Το σπείρωμα είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για μη μόνιμη σύνδεση δύο μεταλλικών σωλήνων. Επιτρέπει την συναρμολόγηση δύο διαφορετικών κομματιών, όπως ακριβώς θέλετε, με μόνο περιορισμό να έχουν και τα δύο μέρη την ίδια διάμετρο. Ο Andrius Staliulionis, ένας Λιθουανός δημιουργός με έδρα την Ουτρέχτη της Ολλανδίας, έχοντας στο μυαλό του αυτό, σχεδίασε μία εντελώς διαφορετική ξύλινη ραφιέρα.

Ραφιέρα με ξύλινες βέργες με σπείρωμαΗ ραφιέρα του, ονομάζεται TS1 και αν και είναι φτιαγμένη αποκλειστικά από ξύλο, μπορεί να συναρμολογηθεί χωρίς κανένα εργαλείο ή κάποιο τεχνητό σύνδεσμο. Η συναρμολόγηση γίνεται ακριβώς όπως στις industrial μεταλλικές ραφιέρες, αφού ο σκελετός είναι φτιαγμένος από ξύλινες βέργες με σπείρωμα.

Ραφιέρα με ξύλινες βέργες με σπείρωμα
ξύλινες βέργες με σπείρωμα

Το σπείρωμα στις βέργες, έχει γίνει από CNC ρούτερ, ώστε να ταιριάζει απόλυτα το κάθε κομμάτι μεταξύ του.

Ραφιέρα με ξύλινες βέργες με σπείρωμαΈτσι το μόνο που χρειάζεται είναι να βιδώσετε κάθε κομμάτι, πάνω στο προηγούμενο. Με αυτό τον τρόπο, μπορεί κάποιος να την συναρμολογήσει στις διαστάσεις και στο σχήμα που θέλει, χωρίς ανάγκη μετατροπής.

Ραφιέρα με ξύλινες βέργες με σπείρωμαΒέβαια, είναι σίγουρο ότι το ξύλινο σπείρωμα δεν θα κρατήσει για πάντα (αν έχετε αγοράσει ξύλινο βιδωτό κοντάρι για σκούπα, τότε καταλαβαίνετε το λόγο). Αλλά δεν είναι και που θα χρειαστεί να γίνεται και συνέχεια. 

Πιθανώς να ήταν πιο ανθεκτικό, με την χρήση κρυφών μεταλλικών σπειρωμάτων πάνω στις ξύλινες βέργες, αλλά έτσι ίσως έχανε λίγο από την «μαγεία» του.  

Αν ενδιαφέρεστε για αυτή την ξύλινη ραφιέρα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον δημιουργό μέσω της σελίδας του και να ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες αλλά και κόστος. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ραφιέρα μπορεί να κατασκευαστεί στις διαστάσεις που επιθυμεί ο αγοραστής.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠως μπορείτε να ανακτήσετε τα διαγραμμένα αρχεία από ένα δίσκο (Windows)
Επόμενο άρθροΠρωτότυπα στηρίγματα βιβλίων που θυμίζουν οροσειρές
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια