Αυτόματη ρύθμιση φωτεινότητας της οθόνης ανάλογα με την ώρα της ημέρας

0
Για όσους κάθονται αρκετές ώρες μπροστά στον υπολογιστή, η σωστή ρύθμιση της φωτεινότητας της οθόνης είναι κάτι αρκετά σημαντικό. Λάθος φωτεινότητα σημαίνει μεγαλύτερη κούραση στα μάτια ή ακόμα και πονοκεφάλους.

Οι περισσότερες οθόνες έχουν presets και έτσι μπορούμε να αλλάξουμε την φωτεινότητα με το πάτημα ενός κουμπιού. Αλλά και πάλι, όταν πρέπει να το κάνεις αρκετές φορές την ημέρα είναι λίγο κουραστικό.  

Εδώ έρχεται ο f.lux, μία πολύ χρήσιμη, δωρεάν εφαρμογή που ανάλογα με την ώρα της ημέρας αλλάζει αυτόματα την φωτεινότητα της οθόνης. Έτσι, αν είναι βράδυ, θα ρυθμίσει την φωτεινότητα ανάλογα με την λάμπα που δηλώσαμε ότι έχουμε στο δωμάτιο, ενώ αν είναι μέρα θα την επαναφέρει στην φωτεινότητα που έχουμε ορίσει για την ημέρα.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να ρυθμίσουμε τη θέση στην οποία βρισκόμαστε (για να ξέρει το πρόγραμμα πότε ανατέλλει και πότε δύει ο ήλιος) και τον φωτισμό τον οποίο χρησιμοποιούμε στο δωμάτιο που βρίσκεται η οθόνη.

Εγκατάσταση

Είναι multi-platform και τρέχει σε Windows, Mac, Linux, iPhone και iPad. Σε windows και Mac έχει πιο πολλές επιλογές και καλύτερο γραφικό περιβάλλον, ενώ σε Linux είναι πιο απλό. Βέβαια, το σημαντικό σε αυτή την εφαρμογή δεν είναι η εμφάνιση, αλλά η λειτουργικότητα την οποία έχει. Έτσι αν θέλετε μπορεί να τρέξει και από τερματικό σε Linux και Mac, ώστε να καταναλώνει λιγότερο μνήμη.

το applet του f.lux σε Windows
Το applet του f.lux σε Linux

Συνοψίζοντας

Αν κάθεστε με τις ώρες μπροστά στον υπολογιστή, τότε το f.lux σας είναι απαραίτητο. Απλό, εύχρηστο, ελαφρύ και πολύ λειτουργικό. Πραγματικά δεν υπάρχει κανένας λόγος για να μην το εγκαταστήσετε.
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροDIY χειριστήριο για arcade παιχνίδια φτιαγμένο από κουτί IKEA
Επόμενο άρθροDIY επιτραπέζια ξύλινη μέγγενη με ρυθμιζόμενη γωνία εργασίας

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός (αν και απαιτείται email, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το πραγματικό σας email για να δημοσιευθεί το σχόλιο).
Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά ή spam σχόλια δεν δημοσιεύονται!

Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια