Το Alphacrete, είναι μία σειρά από φωτιστικά, που έχουν το σχήμα της Αγγλικής Αλφαβήτας και είναι φτιαγμένα από τσιμέντο. Το καθένα έχει ύψος 40 εκατοστά και βάρος περίπου 5 κιλά. Οπότε κατά πάσα πιθανότητα είναι φτιαγμένα από κάποιο είδος ελαφρό-μπετού.

τσιμεντένιο φωτιστικά στο σχήμα της αλφαβήταςΓια φωτισμό, χρησιμοποιούν ειδικά σχεδιασμένο λαμπτήρα νέον, στο σχήμα του γράμματος, ο οποίος βρίσκεται στην εσωτερική κοιλότητα. Η σειρά περιλαμβάνει όλα τα γράμματα της λατινικής αλφαβήτου.

Έτσι μπορεί κάποιος να δημιουργήσει λέξεις ή και ολόκληρες προτάσεις με αυτά τα φωτεινά τσιμεντένια γράμματα. Αν και δεν αναφέρεται ο βαθμός προστασίας τους, πιθανώς να μπορούν να τοποθετηθούν και σε εξωτερικούς χώρους.

Το Alphacrete είναι δημιουργία του Studio Seletti και μπορείτε να το βρείτε μέσω του καταστήματος Gessato. Το κόστος του κάθε Alphacrete είναι 200 δολάρια, και για να τα χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να έχετε ή να αγοράσετε τον κατάλληλο μετασχηματιστή, καθώς τα φώτα νέον δουλεύουν μόνο σε πολύ υψηλή τάση (5-12.000 Volt). Σύμφωνα με το Gessato, γίνονται αποστολές σε όλο το κόσμο, αν και επειδή πρόκειται για κατάστημα με βάση τις ΗΠΑ, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι πιθανώς να απαιτεί εκτελωνισμό.

Αν θέλετε να συμμετέχετε στις συζητήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε λογαριασμό του disqus ή κοινωνικών δικτύων, μπορείτε να επιλέξετε να σχολιάσετε ανώνυμα ως επισκέπτης. Απλώς συμπληρώστε ένα οποιοδήποτε όνομα και ένα αληθοφανές email (πχ denexo@mail.gr) και επιλέξτε το κουτάκι «Θα προτιμούσα να σχολιάσω ως επισκέπτης».
Τα ανώνυμα σχόλια και όσα περιέχουν links, απαιτούν επαλήθευση από κάποιον διαχειριστή πριν δημοσιευθούν. Για περισσότερα σχετικά με την πολιτική σχολιασμού της ιστοσελίδας, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.