Ευφυέστατη τεχνική για σχέδια με γραμμική προοπτική

0
Πριν λίγες ημέρες, ανέβηκε ανώνυμα στο Facebook ένα σύντομο βίντεο, το οποίο έδειχνε έναν πρωτότυπο και πανέξυπνο τρόπο για να κάνετε εύκολα σχέδια με προοπτική1.
Η τεχνική που εμφανιζόταν στο βίντεο, ήταν τόσο απλή που πραγματικά είναι αξιοπερίεργο πως κάποιος δεν το είχε σκεφτεί νωρίτερα. Ένας ελαστικός σπάγκος αγκιστρωμένος στις άκρες πάνω στο σκίτσο, χρησιμοποιείται σαν οδηγός με την βοήθεια ενός κομματιού σύρματος.

Ένα από τα σκίτσα με προοπτική του Reza Asgaripour
Το βίντεο, παρότι ανώνυμο, έγινε αμέσως viral και αρκετοί προσπάθησαν να βρουν τον εμπνευστή αυτής της ιδέας. Τελικά μετά από μία σύντομη αναζήτηση μέσα από το Reddit και διάφορα άλλα φόρουμ, βρέθηκε ότι ο δημιουργός είναι ένας διάσημος Ιρανός αρχιτέκτονας με το όνομα Reza Asgaripour, ο οποίος είχε πρωτοανεβάσει το συγκεκριμένο βίντεο στο λογαριασμό του στο Instagram.
Ο ίδιος μάλιστα σε ένα πιο πρόσφατο βίντεο, εξέλιξε λίγο την τεχνική του, χρησιμοποιώντας αυτή τη φορά σπάγκο αγκιστρωμένο σε 3 σημεία, που φαίνεται να δίνει περισσότερη ευχέρεια.
Σχέδιο με προοπτική : Είναι η τεχνική με την οποία προσπαθεί να αποδοθεί ένας τρισδιάστατος χώρος/εικόνα, πάνω σε μια δισδιάστατη επιφάνεια. ↩