Πρωτότυπες κατασκευές από τυλιγμένους πρεσαριστούς καπλαμάδες

0
πρεσαριστούς καπλαμάδες 
 
Καπλαμάς ονομάζεται το πολύ λεπτό φύλλο ξύλου, το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως για διακοσμητική επικάλυψη, σε επιφάνειες οι οποίες θέλουμε να αποκτήσουν την φυσική εμφάνιση του ξύλου. Το πάχος του φύλλου, συνήθως δεν ξεπερνάει το 1 χιλιοστό, ενώ μπορεί να παραχθεί από, σχεδόν, όλα τα είδη ξυλείας.
 
 img_2_1467614310_659664f6f767aa0f925fe3b89a1c529e
Αν και υπάρχουν διάφορες τεχνικές με τις οποίες μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο καπλαμάς σε κατασκευές,  ένας Ισραηλινός σχεδιαστής με έδρα το Τελ-Αβίβ, ο Ori Ravgad, δείχνει έναν εντελώς πρωτότυπο τρόπο, ο οποίος προσφέρει εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
 
 img_9_1467614310_76bebeb3ef67996dc390d673b3d749b1
Η τεχνική του Ori Ravgad, ονομάζεται Paipu (η οποία στα Ιαπωνικά σημαίνει σωλήνας) και πήρε το Ιαπωνικό όνομά της από την ομοιότητα με  τον τρόπο της παρασκευής του σούσι. Σύμφωνα με την τεχνική του Ori, οι καπλαμάδες τυλίγονται γύρω από κάποιο κυκλικό σωληνοειδές αντικείμενο, χρησιμοποιώντας ξυλόκολλα ανάμεσα σε κάθε στρώση.
 
 
img_12_1467614310_4a2abe1049444f1df04f1dc298824354 
Όταν αποκτήσουν το επιθυμητό πάχος, τότε αφαιρείται το εσωτερικό αντικείμενο και πρεσάρονται μέσα σε ένα καλούπι, το οποίο τους δίνει το τελικό σχήμα το οποίο θα έχουν.

 


 
Το πλεονέκτημα με την τεχνική του Ori, είναι ότι μπορούμε -χωρίς κάποια πολύπλοκη ή δύσκολη τεχνική που απαιτεί ακριβά μηχανήματα- να δημιουργήσουμε περίτεχνα ξύλινα αντικείμενα, τα οποία εκτός από όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα, έχουν και αντοχή.
Ο ίδιος έχει κατασκευάσει 3 διαφορετικά σχέδια μέχρι στιγμής, ένα φωτιστικό οροφής, ένα μικρό σκαμπό και μία κούνια.
Σίγουρα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα, που αξίζει κάποιος να πειραματιστεί πάνω της. Περισσότερες πληροφορίες για αυτή την τεχνική μπορείτε να διαβάσετε στην δημοσίευση του ίδιου του δημιουργού, σε αυτό το άρθρο στο designboom.
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠοιες οι διαφορές μεταξύ συμπαγούς και πνευματικού ελαστικού
Επόμενο άρθροReview: Natec Ray Multimedia, ένα οικονομικό πληκτρολόγιο
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
νεότερο
παλαιότερο πιο δημοφιλές
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια