Όσο συνεχίζει να εξελίσσεται ραγδαία η τεχνολογία τόσο πιο κοντά ερχόμαστε στην εποχή που ο καθένας θα σχεδιάζει και θα δημιουργεί τα δικά του έπιπλα, μέσα σε μόλις λίγα λεπτά. Η εποχή των 3D εκτυπωτών έχει φτάσει ήδη και το μόνο εμπόδιο για τη χρήση τους, είναι η υψηλή τιμή που έχουν τα μεγάλα μοντέλα.

Όμως δεν είναι ανάγκη να περιμένετε αρκετά χρόνια για να μπορέσετε και εσείς να σχεδιάσετε τα δικά σας έπιπλα. Μία μικρή Βρετανική εταιρία σας δίνει την δυνατότητα να σχεδιάσετε και να συναρμολογήσετε τις δικές σας καρέκλες (και όχι μόνο) όπως ακριβώς τις επιθυμείτε. Αυτή η DIY συναρμολογούμενη καρέκλα ονομάζεται Spyndex και είναι φτιαγμένη αποκλειστικά από σκληρό ανακυκλωμένο πλαστικό.

selection_750Η λογική πίσω από αυτή την ιδέα είναι εξαιρετικά απλή.  Είναι μία συναρμολογούμενη καρέκλα με μοναδικό υλικό κατασκευής ένα πλαστικό κομμάτι, το οποίο βγαίνει σε διάφορα μήκη. Το κομμάτι αυτό έχει δύο άνισες πλευρές και δύο άκρες, μία «αρσενική» και μία «θηλυκή». 

1ec6e44eb2ba66d22adead2e68db4a58_originalΤο κάθε κομμάτι μπαίνει περνιέται συρταρωτό και αναλόγως ποια πλευρά θα χρησιμοποιήσετε θα έχει κλίση είτε προς τα εμπρός είτε προς τα πίσω. Έτσι μπορείτε να κάνετε καμπύλες ή ευθείες γραμμές (χρησιμοποιώντας τα εναλλάξ). 

e7d62bb100a25aee11830205179eecb2_originalΟι συνδυασμοί δείχνουν να είναι εκατοντάδες και αν και υπάρχουν αρκετά έτοιμα σχέδια από την ίδια την εταιρία, είναι σίγουρο ότι υπάρχει αρκετός ακόμα χώρος για νέα σχέδια. 

c9dc5993f76e6b23b6815582dbbd00d5_originalΌπως είπαμε τα κομμάτια έχουν ακριβώς ίδιο σχήμα, αλλά βγαίνουν σε διαφορετικό πλάτος. Έτσι υπάρχει εκτός από την κανονική εκδοχή και η παιδική, με την οποία μπορεί να δημιουργηθεί μία παιδική καρέκλα ή δεκάδες άλλες παιδικές κατασκευές. 

Αν κάποιος επιθυμεί μπορεί να συνδυάσει και τα κομμάτια μεταξύ τους, κάνοντας ακόμα πιο περίτεχνες κατασκευές. 

Η Spyndex αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της χρηματοδότησης μέσω της πλατφόρμας Crowdfunding του Kickstarter. Με περίπου ένα μήνα να απομένει ακόμα μέχρι την ολοκλήρωση της καμπάνιας, έχει ήδη συμπληρώσει το απαιτούμενο κεφάλαιο, οπότε η καμπάνια θεωρείται επιτυχής και θα προχωρήσει η υλοποίηση του project. 

Όμως δεν έχει γίνει και τεράστια επιτυχία. Κάτι που φαίνεται περίεργο αν σκεφτεί κανείς πόσο έξυπνη και πρακτική ιδέα είναι η συναρμολογούμενη καρέκλα Spyndex. O βασικός λόγος που αυτό το project δεν έχει γίνει viral, είναι η σχετικά υψηλή τιμή που έχει. Τα κομμάτια που είναι απαραίτητα για να φτιάξει κάποιος μία καρέκλα για ενηλίκους κοστίζουν 240 ευρώ. Σίγουρα όχι και η πιο οικονομική πλαστική καρέκλα που θα δείτε στην αγορά.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροUnboxing – Powerfix PLBS 2A1, ένα gadget που κάνει το τρύπημα σε κάθετες επιφάνειες παιχνιδάκι
Επόμενο άρθροΠλάκα OSB, ένα σχετικά νέο οικονομικό υλικό με πάρα πολλές χρήσεις
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια