Ένα σετ εργαλείων στο χερούλι ποδηλάτου

0
σετ εργαλείων στο χερούλι ποδηλάτουH Laura Kampf είναι μια σχετικά νέα Youtuber από την Γερμανία, που ανεβάζει μερικά πολύ ξεχωριστά -και καλοφτιαγμένα- βίντεο. Μερικά από αυτά έχουν να κάνουν με κάποιες ενδιαφέρουσες μετατροπές σε ποδήλατο. Σε ένα από τα τελευταία της βίντεο, έδειξε πως μπορούν να μετατραπεί το χερούλι ποδηλάτου στο τιμόνι, σε ένα λειτουργικό κατσαβίδι, ώστε να μην κουβαλάτε μαζί σας έξτρα τσαντάκι με εργαλεία.
Katsavidi_se_xerouli_podilatou_2
Η μετατροπή είναι σχετικά απλή και τα μόνα εργαλεία που χρησιμοποίησε είναι ένας γωνιακός τροχός, μια ηλεκτροκόλληση και ένας ξυλότορνος. Φυσικά ο ξυλότορνος δεν είναι κάτι που έχουν όλοι, αλλά περίπου την ίδια διαδικασία μπορείτε να την κάνετε και με ένα (απλό ή κάθετο) δράπανο.
Katsavidi_se_xerouli_podilatou_3Το κατσαβίδι, το δημιούργησε από μια μεγάλη μαύρη αλλενόβιδα και μία μουφόβιδα την οποία λίμαρε ώστε να μπορεί να παίρνει εξάγωνα bits. Για πιο απλά και να γλυτώσετε το λιμάρισμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια απλή προέκταση για bits που κάνει κανά ευρώ.
Katsavidi_se_xerouli_podilatou_4
Με τον ξυλότορνο, από ξύλο σφενδαμιού, δημιούργησε μια κυκλική ξύλινη λαβή, στην οποία έβαλε την αλλενόβιδα. Το καλό με την αλενόβιδα είναι ότι το άλλεν είναι και αυτό εξάγωνο, οπότε μπορεί να χωρέσει και παξιμάδι στο κεφάλι του άλλεν. Δηλαδή αλλενόβιδα με 6αρι κεφάλι, μπορεί να βιδώσει/ξεβιδώσει 6αρι παξιμάδι.
Katsavidi_se_xerouli_podilatou_5Για να στερεώσει την καινούργια λαβή με το κατσαβίδι πάνω στο τιμόνι, κόλλησε ένα μικρό δαχτυλύδι με ίδιο σπείρωμα με της αλλενόβιδας , στο οποίο βιδώνει η νέα λαβή.
Σίγουρα όλο αυτό έχει μια διαδικασία, αλλά με αυτό τον τρόπο μπορείτε να κρατήσετε το ποδήλατο “καθαρό” από συμπράγκαλα σε βαλιτσάκια και τσαντάκια και ταυτόχρονα να έχετε και μαζί σας όλα τα απαραίτητα εργαλεία για on road επισκευές.


Δείτε αναλυτικά την διαδικασία κατασκευής στο παραπάνω βίντεο της Laura Kampf.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕυφυέστατη τεχνική για σχέδια με γραμμική προοπτική
Επόμενο άρθροΣυντήρηση σε vintage δράπανο του 1980 (Black And Decker DNJ70)
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια