Φανταστική επιτραπέζια (μηχανική) έκδοση του κλασσικού παιχνιδιού Pong (Atari)

0
ένα μηχανικό παιχνίδια ping pong
Το Pong ήταν ένα από τα πρώτα ψηφιακά παιχνίδια, που δημιουργήθηκαν για παιχνιδομηχανές και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Έγινε γρήγορα αρκετά δημοφιλές καθώς ήταν το πρώτο με αθλητικό περιεχόμενο, αφού είναι μια ψηφιακή παραλλαγή του Ping Pong. 
 
 
Μερικές δεκαετίες πριν το Playstation, αυτή ήταν η κορυφαία παιχνιδομηχανή της αγοράς

 

Σχεδιάστηκε και κυκλοφόρησε από την Αμερικανική εταιρία Atari, η οποία μεσουρανούσε στις δεκαετίες του 70 και του 80 σε παιχνιδομηχανές και arcade κονσόλες. Οι παλαιότεροι σίγουρα έχουν παίξει με κάποιο Atari (ή τουλάχιστον με κάποια πιο φτηνή απομίμηση του Atari).
 
Το παιχνίδι Pong είναι μια δισδιάστατη απλή έκδοση του Ping Pong με λίγο διαφορετικούς κανόνες. Στο παιχνίδι υπάρχουν δύο παίχτες , που μπορούν να κινηθούν κατακόρυφα των δύο πλαϊνών γραμμών, και ένα “μπαλάκι” το οποίο πρέπει να περάσει από την γραμμή του αντιπάλου για να κερδηθεί ο πόντος. Το “μπαλάκι” αναπηδάει στις οριζόντιες γραμμές, θυμίζει περισσότερο το παιχνίδι Air Hockey.
 
Tο να φτιάξει κάποιος ένα ψηφιακό παιχνίδι pong, είναι σχεδόν γελοίο, καθώς είναι τόσο απλό που πρωτοετείς πληροφορικής μπορούν να το φτιάξουν σε λίγες μόνο ώρες. Το να φτιάξει όμως κάποιος μια μηχανική εκδοχή του Pong, δεν είναι κάτι που ακούς κάθε μέρα.
>
 
Ένας δημιουργός από την Ουρουγουάη, ο Daniel Perdomo, κατάφερε να φτιάξει ένα πρωτότυπο μηχανικό Pong, το οποίο έχει ακριβώς την ίδια λειτουργία με το αυθεντικό Pong. To ονόμασε Pong Project, και όπως αναφέρει ο ίδιος, το έκανε σαν φόρο τιμής σε αυτό το καινοτόμο παιχνίδι, που έκανε αρκετούς μικρούς και μεγάλους, να περάσουν ευχάριστα πολλές ώρες παίζοντας το.
 
Στο παιχνίδι, αν και η λειτουργία του είναι ηλεκτρονική και βασίζεται πλήρως σε αισθητήρες και σε μικροεπεξεργαστές, φαίνεται σαν να έχει φυσική κίνηση. Οι δύο παίκτες κινούνται από κρυφούς μηχανισμούς που βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια του τραπεζιού (με την βοήθεια ισχυρών μαγνητών), πάνω σε έναν κάθετο άξονα στην άκρη κάθε πλευράς, ενώ το “μπαλάκι”, κινείται πάνω σε δύο άξονες (περίπου όπως ένα CNC).
 
  
Δεν υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες για την κατασκευή, πέρα από ότι μπορεί να διακρίνει κάποιος από το βίντεο της παρουσίασης, αλλά σύμφωνα με τον κατασκευαστή, οι περισσότερες πληροφορίες και γνώσεις για την κατασκευή αποκομίσθηκαν από διάφορα βίντεο στο youtube και από φόρουμς.
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜαχαίρι τραβήγματος από παλιό διαμαντόδισκο
Επόμενο άρθροΈνα έξυπνο ξυπνητήρι που σας ετοιμάζει και τον καφέ
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
νεότερο
παλαιότερο πιο δημοφιλές
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια