειδική σχεδίαση αλλά και το φυσικό κυψελωτό σχήμα του χαρτονιού, χρησιμοποιεί και ενσωματωμένους ανεμιστήρες που ανακυκλώνουν τον αέρα συνεχώς, ώστε να έχει την μέγιστη αποτελεσματικότητα.

Τα έργα αυτά μπορείτε να τα βρείτε μέσω του καταστήματος της εταιρίας που τα κυκλοφορεί, το οποίο όπως είπαμε βρίσκεται στην γειτονική Ιταλία. Το κόστος του κάθε τέτοιου καθαριστή αέρα από χαρτόνι, είναι περίπου 60-100 ευρώ.

Βέβαια αν θέλετε κάτι πιο φυσικό, μπορείτε να αρκεστείτε σε αρκετά φυτά εσωτερικού χώρου, που όπως έδειξε μία έρευνα της ΝΑΣΑ αρκετά χρόνια πριν, τα καταφέρνουν εξαιρετικά καλά. Για τα φυσικά φυτά που μπορούν να καθαρίσουν την ατμόσφαιρα, είχαμε δει παρουσιάσει ένα άρθρο πριν λίγο καιρό, το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΈνα μικρό gadget που μετατρέπει οποιαδήποτε ακουστικό σε bluetooth
Επόμενο άρθροSubsonic, μία δωρεάν εφαρμογή για να φτιάξετε τον δικό σας media server στο λεπτό
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια