Προσφορές στο Black Friday Sales στο Gearbest

2

black_friday2H Black Friday (ή Μαύρη Παρασκευή ελληνιστί) είναι η επόμενη μέρα της Ημέρας Ευχαριστιών στις ΗΠΑ. Θεωρείται η πρώτη μέρα της επίσημης έναρξης της Χριστουγεννιάτικης περιόδου και εδώ και αρκετές δεκαετίες είναι ημέρα μεγάλων προσφορών. Όλα τα καταστήματα στις ΗΠΑ έχουν το λεγόμενο Black Friday Sales. Τα τελευταία χρόνια αυτή την τακτική ακολουθούν και όλα τα διεθνή e-shop, τα οποία βγάζουν μεγάλες προσφορές κυρίως σε ηλεκτρονικά είδη και ρουχισμό. Ένα από αυτά είναι φυσικά και το Gearbest.

Gearbest

 

 

gear-best-logoΤι είναι το Gearbest

To Gearbest είναι ένα από τα μεγαλύτερα ηλεκτρονικά καταστήματα με ηλεκτρονικό εξοπλιμό (και όχι μόνο) ο οποίος προέρχεται από την Κίνα. Φυσικά τα τελευταία χρόνια ότι έχει σχέση με τεχνολογία κατασκευάζεται στην Κίνα. 

Τι προϊόντα έχει το Gearbest

Το Gearbest έχει κυρίως ποιοτικά προϊόντα από Κινέζικες επώνυμες εταιρίες. Τα προϊόντα αυτά τις περισσότερες φορές είναι εφάμιλλα (αν όχι καλύτερα) σε ποιότητα και χαρακτηριστικά με άλλα παρόμοια μοντέλα γνωστών εταιρίων. Η διαφορά τους είναι ότι είναι αρκετά οικονομικότερα. Και ειδiκά μέσα από το Gearbest μπορείτε να βρείτε για παράδειγμα ένα κινητό Meizu σε μισή τιμή από ότι ένα ίδιο σε χαρακτηριστικά κινητό άλλης γνωστής εταιρίας (που πιθανώς έχει φτιαχτεί στο ακριβώς ίδιο εργοστάσιο με το Meizu).

Αν και έχει χιλιάδες διαφορετικά προϊόντα στον κατάλογο του, οι κατηγορίες για τις οποίες είναι περισσότερο γνωστό είναι τα

 • κινητά / τάμπλετ
 • gadgets
 • έξυπνες συσκευές
 • περιφερειακά υπολογιστών / τάμπλετ (ακουστικά, πληκτρολόγια, mouse…)
 • ηλεκτρονικά και DIY kits
 • drones
 • 3d printers

Flash Sales

To Gearbest έχει μια διαφορετική πολιτική προσφορών και τιμών. Τα λεγόμενα Flash Sales. Έτσι οι τιμές των προϊόντων ποτέ δεν είναι απολύτως σταθερές. Τις περισσότερες φορές οι τιμές αλλάζουν διαρκώς με μικρές διακυμάνσεις. Όμως κάποιες φορές για περιορισμένο αριθμό κομματιών οι εκπτώσεις μπορεί να είναι σημαντικές (άνω του 50% της συνηθισμένης τιμής). Σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να είστε αποφασιστικοί και γρήγοροι, καθώς εξαφανίζονται μερικές φορές μέσα σε λίγα λεπτά.

Coupons

selection_749Μία άλλη κοινή πρακτική του Gearbest, είναι τα Coupons, τα λεγόμενα εκπτωτικά κουπόνια. Με την χρήση αυτών των κουπονιών σε κάποια αγορά μπορείτε να πετύχαιτε επιπλέον έκπτωση 5-10% απο την αναγραφόμενη τιμή. Το καλό είναι ότι σχεδόν πάντα υπάρχουν τέτοια κουπόνια, τα οποία θα βρείτε σε banners στο Gearbest, μετά από αγορές σας, μέσω συνεργαζόμενων σελίδων… 

Συνήθως το κάθε κουπόνι έχει μια συγκεκριμένη χρονική διάρκεια και αφορά μια συγκεκριμένη κατηγορία προΐόντος, αλλά μπορείτε να βρείτε σχεδόν για τα πάντα αν ψάξετε λίγο.

Ειδικά για τις εκπτώσεις των Black Friday θα υπάρχουν ειδικά κουπόνια με σημαντικές εκπτώσεις για περιορισμένο αριθμό αγορών.

Αποθήκες στην Ευρώπη

selection_747
Επιλογές για αποθήκες. UK, ES και EU είναι οι ΕυρωπαΪκες που σας ενδιαφέρουν.

Κάτι που κάνει το Gearbest να διαφέρει από τα περισσότερα ηλεκτρονικά καταστήματα που πωλούν προϊόντα από Κίνα, είναι ότι έχει αρκετές Ευρωπαικές αποθήκες. Έτσι τα προϊόντα αποστέλλονται αρκετά πιο γρήγορα και χωρίς το μικρό ρίσκο που έχουν οι αγορές απευθείας από Κίνα.

Φυσικά η τιμή για τα προϊόντα που βρίσκονται στις Ευρωπαϊκές αποθήκες είναι πάντα λίγο μεγαλύτερη από αυτή όσων βρίσκονται στην Κίνα. Η διαφορά στην τιμή είναι συνήθως 5-10%.

Δυστυχώς δεν υπάρχουν όλα τα προϊόντα σε Ευρωπαϊκές αποθήκες. Αναλόγως την κατηγορία των προϊόντων το ποσοστό μπορεί να διαφέρει, συνήθως είναι γύρω στο 10-15%.

Δωρεάν αποστολή για σχεδόν τα πάντα

Κάποιος μπορεί να πίστευε ότι επειδή οι αγορές γίνονται από εξωτερικό, τα μεταφορικά θα μηδένιζαν την όποια διαφορά τιμής μπορούσε να υπάρχει. Όμως το Gearbest προσφέρει δωρεάν μεταφορικά για σχεδόν το σύνολο των προϊόντων από τις αποθήκες της Κίνας, αν φυσικά επιλέξετε την απλή μεταφορική. Οι μόνες εξαιρέσεις είναι μεγάλα και ογκώδη αντικείμενα, όπου εκεί υπάρχει χρέωση. 

Για αγορές από Ευρωπαϊκή αποθήκη υπάρχει συνήθως χρέωση και είναι για μικρά αντικείμενα (κινητά, tv-box, tablet…) γύρω στα 5 ευρώ.

Ο χρόνος της μεταφοράς για την απλή μεταφορική από την δική μας εμπειρία μέχρι στιγμής είναι περίπου 20 μέρες για προϊόντα από αποθήκη της Κίνας και μία περίπου εβδομάδα για προϊόντα από Ευρωπαϊκή αποθήκη (εξαρτάται ποια αποθήκη αλλά και το μέρος της Ελλάδας που βρίσκεστε). 


Κάποιες από τις προσφορές που αξίζουν πραγματικά

Οι εκπτώσεις και οι προσφορές για το Black Friday Sales στο Gearbest ξεκινούν στις 11 το πρωί την πέμπτη 24 Νοεμβρίου και θα διαρκέσουν μερικές μέρες. Καθόλη την διάρκεια των εκτπώσεων θα υπάρχουν ειδικές προσφορές και οι τιμές μπορεί να αλλάζουν διαρκώς. 

Εμεις θα σας προτείνουμε μερικά τα αυτά που έχει το Gearbest τα οποία ή τα έχουμε αγοράσει ήδη ή σκοπεύουμε / ελπίζουμε να τα αγοράσουμε στις εκπτώσεις της Black Friday.

Οι τιμές που θα αναγράφονται θα είναι αυτές πριν αρχίσουν οι προσφορές. Τα περισσότερα από αυτά μέσω κουπονιών θα μπορέσετε να τα βρείτε σε καλύτερη τιμή, ίσως και πολύ πολύ καλύτερη. Για όσα βρίσκουμε ειδικά κουπόνια θα τα προσθέτουμε.

Κινητά

Το πιο δυνατό σημείο του Gearbest είναι τα κινητά σίγουρα. Αν και έχει αρκετές ποιοτικές μάρκες, αυτά που ξεχωρίζουν είναι τα Meizu και τα Xiaomi. Και οι δύο οι εταιρίες έχουν κινητά κορυφαίας ποιότητας με πολύ καλή απόδοση χαρακτηριστικών / τιμής. Αν θέλετε ένα καλό και ποιοτικό κινητό το Xiaomi Mi5 , είναι σίγουρα μία πολύ καλή επιλογή. Είναι 4πύρηνο με επεξεργαστή Snapdragon 820, 3GB RAM και 32GBROM και 16MP / 4MP οπίσθια/εμπρόσθια κάμερα.Η τιμή του είναι 230 Ευρώ με δωρεάν έξοδα αποστολής. 

Αν θέλετε κάτι πιο οικονομικό τότε μπορείτε να διαλέξετε το 8πύρηνο Meizu M3S με λίγο λιγότερο από 130 ευρώ. Έχει 3GB RAM, 32GBROM και 13MP / 5MP κάμερες.

Tv-Boxes

Τα tv-boxes είναι άλλο μία κατηγορία στην οποία το Gearbest έχει πληθώρα προϊόντων. Αρκετά από αυτά θα τα δείτε τον επόμενο καιρό και στην σελίδα μας σε πιο εκτενή άρθρα unboxing.

Αν δεν γνωρίζετε τι είναι το tv-box, εν συντομία θα σας πούμε ότι είναι μια μικρή συσκευή που έχει το μέγεθος ενός μόντεμ/ρούτερ η οποία σας επιτρέπει να μετατρέψετε οποιαδήποτε τηλεόραση σε smart tv (και τις περισσότερες φορές καλύτερη και από μία απλή smart-tv).

Το κόστος τους είναι σχετικά μικρό με τα περισσότερα να κοστίζουν 30-100 ευρώ.

Πρώτη επιλογή είναι το Beelink GT1 με οκταπύρηνο Armlogic S912 επεξεργαστή και 2 GB RAM και 16 / 32 GB ROM με κόστος γύρω στα 50 ευρώ από την αποθήκη της Κίνας. To συγκεκριμένο υπάρχει και στην Ευρωπαϊκη αποθήκη μόνο όμως στα 16 GB ROM αν και είναι λίγο πιο ακριβό (κοντά στα 55 ευρώ). Είναι ένα οικονομικό tvbox με πάρα πολλές δυνατότητες. Το συγκεκριμένο το έχουμε δοκιμάσει και εμείς και μπορείτε να δείτε εδώ την παρουσίασή του. 

Αν θέλετε να πάτε σε κάτι πολύ πιο καλό και με περισσότερες λειτουργίες τότε το VOYO V2 είναι σίγουρα μια πολύ καλή επιλογή. Είναι ένα πανίσχυρο TV-BOX με 4πύρηνο επεξεργαστή, 2GBRAM, 32GBRΟΜ, WiFi, Bluetooth, ενσωματωμένο SSD δίσκο 64GB για να αποθηκεύετε όλα τα αγαπημένα σας προγράμματα και επαναφορτιζόμενη μπαταρία 5000maH για να το χρησιμοποιήσετε και ως powerbank! Η τιμή του αυτή τη στιγμή είναι γύρω στα 100 ευρώ για αγορά από την Ισπανική αποθήκη.

Gadget

Αν είστε λάτρης των gadget και λίγο ακατάταστος (όπως και ο γραφών) τότε το η ρομποτική σκουπά ILife X5 ίσως είναι το gadget που πάντα ψάχνατε. Η διαφορά με τις κλασσικές ρομποτικές σκούπες που κόβανε βόλτες μέσα στα σπίτια παλαιότερα, είναι οι είναι πραγματικά «έξυπνη» και έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες μέσω ειδικού λογισμικού και αισθητήτων (πχ μπορεί να καθαρίσει τραπέζι χωρίς να πέσει). Η τιμή της είναι γύρω στα 110 ευρώ.

Αν δεν συμπαθείτε τόσο τα κλασσικά ρολόγια και θέλετε κάτι πιο απλό και μοντέρνο το wristband της Xiaomi με μόνο 22 ευρώ είναι μία πολύ καλή επιλογή. Μπορεί να σας δείχνει την ώρα, τους σφυγμούς, να σας ειδοποιεί μέσω δόνησης αν είχατε κλήση ή μήνημα στο κινητό, να σας ξυπνάει και πολλά ακόμα.  

Αυτός ο 3D μαρκαδόρος, είναι μια φτηνή αντιγραφή του 3doodler, το οποίο κοστίζει 100 ευρώ περίπου στην πιο φτηνή εκδοχή του. Ο συγκεκριμένος κοστίζει λίγο λιγότερο από 25 ευρώ και υπάρχει και στην Ευρωπαϊκή αποθήκη.

Αυτό το μικρό gadget σίγουρα θα το έχετε δει σε ένα viral video που κυκλοφορεί εδώ και μερικά χρόνια. Είναι ένα πολυχρηστικό εργαλείο το οποίο επιτρέπει να ξεβιδώσει παξιμάδια και γενικά οτιδήποτε μπορεί να πιάσει, μέχρι 19 χιλιοστά διάμετρο. Τα συγκρατεί με ένα έξυπνο σύστημα με ανεξάρτητες μικρές μεταλλικές βέργες. Μην περιμένετε να σας απαλλάξει από την χρήση των κλειδιών, αλλά μάλλον είναι χρηστικό και αρκετά οικονομικό, αφού κοστίζει λιγότερο από 8 ευρώ και υπάρχει και στην ευρωπαϊκή αποθήκη.

Άλλο ένα μικρό και οικονομικό gadget. To συγκεκριμένο ανήκει στην κατηγορία Credit Cart Multi Tools, δηλαδή πολυεργαλεία σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας. Είναι τόσο φτηνό, που αν το αγοράσετε μόνο του τα μεταφορικά ίσως είναι παραπάνω. Κοστίζει 3.5 ευρώ και υπάρχει στην Ευρωπαϊκη αποθήκη. Είναι καλός συνδυασμός με το παραπάνω, ώστε να μοιραστούν τα έξοδα μεταφοράς.

Περιφερειακά και δίσκοι

Το Gearbest έχει μια σχετικά μεγάλη συλλογή από περιφερειακά και μέρη υπολογιστών. Στους SSD δίσκους οι τιμές που έχει είναι αρκετά καλές. Έτσι για παράδειγμα μπορείτε να πάρετε αυτόν τον KingDian με 120GB μόνο με 40 ευρώ. Είναι αρκετά γρήγορος με 560 ΜΒ/s ανάγνωση και 380MB/s γραφή.

Αν βαριέστε να γράφετε στην οθόνη του κινητού και έχετε συνηθίσει στα παλιομοδίτικά κουμπιά ή αν απλώς θέλετε να ελέγχετε ένα Tv-Box τότε ένα απλό ασύρματο πληκτρολόγιο με touchpad μπορεί να σας δώσει την λύση. Το συγκεκριμένο κοστίζει μόλις 10 ευρώ και πραγματικά είναι πολύ χρήσιμο.

Εργαλεία 

Αν και δυστυχώς δεν έχει όσα θα ήθελα προσωπικά, έχει ένα σημαντικό αριθμό εργαλείων και προιόντων που σχετίζονται με κατασκευές και χόμπυ.

Αν θέλετε να ξεκινήσετε τα πρώτα σας βήματα στο χώρο του 3D printing χωρίς να χαλάσετε μερικές χιλιάδες ευρώ, τότε ο παραπάνω 3d εκτυπωτής που κοστίζει μονο 200 περίπου ευρώ (μαζί με μεταφορικά) ίσως είναι μια καλή αρχή.

Αν δεν θέλετε ένα 3D εκτυπωτή, αλλά ένα CNC, τότε το Gearbest διαθέτει και ένα μίνι CNC με laser κοπής. Η τιμή εξαρτάται από την ένταση του λέιζερ με αυτό των 2500mw να κοστίζει περίπου 170 Ευρώ, ενώ το πιο ισχυρό των 5500mw να έχει περίπου τα διπλά. 

Electronics

To γνωστό Raspberry Pi 3 σε τιμή 30-35 περίπου ευρώ. Αν θέλετε μπορείτε να προμηθευτείτε και αρκετά έξτρα για DIY Project με αυτό, καθώς το gearbest έχει μια μεγάλη ποικιλία. Υπάρχει μόνο στην Κινέζικη αποθήκη, αλλά ισχύει εκτπωτικό κουπόνι 10% και αν το αγοράσετε καλό είναι να αγοράσετε και μερικά από τα εξτρά (ειδικά την κάμερα).

Εκτός από το Raspbery, υπάρχει και το πιο οικονομικό Orange Pi. Με τα ίδια περίπου χαρακτηριστικά με το Raspberry, διαθεσιμότητα στην Ευρωπαϊκή αποθήκη και τιμή κάτι λιγότερο από 20 ευρώ, είναι μια αρκετά καλή προσφορά. 

Κατά την διάρκεια των Black Friday Sales θα προστεθούν πιθανώς και μερικά άλλα.


 

Μερικά χρήσιμα που θα πρέπει να γνωρίζετε

 • Αν αγοράσετε κάτι πριν κάνετε ckeckout, ελέγξτε για τυχόν κουπόνια στην σελίδα Coupons με τα κουπόνια. Πιθανόν να καταφέρετε να κερδίσετε επιπλέον έκπτωση για το προϊόν που επιλέξατε.
 • Αν υπάρχει η επιλογή και η διαφορά στην τιμή είναι μικρή, προτιμήστε Ευρωπαϊκη αποθήκη. Θα έρθει λίγο πιο γρήγορα.
 • Κατά την αγορά σας, με ένα μικρό επιπλέον κόστος μπορείτε να ασφάλισετε την αγορά σας για τυχόν προβλήματα στην παράδοση. Καλό είναι να το προτιμήσετε, ειδικά στις πρώτες σας αγορές, ώστε να είστε λίγο πιο σίγουροι.
 • Αν αγοράζετε ηλεκτρικά προϊόντα πάντα να ελέγχετε ότι έχετε επιλέξει την EU PLUG επιλογή. Αυτό σημαίνει ότι έχουνε την δυνατότητα να συνδεθούνε σε Ευρωπαϊκες πρίζες (και σωστό φις και σωστή τάση). Αν υπάρχει και έχει περισσότερα από 1 συνήθως επιλέξετε αυτόματα από το ίδιο το Gearbest. Αλλά σε κάποια μπορεί να μην υπάρχει καν σαν επιλογή. 

To συγκεκριμένο άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους affiliate marketing. Αν δεν γνωρίζετε τι σημαίνει αυτό, μπορείτε να διαβάσετε εδώ περισσότερα.

Πολιτική σχολιασμού

Αν θέλετε να συμμετέχετε στις συζητήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε λογαριασμό του disqus ή κοινωνικών δικτύων, μπορείτε να επιλέξετε να σχολιάσετε ανώνυμα ως επισκέπτης.
Απλώς συμπληρώστε ένα οποιοδήποτε όνομα και ένα αληθοφανές email (πχ kanenas@gmail.com) και επιλέξτε το κουτάκι « I'd rather post as a guest».
Τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθευση από κάποιον διαχειριστή πριν δημοσιευθούν.
Για περισσότερα σχετικά με την πολιτική σχολιασμού της ιστοσελίδας, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

 • Takis

  Ayta ta kinezika kinita axizoun;

  • Κοιτάξτε, καταρχάς όλα τα κινητά made in china είναι, ακόμα και τα Iphone. Σίγουρα υπάρχουν δεκάδες μάρκες Κινέζικων κινητών. Προσωπικά δεν τις γνωρίζω/έχω εμπειρία από όλες για να σας απαντήσω ,αλλά ειδικά όσα Meizu και Xiaomi έχω πιάσει στα χέρια μου με έχουν εκπλήξει θετικά πάντα. Ποιοτικά είναι πολύ καλύτερα από αντίστοιχα κινητα άλλων «επώνυμων» εταιριών που είναι πολύ πιο αναγνωρίσιμες και «αξιόπιστες» στο Ελληνικό κοινό .
   Το μόνο που ίσως ξενίσει σε μερικούς, είναι ότι μερικές εκδόσεις απο κάποια Κινέζικα κινητά «φοράνε» το δικό τους λειτουργικό σύστημα, το οποίο είναι μια αντιγραφή του android. Πχ τα Meizu έχουν το Flyme OS και τα Xiaomi το MIUI. Χρηστικά δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές και ότι εφαρμογή παίζει σε android παίζε και σε αυτά, αλλά σίγουρα υπάρχουν κάποιες μικροδιαφορές και οι αναβαθμίσεις μπορεί να αργούν λίγο περισσότερο.