Με εξαίρεση κάποιες συγκεκριμένες πόλεις, είναι πολύ σπάνιο να συναντήσεις κάποιον δικυκλιστή που να φοράει κράνος, μέσα στον αστικό ιστό μίας πόλης. Οι κυριότερες δικαιολογίες για αυτό, είναι ότι το κράνος χαλάει την κόμμωση και ότι είναι πολύ ογκώδες και είναι πολύ άβολο κατά την μεταφορά. Για το πρώτο δεν έχει βρεθεί ακόμα κάποια λύση, αλλά για το δεύτερο, ειδικά αν είστε ποδηλάτης, πιθανώς να υπάρχει οικονομική εμπορική λύση αρκετά σύντομα, με αυτό το πτυσσόμενο κράνος από χαρτόνι.

Πρώτο βραβείο στα James Dyson Awards
H δημιουργός, μαζί με τον ίδιο τον James Dyson

Το κράνος αυτό ονομάζεται EcoHelmet και είναι φτιαγμένο αποκλειστικά από ανακυκλώσιμο χαρτόνι. Δημιουργός του, είναι η Ian Shiffer που πρόσφατα πήρε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό International James Dyson Awards. Βέβαια κάποιος θα αναρωτηθεί, γιατί κάποιος να αγοράσει ένα κράνος από χαρτόνι, αφού το χαρτόνι είναι μαλακό υλικό και δεν προστατεύει από τις πτώσεις.

Ένα οικονολογικό πτυσσόμενο κράνος από χαρτόνιΕδώ, έρχεται να δώσει λύση ο σχεδιασμός και το design. To EcoHelmet είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να αντέχει μεγάλες πιέσεις. Η ειδική κυψελωτή σχεδίαση, του δίνει μέγιστη αντοχή και συνοχή, καθώς οι πιέσεις μεταφέρονται σε όλο το κράνος και όχι μόνο στο σημείο επαφής.

test αντοχής ecohelmetΜε την ίδια περίπου λογική, είναι σχεδιασμένα και τα έπιπλα από χαρτόνι, τα οποία μπορούν να αντέξουν πολύ μεγάλο βάρος, παρότι είναι φτιαγμένα αποκλειστικά από χαρτόνι.

Σημαντικός παράγοντας του EcoHelmet,  εκτός του ότι είναι οικολογικό και οικονομικό, είναι ότι είναι πτυσσόμενο κράνος.  Στην αγορά υπάρχουν και άλλα πτυσσόμενα κράνη, αλλά τα περισσότερα έχουν είτε αυξημένο κόστος ή δεν αναδιπλώνονται πλήρως. Το ecohelmet, είναι τόσο μικρό που μπορεί άνετα να χωρέσει σε μία μικρή τσάντα. 

Φυσικά, το χαρτόνι, όπως όλοι ξέρουμε, είναι ευάλωτο στην υγρασία. Οπότε αυτό το κράνος σίγουρα δεν είναι αθάνατο, ειδικά σε βροχερό καιρό. Αλλά σύμφωνα με την σχεδιάστρια, μπορεί να κρατήσει έως και 3 ώρες αν βρέχει. Χρόνος ικανός για να φτάσετε στον προορισμό σας.

EcoHelmet, ανθεκτικό στις πιέσειςΤο EcoHelmet, δεν έχει εγκριθεί επίσημα από τις αρμόδιες αρχές ως ασφαλή, καθώς δεν έχει περάσει ακόμα τα απαραίτητα τεστ. Όμως αυτό αναμένεται να γίνει μέσα στους επόμενους μήνες και τότε θα κυκλοφορήσει επίσημα.

Εννοείται ότι δεν πρόκειται να πάρει επίσημη έγκριση για μοτοσυκλέτες, καθώς δεν έχει τόσο μεγάλη προστασία, αλλά από το να μη φοράτε τίποτα, είναι ίσως πολύ καλύτερη λύση, ειδικά αν κινήστε μόνο σε αστικό ιστό.

Σκοπός του EcoHelmet, είναι να μπορούν, ειδικά οι ποδηλάτες, να έχουν πάντα στην διάθεσή τους ένα οικονομικό κράνος, που αποθηκεύεται εύκολα. Γιαυτό είναι στην πρόθεσή τους, να δημιουργήσουν αυτόματους πωλητές, οι οποίοι θα βρίσκονται δίπλα σε θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων, ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορεί να προμηθευτεί κάποιος ένα τέτοιο πτυσσόμενο κράνος. 

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για το EcoHelmet, καθώς και πότε θα γίνει η επίσημη κυκλοφορία του, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του project. Φυσικά, όταν αυτό γίνει θα το προσθέσουμε και εμείς σε αυτό το άρθρο.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠως θα κάνετε τις μπαταρίες επαναφορτιζόμενων εργαλείων να κρατήσουν περισσότερο
Επόμενο άρθροΜία δωρεάν εφαρμογή που προφυλάσσει τα αρχεία σας από Ransomware ιούς
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια