Σχεδόν, σε όλα τα μέρη του κόσμου, ο καφές είναι το πρώτο ρόφημα που πίνουμε όταν ξυπνάμε. Ειδικά σε όσους δυσκολεύονται να σηκωθούν από το κρεβάτι, ένας καφές αμέσως μετά το ξύπνημα είναι ότι πρέπει.
Ένα σχεδιαστής με έδρα τον Λονδίνο, ο Joshua Renouf, σκέφτηκε ότι μπορεί να κάνει το πρωινό ξύπνημα λίγο πιο εύκολο, δημιουργώντας ένα ξυπνητήρι, το οποίο έχει την δυνατότητα να ετοιμάσει αυτόματα τον καφέ σας (ή και το τσάι) την ώρα που θέλετε ξυπνήσετε.
Το ξυπνητήρι αυτό, ονομάζεται Barisieur και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της χρηματοδότησης μέσω της πλατφόρμας crowdfunding, του Kickstarter.
Το Barisieur, εκτός από την καινοτομία, προβάλει αρκετά και το πολύ όμορφο και minimal design, το οποίο έχει. Έχει μικρό μέγεθος και μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί ακόμα και πάνω σε ένα μικρό κομοδίνο.
Είναι φτιαγμένο από ανθεκτικά υλικά (πχ φίλτρο από inox) και δεν χρησιμοποιεί αντιστάσεις για να ζεστάνει το νερό, αλλά επαγωγική εστία, πετυχαίνοντας με αυτό τον τρόπο μειωμένη διαρροή θερμότητας στα υπόλοιπα μέρη.
Διαθέτει κρυφή θήκη για καφέ και ζάχαρη, και ειδική υποδοχή με δοχείο για το γάλα. Εκτός από τις λειτουργίες του ξυπνητηριού, διαθέτει και μια θύρα USB από την οποία μπορείτε να φορτίσετε και το κινητό σας (ή όποια άλλη συσκευή φορτίζει μέσω USB θύρας).
Αυτή τη στιγμή, με σχεδόν δύο εβδομάδες να απομένουν για την ολοκλήρωση της καμπάνιας χρηματοδότησης, έχει συμπληρώσει λίγο παραπάνω από το 50% των απαιτούμενων κεφαλαίων. Ο πιο σημαντικός λόγος, για το γεγονός ότι δεν έχει συμπληρώσει ακόμα τα κεφάλαια, παρόλο την έξυπνη ιδέα, το πανέμορφο design και τα υλικά υψηλής ποιότητας, είναι η πάρα πολύ τσουχτερή τιμή του.
Το Barisieur, θα έχει λιανική τιμή περίπου 300 Αγγλικές λίρες (σχεδόν 380 ευρώ) και παρόλο που προσφέρεται με κάποια μικρή έκπτωση, σε όποιον το χρηματοδοτήσει μέσω του Kickstarter, η τιμή εξακολουθεί να παραμένει σχετικά υψηλή.
Και αν σκεφτεί κάποιος ότι με αυτή την τιμή ο μοναδικός καφές που μπορεί να φτιάξει, είναι ο Γαλλικός (που για τον μέσο Έλληνα, δεν πολυθεωρείται και καφές), μάλλον είναι πιο λογικό να αγοράσει κάποιος μια απλή καφετέρια και έναν ημερήσιο προγραμματιστή (ή ακόμα καλύτερα να τον πάρει έτοιμο από ένα από τα δεκάδες χιλιάδες “καφέ στο χέρι” που υπάρχουν στην Ελληνική επικράτεια).